In 2018 vertelde ik iedere maand in de rubriek ‘Meisjestijd’ wat ik ondernam om te ontspannen en even geen mama te zijn. Mama’s Meisje is per slot van rekening dé blog voor Mama’s die het Meisje in zichzelf niet vergeten! Maar omdat ik in 2019 toe was aan verandering, heb ik deze rubriek een andere naam gegeven. Ik vertel er vandaag alles over én neem jullie natuurlijk mee naar het maandoverzicht van december! Lees je mee?

December missie: feestdagen-proof

Na de drukste maand van het jaar te hebben afgesloten, leefde ik langzaam naar de feestdagen toe. Iedereen die regelmatig een bezoekje brengt aan de kapper, schoonheidsspecialiste en/of pedicure weet dat de afspraak voor december al maandenlang vaststaat, want: topdrukte! Gelukkig greep ik niet mis en kon ik aan mijn opfrisrondje beginnen om feestdagen-proof voor de dag te komen. Bij de kapper liet ik deze keer ook mijn brows on fleek maken, dus twee vliegen in één klap. Ik koos ervoor niet teveel van de lengte af te knippen en er high en low lights in te zetten. De low lights bleken niet donker genoeg te pakken, waardoor het nog eens over moest. Uiteindelijk heb ik zo’n drieënhalf uur bij de kapper gezeten, maar zoals je ziet werd ik goed verzorgd met een etagère vol lekkers, thee en tijdschriften. Ik vond het he-le-maaaal niet erg dat het verven overnieuw moest en genoot van een heerlijke middag rust aan mijn hoofd. Bij de pedicure liet ik mijn voeten verzorgen en koos ik voor een kerstig kleurtje op mijn nagels. Nu alleen nog een nieuwe outfit!

collage1

Shoppen (budget!)

Oké, eigenlijk heb ik mijn kast vol kleding hangen, maar eerlijk gezegd vind ik de meeste dingen niet meer zo leuk. Aangezien ik nog geen alternatieven had, wilde ik mijn kast ook nog niet uitmesten. Eerst iets nieuws kopen voordat je het oude wegdoet ;) En dus ging ik gezellig shoppen met een vriendin! Op koopzondag, gewoon in Raalte en ik vond allerlei leuke items waar ik helemaal blij van word. Bij MS Mode scoorde ik een groen colbert, dat iets langer valt en daardoor heel mooi afkleed. Ook vond ik daar een wijnrood vest met een lichte glitter en een blauwe tuniek met een sportieve look. Ik kocht er nog een zwarte broek, maar vond er helaas geen rokje. Daar liep ik bij Scapino tegenaan: een zwart rokje met een zilveren glitterstreep op de zijkanten. Het is de moeite waar om eens bij die winkels te kijken als je, net als ik, trotse eigenaar bent van curves en van budget tips houdt. Later heb ik de colbert nog in meerdere kleuren bijbesteld, want jasjes zijn nooit weg en al helemaal niet als ze van zo’n comfortabel stofje zijn gemaakt!

collage2

Lunchdate, feestjes en zelfvertrouwen

Voordat we aan de uitgebreide shopsessie begonnen, kletsten we gezellig bij onder het genot van een lekkere lunch. Verder had ik de nodige feestjes en dat was ook erg gezellig. Ik crashte een weekendje bij mijn ouders en hoewel de kindjes gewoon mee waren, kon ik in dat weekend even geen huishouden doen. Dat is toch wel een grote valkuil: me voornemen om een avondje op de bank te hangen en vervolgens nog druk bezig zijn met de was, opruimen of administratie. Door een weekendje weg te gaan, kon dat allemaal even niet en dat is zo fijn! Later in de maand, vooral rondom de feestdagen, lukte dat trouwens een stuk beter. Ik heb een volle dag gewerkt om dingen af te ronden en verder heb ik alleen het noodzakelijke gedaan. Bankhangen was AAN! Maar ook gezellig samenzijn met familie. Door mijn geshopte items had ik ineens leuke mogelijkheden qua outfits voor de feestdagen. Tel daarbij mijn nieuwe kapsel, brows on fleek en nails on point bij op en je snapt dat ik erg tevreden was toen ik in de spiegel keek. Deze maand was ik erg blij met de balans tussen alles en die hoop ik vast te houden in 2019!

collage3

Meisjestijd wordt Mama’s Monthly Me-time

Een jaar geleden besloot ik een nieuwe rubriek in het leven te roepen om meer aandacht te schenken aan me-time. ‘Meisjestijd‘ leek me een leuke naam, maar inmiddels ben ik erachter gekomen dat die de lading totaal niet dekt. Volgens mij kan het beter en daarom wordt Meisjestijd vanaf volgende maand ‘Mama’s Monthly Me-time‘. Een maandoverzicht dat rondom de eerste van de maand erop verschijnt en waarin ik meer vertel over me-time, ontspannen, maar ook de struggles die ik ervaar om als werkende mama van twee aan mezelf toe te komen. In deze rubriek deel ik shoplogs met items voor mezelf en neem ik ook een stukje beauty mee, omdat ik daar erg blij van word. Even geen mama zijn, lekker tijd voor mezelf nemen en door deze rubriek wil ik laten zien dat dat niet altijd hoeft te betekenen dat je een week all inclusive op een resort zit zonder man en kids, maar dat je ontspanning kunt vinden in kleine dingen. Want zeg nou zelf: het is geweldig om mama te zijn, maar van ontspanning en me-time op zijn tijd worden we toch allemaal een leuker mens?

Mama's Monthly Me-time - Mama's Meisje blog

Wat vind jij van de nieuwe naam? En hoe verliep jouw decembermaand qua tijd voor jezelf? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence