Meer tijd voor jezelf: even geen mama, even geen huishouden, gewoon alleen tijd voor het meisje in jezelf! Dat kan op veel manieren en iedere maand vertel ik wat ik aan zogenaamde ‘Meisjestijd’ heb gedaan! De maand juni stond bijna volledig in het teken van familie en we maakten vele uitjes. Waarom dit zo goed is voor mijn mindset? Daarover vertel ik vandaag meer! Ook vertel ik alvast iets meer over mijn ‘secret project’! Lees je mee?

6

Familiemomentjes

De maand juni stond helemaal in het teken van familie. Zo vierden we de 60-jarige bruiloft van mijn pake en beppe (dat is Fries voor opa en oma), werd Erik 31 jaar, hadden we een jubileumfeestje van mijn zwager, gingen we met z’n viertjes naar een optreden van mijn neven op Festival TREK en gingen we een dagje naar de dierentuin. Allemaal leuke dingen samen met het gezin, dus ik hoor je denken: “maar wat heeft dat met Meisjestijd te maken?“. Na twee zwangerschappen die zowel lichamelijk als geestelijk niet vanzelf gingen, was ik er een beetje bang voor dat het nooit meer goed zou komen met mij. Tussen de zwangerschappen in ben ik nooit klachtenvrij geweest en bleef alles me veel pijn en moeite kosten. Daardoor voelde ik me verre van mijn oude ik en dat had weer invloed op mijn mindset. Maar sinds de geboorte van Niene gaat het eigenlijk alleen maar met hele grote sprongen vooruit en heb ik me in tijden niet zo goed gevoeld. Ik kan gewoon weer mijn eigen huishouden runnen, ben (bijna) niet meer afhankelijk van de hulp van anderen en als ik erop uit ga word ik er niet dagenlang op afgerekend met bekkenpijn. Zo fijn! Ik werk er hard aan om mijn zwangerschapskilo’s kwijt te raken en mijn conditie weer op peil te krijgen, maar merk dat ik de uitjes allemaal vrij goed kon volhouden en kon er daardoor echt van genieten. Die energie doet me echt goed en vanuit mijn omgeving krijg ik nu vaak te horen dat ik echt weer straal en dat ze aan me zien dat ik weer back in business ben. Level up!

61

Me-time momentjes en gezelligheid!

Al die fijne familiemomentjes werden deze maand ook afgewisseld met enkele me-time momentjes. Zo stond het al wekenlang op de planning om weer eens lekker in bad te gaan and so I did. Ik ging naar de babyshower van een vriendin en m’n vriendinnen kwamen bij mij om een superlief geboortecadeau voor Niene te brengen. Verder volgde ik iedere week een lesje MamaFit en probeerde de draad van het afvallen en bewegen verder op te pakken. Dat betekent: zo veel mogelijk op de fiets doen en wat vaker wandelen, al is dat erg lastig omdat de bomen hier in de buurt vol zitten met eikenprocessierups… Qua me-time had ik wel behoefte aan meer, maar heb ik gelukkig ook genoten van de gezelligheid en dat is erg belangrijk voor me. De foto’s spreken voor zich ;)

6 1

Een tipje van de sluier…

Al een week of vijf heb ik het steeds over mijn ‘secret project‘ en dat ik er weinig over kan vertellen. Ik wil nog even wachten voordat ik jullie alles vertel, maar het heeft iets te maken met werk. Zoals jullie misschien weten, werd tijdens mijn tweede zwangerschap mijn contract niet verlengd en kwam ik thuis te zitten. Deze ervaring had ik helaas ook in de eerste zwangerschap en heeft me daarom doen nadenken: wat wil ik nou eigenlijk? Inmiddels ben ik daar helemaal uit en ben ik, onder toeziend oog van het UWV, alles in kaart aan het brengen en een ondernemingsplan aan het schrijven. Ja, je leest het goed: ik ben bezig om mijn eigen bedrijf op te zetten. Hoe, wat, waar, wanneer, waarom en nog meer vragen zal ik jullie over niet al te lange tijd uitgebreid beantwoorden, maar ik wil daar nog even mee wachten tot alles helemaal rond is. Het geeft me ontzettend veel energie en ook al is het een superdrukke periode, ik heb er enorm veel zin in!

Wat heb jij afgelopen maand gedaan aan Meisjestijd a.k.a. me-time? Ben je er tevreden over of zou je wel wat meer tijd voor jezelf mogen inplannen? En kun jij ook zo genieten van tijd doorbrengen met je gezin? Ik lees graag je reactie in de comments of op FacebookInstagram of Twitter!

liefs karin