Meer tijd voor jezelf: even geen mama, even geen huishouden, gewoon alleen tijd voor het meisje in jezelf! Dat kan op veel manieren en iedere maand vertel ik wat ik aan zogenaamde ‘Meisjestijd’ heb gedaan! In deze eerste editie breng ik verslag uit van de maand januari, die in het teken stond van babymoon en babyshower!

Wat is Meisjestijd?

Het afgelopen half jaar schoot het er behoorlijk bij in: me-time. Ik cijferde mezelf nogal weg en had wel iets meer aan mezelf mogen denken. Ik ben mama van een dochter en dat vind ik heerlijk, maar ik ben ook nog steeds een meisje. Niet voor niets bedacht ik voor de blog de quote ‘voor mama’s die het meisje in zichzelf niet vergeten‘… Ik kwam eind vorig jaar tot de conclusie dat ik dit zelf niet genoeg uitdraag en bedacht daarom de nieuwe rubriek: ‘Meisjestijd!‘. Ik hoop hierdoor niet alleen meer tijd aan mezelf te besteden, maar ook een inspiratiebron te zijn voor andere mama’s die, net als ik, meer aan zichzelf zouden mogen denken! Vanwaar de naam Meisjestijd? Ik vind ‘Mamatijd‘ juist duiden op alle tijd die je in je kindjes, gezin, huishouden en taken als mama steekt. Als je Meisjestijd hebt, is het écht me-time: de tijd dat je even helemaal geen mama bent! Een oplaadmomentje, een genietmomentje of de boel eens de boel laten omdat jij op dat moment gewoon ontspanning nodig hebt.

1 1

Babymoon: een mini-vakantie voordat de baby er is

Wij begonnen 2018 meteen goed: in het eerste weekend van januari dropten we Suus bij opa en oma om er samen een heerlijk weekendje tussenuit te gaan. We bleven binnen de grenzen van de provincie, want we gingen naar Zwolle! Nadat we Suus bij mijn ouders hadden gebracht, gingen we eerst samen lunchen. Daarna reden we door naar het hotel waar we verbleven. Het van der Valk hotel welteverstaan, een hotel waar we al eens eerder zijn geweest. Voorzien van alle luxe en met een leuk centrum dat bereikbaar is in 10 autominuten hebben we er een fijn weekend van gemaakt.

1

Na aankomst gingen we, jawel, naar Ikea. Die zit er namelijk naast en we hadden nog wat dingetjes nodig, dus die hebben we gelijk gekocht. Vrijdagavond aten we in het restaurant van het hotel. Als toetje nam ik een Oreo-creatie, waar ik geen spijt van heb gehad. Hoe lekker! Zaterdagochtend ontbeten we eerst in het hotel, waarna we samen de stad in gingen. Hoewel Erik niet dol is op shoppen, moest hij er aan geloven en scoorden we een paar nieuwe outfits voor hem. Natuurlijk kon ik het ook niet laten om voor Suus los te gaan. Maar ik vergat mezelf ook niet: ik kocht bij Rituals een heerlijke doucheschuim en bodycrème voor in de vluchttas! Omdat ik bekkenklachten heb, namen we regelmatig pauze bij leuke cafeetjes en koffietentjes. ’s Avonds aten we bij La Cubanita en besloten we voor het toetje weer naar het restaurant van het hotel te gaan. Daar at ik een heerlijke dame blanche, die op een bijzondere manier was gemaakt! Zondagochtend ontbeten we weer in het hotel en daarna checkten we uit om ons meisje op te halen. We hebben een mega ontspannen weekend gehad! Deze vorm van quality time willen we er één keer per jaar inhouden. Naast het feit dat je je handen lekker vrij hebt als je kind(eren) bij de oppas zijn, heb je ook veel meer aandacht voor elkaar en dat is echt belangrijk! Onze mini babymoon was dus ontzettend geslaagd :D

11

Babyshower en mini genietmomentjes

Maar dit weekendje weg was niet het enige dat ik deze maand meemaakte. Ik werd gigantisch in het zonnetje gezet tijdens een geweldige babyshower! Heerlijk bijkletsen met vriendinnen en familie onder het genot van thee en lekkere hapjes. Ook kreeg ik van iedereen een lief kadootje: hoezo verwend? Een hele gezellige middag waarin ik lekker kon genieten van de lieve meiden om me heen. Verder ging ik naar Zwangere Zaterdag, een event waar ik een blog over schreef. Na afloop besloot ik mezelf te trakteren op een lunch: luxe hè? Gewoon in alle rust mijn broodje kunnen eten en even bijkomen van de drukke dag. Tot slot was het ook weer tijd voor een nieuw laagje gellak op mijn nagels, lag ik (waarschijnlijk voor de laatste keer deze zwangerschap) in bad en genoot van een Bossche Bol, die Erik meenam toen hij boodschappen had gedaan. Mini genietmomentjes!

12

Wat heb jij afgelopen maand gedaan aan Meisjestijd a.k.a. me-time? Ben je er tevreden over of zou je wel wat meer tijd voor jezelf mogen inplannen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin