Meer tijd voor jezelf: even geen mama, even geen huishouden, gewoon alleen tijd voor het meisje in jezelf! Dat kan op veel manieren en iedere maand vertel ik wat ik aan zogenaamde ‘Meisjestijd’ heb gedaan! Februari was een korte maand, maar ik heb lekker veel aandacht aan mezelf besteed. Lees je mee hoe ik mezelf bevallingsproof maakte?

Meisjestijd voor de bevalling

Stond de maand januari nog volop in het teken van een romantisch weekendje weg, babyshower en shoppen, deze maand deed ik mijn best om me voor te bereiden op de bevalling. Niet door een pufcursus te volgen of me in te lezen in de wereld van weeën opvangen, maar door mezelf vreselijk in de watten te laten leggen! Ook al voel ik me nu size walrus en is bevallen allesbehalve charmant, toch deed ik afgelopen maand mijn best om nog een beetje on fleek ten tonele te komen als het moment suprême zich aandient. Ik bracht een bezoekje aan de pedicure, liet mijn kapsel onder handen nemen en bedacht dat het wel fijn zou zijn om mijn wenkbrauwen en wimpers een beetje in shape te laten brengen. Ik neem jullie mee in deze tweede editie van Meisjestijd en vertel jullie uitgebreid hoe ik bevallingsproof werd!

2

IMG 0185

Zwangere voetjes verdienen extra aandacht!

Dat je voeten harde werkers zijn en regelmatig aandacht verdienen, daarover vertelde ik al eens eerder op mijn blog. Tijdens de zwangerschap hebben ze het nog eens extra zwaar, want naast de gewichtstoename veranderen er hormonaal ook allerlei dingen in je lichaam. In het verleden had ik terugkerend hele vervelende voetklachten, maar sinds ik regelmatig naar de pedicure ga, heb ik daar geen last meer van. De uitgerekende datum komt steeds dichterbij, dus ik vond het weer hoog tijd voor een bezoekje aan de pedicure. Het was ook wel nodig om dit nu te plannen, want met nog drie weken op de teller wil ik graag dat mijn voeten er verzorgd uitzien tijdens de bevalling. Mijn vaste adres is Extra-care in Haaksbergen, iedere twee maanden laat ik hier mijn voeten onder handen nemen door pedicure Evelien. Nadat zij mijn nagels had bijgeknipt en alle eeltplekjes had bijgewerkt en gecontroleerd, was het tijd voor een extra verwenmomentje! Hoogzwanger zat ik heerlijk ontspannen in de nieuwe behandelstoel en genoot ik van een fijne voetenscrub en relaxte voetmassage. En, helemaal in het thema van een meisjesmama, liet ik een mooi roze kleurtje aanbrengen op mijn teennagels! Pas na de behandeling voelde ik hoe erg mijn voeten dit weer nodig hadden. En onder mijn bolle buik piepen nu twee verzorgde voetjes uit, ik kan ze nog net zien! De CND Shellac blijft bij mij meestal een week of zes mooi zitten, dus ik kan mooi weer een tijdje vooruit! Een fijn me-time momentje tijdens de zwangerschap, de volgende keer als ik Evelien zie is de baby er al… Gek idee, hoor!

22

Hoognodig: kapper en schoonheidsspecialiste

Toegegeven: de laatste maanden heb ik mezelf een beetje verslonsd. De kapper is al eeuwen geleden (volgens mij al een half jaar) en laten we het niet hebben over de staat waarin mijn wenkbrauwen verkeren. Ik werd er zelf niet echt blij van en aangezien ik straks een beetje spot on in het kraambed wil liggen, was het echt tijd voor actie. Check de foto: need I say more?

IMG 0224

“Als ik dan toch bezig ben, boek ik gelijk een gezichtsbehandeling”, dacht ik. And so I did! Ik boekte een gezichtsbehandeling van een uur en heb serieus liggen slapen in de stoel. Totdat ik wakker schrok van mijn snurk… Oeps! Hashtag gênant… Maar ontspannen was het wel en ik heb direct mijn wenkbrauwen laten harsen en samen met mijn wimpers laten verven. Daarnaast heeft de kapper mijn haar geknipt en high lights gezet, dus ik zie er weer een stuk frisser uit en ben Ready to POP!

IMG 0264

 

Het nuttige met het aangename combineren

Omdat mijn vluchtkoffer deze maand echt ingepakt moest worden en er nog wat dingen ontbraken, had ik een boodschappenlijstje met spulletjes waarvoor ik de stad in moest. Op een middag dat Suus naar de opvang was, besloot ik te gaan shoppen in Enschede. Dingen zoals sokken, drogisterijartikelen en extra ondergoed die ik nog aan moest schaffen voor de bevalling heb ik allemaal gekocht die middag. Ik heb het nuttige met het aangename gecombineerd, want een welverdiende pauze onder het genot van een lekkere lunch is niet verkeerd, toch? Die dag stond sowieso helemaal in het teken van Meisjestijd, want naast mijn solo shopsessie & lunch ging ik ’s avonds heerlijk uit eten met mijn beste vriendinnetjes. Ik heb heerlijk genoten van zo’n hele dag vol me-time en kan er weer tegenaan! Op naar de laatste maand van de zwangerschap, eentje die compleet in het teken staat van verlof, rust en ontspanning. Tot de volgende editie van Meisjestijd!

21

Wat heb jij afgelopen maand gedaan aan Meisjestijd a.k.a. me-time? Ben je er tevreden over of zou je wel wat meer tijd voor jezelf mogen inplannen? En wat deed jij om ‘bevallingsproof’ te worden? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin 1

 

 

 

 

De pedicure behandeling werd aangeboden door Extra-care Haaksbergen.