Meer tijd voor jezelf: even geen mama, even geen huishouden, gewoon alleen tijd voor het meisje in jezelf! Dat kan op veel manieren en iedere maand vertel ik wat ik aan zogenaamde ‘Meisjestijd’ heb gedaan! De maand augustus begon goed met een kindloos weekend, ik ging babyshoppen, twee keer uit eten en ik testte een leuk perspakketje uit! Lees je mee?

Weekend zonder kids

Het eerste weekend van augustus begon gelijk goed: we dropten de kids een weekendje bij opa en oma en het was zalig. Begrijp me niet verkeerd, ik hartje mijn meiden, maar ik ben een leukere moeder als ik ze af en toe een paar dagen uitbesteed. En zo geschiedde! We begonnen vrijdagavond met een nachoschotel, alcohol en La Casa de Papel. Klinkt heel rock ’n roll maar ik lag om 22:30 uur aangeschoten en kneitertje moe in bed. Zaterdagochtend was ik al vroeg bij de beautysalon om mijn brows on fleek te laten maken en na een korte tussenstop thuis gingen we samen naar Ikea! Zoals jullie weten ben ik bezig met het opstarten van mijn eigen bedrijf en omdat ik voortaan vanuit huis werk, moest ik een aantal essentials aanschaffen om mijn werkplek in te kunnen richten. Het was even puzzelen om alles in de Panda te krijgen maar het is gelukt. Ook oriënteerde ik me bij de Mediamarkt op een nieuwe laptop maar ik heb nog geen keuze kunnen maken. Nadat we alles thuis hadden uitgepakt kwam ik even bij op de bank en vervolgens gingen we samen naar Enschede om nieuwe schoenen en kleren voor Erik te shoppen. Na onze geslaagde shopsessie kleedden we ons thuis even om en gingen we heerlijk uit eten bij ons favoriete restaurant in Boekelo: Ribhouse Texas. Yummie, ik heb genoten en mijn buikje rond gegeten. De volgende ochtend gingen we op kraamvisite bij vrienden, waarna we lunchten in Deventer en vervolgens onze dametjes weer ophaalden bij mijn ouders. Genieten hoor, zo’n weekend! Een echte aanrader!

8 1

Babyshoppen en moe

Ook ging ik deze maand met een zwangere vriendin babyshoppen bij Babypark in Enter. Een prachtige winkel en we hebben er ruim tweeënhalf uur rondgekeken. Daarna gingen we samen uit eten en hebben we gezellig bijgekletst. Verder probeerde ik afgelopen maand alles zoveel mogelijk in goede banen te leiden en dat kostte me behoorlijk veel energie. Suus die zich niet lekker voelde en coeliakie bleek te hebben, Niene die natuurlijk zorg en aandacht nodig heeft, het huishouden, het opzetten van mijn eigen bedrijf, bloggen, Erik die veel moest (over)werken… Ik was soms blij als ik om 00:00 uur in bed lag en dan werd de eerste met een beetje geluk weer rond 06:30 uur wakker. Tja, ik ben nu eenmaal niet gemaakt voor korte nachtjes en heb me vol goede moed iedere dag uit bed gesleept, maar aan het eind van de maand kon ik echt merken dat ik er helemaal doorheen zat qua energie en heb ik de boel de boel gelaten om gewoon mijn rust te pakken. Soms zit het er even niet in om op alle fronten aanwezig te zijn, bijvoorbeeld mijn favoriete Raalter dorpsfeest Stöppelhaene, waar we maar één dagje zijn geweest in plaats van het hele weekend. Mijn focus ligt nu volledig op Suus en als zij zich straks weer lekker voelt, komt al het andere vanzelf weer. Dat wil niet zeggen dat ik stilzit, want de verzoeken voor samenwerkingen voor de blog stromen binnen en ook mijn eigen bedrijf wil ik gewoon volgens planning in september lanceren, dus mijn huishouden ligt momenteel even op z’n gat en ik doe alleen het hoognodige. Wel heb ik besloten om voorlopig het dagelijks bloggen nog niet op te pakken, dat doe ik pas weer als de rust is weergekeerd in huis!

81

Perslijst The Body Shop

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje: of ik aan de perslijst van The Body Shop toegevoegd wilde worden. Héél graag, want sinds mijn kennismaking met de Body Yogurt een tijdje geleden, ben ik nieuwsgierig geworden naar meer! Deze maand kreeg ik een pakketje toegestuurd met daarin het Instant Soothing Mask Mediterranean Almond Milk With Oats. Dit masker is 100% vegan en verrijkt met haver uit Engeland, biologische Community-Trade amandelmelk uit Spanje en biologische Community-Trade aloë vera uit Mexico. Haver exfolieert de huid mild, amandelmelk verzacht de huid en aloë vera heeft rustgevende invloed op de huid. Dit voelde voor mij een beetje als meant to be, want door alle stress van de afgelopen tijd kon ik wel zo’n oppepper voor mijn huid gebruiken. Daarom testte ik het masker tijdens een uitgebreide badsessie uit. Ten eerste ruikt het heerlijk: een zachte, licht zoete geur. De substantie voelt fris aan en bevat de genoemde havervlokken. Het masker smeert makkelijk uit en ik had niet veel nodig om mijn gezicht in te smeren. Daarna leunde ik 10 minuutjes achterover en spoelde het masker vervolgens af, wat ook prima ging. Mijn huid voelde na dit masker lekker fris, schoon en zacht aan. Het is mild, waardoor mijn huid er rustig uit zag. Ik ben daarom zeker van plan om dit masker de komende tijd vaker te gebruiken. Dit Instant Soothing Mask is vanaf september 2018 verkrijgbaar in de winkel en op thebodyshop.com.

img 6002

82

Wat heb jij afgelopen maand gedaan aan Meisjestijd a.k.a. me-time? Ben je er tevreden over of zou je wel wat meer tijd voor jezelf mogen inplannen? En breng jij je kids wel eens een weekendje bij de oppas? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram

liefs karin 1