Meer tijd voor jezelf: even geen mama, even geen huishouden, gewoon alleen tijd voor het meisje in jezelf! Dat kan op veel manieren en iedere maand vertel ik wat ik aan zogenaamde ‘Meisjestijd’ heb gedaan! De maand november was de drukste van het jaar en ik zat er even helemaal doorheen. Wat ik deed om mijn focus terug te krijgen? Dat vertel ik vandaag! Lees je mee?

Drukste maand van het jaar

November is in bloggersland de drukste maand van het jaar en dat gold voor mij ook. De opdrachten stroomden binnen, mijn mailbox puilde uit en zowel ik als gastblogger Ilse waren volop bezig met het reviewen van speelgoed en het typen van blogs. Daarnaast ben ik de online zelfstudie tot virtueel assistent aan het volgen, deed ik mee aan verschillende challenges voor mijn beide bedrijven én volgde ik een Instagram cursus. En ohja: ik heb ook nog een huishouden, twee kinderen, mijn lief en alle dingetjes die daarbij horen. Was er dan nog wel tijd voor mij? Jazeker: het was af en toe keuzes maken, maar ik heb het wel voor elkaar gekregen om wat me-time in te bouwen tussen de volle agenda’s en ellenlage to do lists. Waarvan akte ;)

collage meisjestijd me-time meer tijd voor mezelf moederschap drukte ontspannen - Mama's Meisje blog

Even op de rem

Ik ben superblij dat opdrachtgevers mijn blog steeds beter weten te vinden en dat er zoveel betaalde opdrachten binnenkwamen. Op deze manier kan ik door blijven gaan met wat ik leuk vind! Maar ik merkte dat ik graag kwaliteit wil afleveren en dat ik een bepaalde druk voel om te presteren. Dat is normaal gesproken niet zo erg, maar tijdens deze drukke maand maakte ik hele lange dagen en lag ik regelmatig pas na middernacht in m’n bedje. Nu zijn ik en weinig slaap niet zo’n hele toffe combi en het duurde dan ook niet lang voordat ik er lichtelijk doorheen zat qua energielevel. Dat heeft niet zo’n goede invloed op mijn hoofd en ik nam soms plaats achter m’n laptop, maar na een half uur had ik nog geen alinea getikt. Tijd om even op de rem te trappen dus! Ik verplichtte mezelf een aantal keer om mijn laptop dicht te laten en gewoon een avond op de bank te hangen, series te kijken en halverwege in slaap te vallen… Hoofd leeg, frisse blik en de dag erna was ik in alle gevallen een stuk productiever dan wanneer ik de avond ervoor weer tot heel laat had doorgewerkt. Eerlijk? Echt ontspannen kon ik de eerste keer niet, omdat ik wist dat er nog bergen werk, was en ‘weet ik wat nog meer‘ op me lagen te wachten. Maar loslaten is key en vorige week kon ik me er helemaal aan overgeven. Vol in de negeerstand hing ik een avondje op de bank met een stapel was naast me. Dat komt morgen wel weer!

collage meisjestijd me-time meer tijd voor mezelf moederschap drukte ontspannen - Mama's Meisje blog

Eetdate, een boek lezen en kaarslicht

Een uurtje relaxen in bad met een maskertje en uitgebreide scrubsessie: check! Ik ging naar de schoonheidsspecialiste, dus brows on fleek! Ik kon me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst een ‘echt‘ boek had gelezen (thanks to mijn e-reader) en had in de pre-order het nieuwe boek van Wil en Tien besteld. Die kwam dus binnen en dat was de ideale gelegenheid om op de bank te kruipen en te lezen. Het boek heet ‘12 Maanden Zwanger’ en ik vind het een aanrader. Het staat vol met tips en herkenbare verhalen over de 9 maanden in je zwangerschap en de eerste 3 maanden als moeder. Superleuk om te lezen en een heerlijk me-time momentje, ook voor mama’s die (net zoals ik) al meerdere kindjes hebben. Ik sprak af met vriendinnen en we aten samen heerlijke pannenkoeken. Ik wandelde op mijn werkdag tijdens mijn pauze een rondje, alleen en dat is echt heerlijk! En wat ben ik toch dol op deze tijd van het jaar: kaarsjes aan, onder een dekentje op de bank, kopje thee, NBFM-proof snacks (en toegegeven: ook wel eens chocola of pepernoten). Maar ook: vroeg opstaan en rustig ontbijten terwijl de kindjes nog slapen. Zo zie je maar weer, je hoeft niet eens de deur uit om even wat tijd voor jezelf te nemen. Ik nam het ervan tijdens deze genietmomentjes en daardoor kon ik gefocust de drukke maand afronden. Op naar december!

Vind jij het ook lastig om ‘de boel de boel te laten’? Ik ben heel benieuwd hoe andere mama’s drukke periodes het hoofd bieden! Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin 1