Geen idee wat je moet kopen voor een pasgeboren baby en de newly parents? Ik zette praktische, betekenisvolle opties voor je op een rijtje. Met deze kraamcadeaus sla je de plank nooit mis!

Kraamcadeaus die in de smaak vallen

Er is al veel gezegd en geschreven over kraamcadeaus die in de smaak vallen of welke opties je beter achterwege kunt laten. Wat vaststaat, is dat de komst van een baby’tje ontzettend blij nieuws is. Ik vind het dan ook helemaal geen straf om te gaan shoppen voor een kraamcadeautje, zeker nu onze eigen kinderen de babyfase méér dan ontgroeid zijn. Vaak informeer ik van te voren even of er nog cadeauwensen zijn, want het is altijd prettig om iets te geven waar de newly parents daadwerkelijk iets aan hebben. Maar als je dan als reactie krijgt dat ze zich graag laten verrassen, kan het best even zoeken zijn. Jouw smaak is misschien wel totaal anders dan die van de ouders en er is zóveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je wilt niet met de zoveelste knuffel aankomen, ook al ziet ie er nog zo schattig uit… No worries: met deze kraamcadeaus sla je de plank nooit mis!

Herinneringskisten

De eerste spulletjes zoals het speentje, een haarlokje, de eerste kleertjes en het geboortekaartje zijn ontzettend speciaal en zonder twijfel bewaarexemplaren. Het perfecte kraamcadeau om deze bijzondere herinneringen in te bewaren, is een herinneringskist. Deze kun je in allerlei soorten en maten laten personaliseren, bijvoorbeeld in dezelfde stijl als het geboortekaartje, met een liefdevolle tekst of een foto. Dit kraamcadeau gaat zeker weten in de smaak vallen, want een opbergplek voor alle eerste herinneringen is ontzettend betekenisvol!

praktische cadeautips na geboorte baby verlanglijstje - Mama's Meisje blog

Praktische spulletjes

Toen we Suus kregen, hadden we ons voorbereid aan de hand van de bekende uitzetlijsten. Je denkt dat je dan goed zit, maar eigenlijk kwam ik al vrij snel praktische spulletjes te kort. Ik vond het dus heel fijn als ik kraamcadeaus kreeg waar dit soort handige dingen in zaten. Neem bijvoorbeeld hydrofiele doeken: die zijn er niet alleen in geweldige prints, maar je kunt ze óók later personaliseren. Het perfecte kraamcadeau! Ook een romper of badcape die je laat bedrukken met de naam zal geweldig in de smaak vallen; doet het goed op foto’s én is automatisch een bewaarexemplaar!

Rugtasje met naam

Wat moet een baby met een rugtas?” hoor ik je denken. Nou, het lijkt misschien een overbodig cadeau, maar deze behoort zéker tot de categorie kraamcadeaus waarmee je bonuspunten gaat scoren! Want hoewel het kleine gelukje nu nog verkreukeld in de wieg ligt, breekt het einde van het verlof sneller aan dan de nieuwbakken ouders lief is. Dan moet er weer gewerkt worden en gaat de kleine uk naar de oppas of de kinderopvang. Daarvoor is zo’n gepersonaliseerd rugtasje met naam een hele toffe optie: ze zijn er in allerlei kleuren en materialen en van ideaal formaat om de kleine spulletjes in mee te nemen.

Speelgoed

Als ik van mezelf uitga, kregen wij drie keer op rij best veel kraamcadeaus waar je pas later iets aan hebt. Dat vond ik helemaal niet erg: ze zijn immers maar zo kort klein! Eén van de allerleukste dingen die ik kreeg, was een gepersonaliseerde houten stapeltoren van Little Dutch. Zij hebben een prachtige houten speelgoedcollectie die veelal kan worden gepersonaliseerd. Dan wordt die houten trein of dat schattige make-up tasje nog specialer. En dat het nog even duurt voordat de kleine ermee kan spelen, is helemaal niet erg.

Welke kraamcadeaus vond jij leuk om te krijgen? En wat geef jij aan anderen als ze een baby’tje hebben gekregen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer