De maand april stond in het teken van ons gezin van vier. Of ik ruimte had voor me-time en hoe ik daar weer meer tijd voor ga maken? Ik vertel er vandaag alles over in de vierde editie van Meisjestijd!

April: meer mama dan meisje!

De maand april stond bijna volledig in het teken van mama-zijn. Eerlijk gezegd was dat helemaal niet erg! Maar nu we zes weken verder zijn, merk ik dat het best wel eens lekker is als je even tien minuten iets voor jezelf kunt doen zónder onderbreking. Dan gaat het namelijk allemaal veel sneller en hou je meer tijd over. Maarja, life with a newborn is nu eenmaal a rollercoaster ride en dan loopt er ook nog een peutertje rond. Die Meisjestijd schoot er dus behoorlijk bij in, al is dat in dit geval niet meer dan logisch. Lange dagen, korte nachten en zoekende naar een ritme wat langzaam komt. Ik weet dat de me-time momenteel even op een laag pitje staat, maar kan uit ervaring zeggen dat er vanzelf weer tijd en ruimte voor komt. Omdat ik in deze rubriek beschrijf  wat ik in de afgelopen maand aan Meisjestijd heb gedaan, heb ik toch wat momentjes verzameld. Wie het kleine niet eert… ;)

4

Me-time: genieten van de kleine momentjes

In maart heb ik ultiem kunnen genieten van mijn dikke buik en het hebben van ‘alle tijd van de wereld‘! Hoe anders is dat nu! Begrijp me niet verkeerd, de komst van Niene heeft ons gezin enorm verrijkt, maar zo’n eerste periode is nu eenmaal chaotisch en druk. Toch is er niets fijner dan ’s avonds op de bank te liggen met een baby op m’n buik. Knuffelen stond dus hoog op de agenda afgelopen maand. En tussen het luiers verschonen, flesjes maken en beschuitjes smeren door was er huis wel een klein momentje voor mezelf. Wat me-time betreft, gaan we weer back to basic en leerde ik de kleine momentjes meer te waarderen. Bofkont dat ik was, twee maanden geleden lag ik heerlijk de hele Netflix-series te kijken op de bank! Nu is de avond vaak handig om nog wat huishoudelijke klusjes te doen, in sneltreinvaart te douchen en de baby te troosten die meestal ’s avonds erg last heeft van mamahonger. Ik schreef er deze blog over, waarop veel reacties kwamen van mama’s die dit ook zo ervaarden. We doen ’t met liefde! Toch verlang ik er wel naar dat het straks allemaal wat makkelijker gaat. Komt vanzelf ;)

4 1

Lunchen in de tuin en fysiotherapie

Een paar weken geleden was het prachtig zomers weer. We gingen voor het eerst met Niene naar het consultatiebureau en besloten naderhand even het dorp in te lopen. Voor lunch namen we een lekker broodje carpaccio mee en omdat het zo zonnig was, lunchten we in de tuin. Genieten! Halverwege het broodje was Niene weer toe aan haar voeding, maar toch: het waren de mooiste tien minuten van m’n leven :P Ook mag ik tegenwoordig weer autorijden en zijn mijn bezoekjes aan de bekkenfysiotherapeut mijn wekelijkse ontspanmomentjes. Ik vind het nooit erg als de afspraak een beetje uitloopt, want dan lees ik nog even de krant in de wachtkamer. Om  vervolgens half in slaap te vallen op de behandeltafel! Tja, zoals ik al zei: je leert de kleine momentjes weer waarderen, want met een peuter in huis is zelfs alleen naar de wc gaan al niet meer mogelijk. Voor de zomer bestelde ik een paar witte sneakers waar ik helemaal blij mee ben. Ik heb mijn voeten alweer summerproof door een bezoekje aan de pedicure. Dat is ook altijd pure ontspanning en ik kan weer met een gerust hart open schoenen dragen. Voor de maand mei heb ik me voorgenomen om naar de kapper te gaan, mijn wenkies weer onder handen te laten nemen en een ochtendje te gaan shoppen bij Primark (mét jongste). Ook gaan we deze maand uit eten en hebben dan voor het eerst oppas geregeld voor beide kindjes. Maar ondertussen geniet ik het allermeest van mijn meisjes en ons mooie gezin!

Me-time na de geboorte van je kindje(s), was dat bij jou ook ver te zoeken? Hoe ervaarde jij dit? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin