En toen mochten we op zoek naar een derde meisjesnaam! Dat was een uitdaging kan ik je vertellen… Maar we zijn eruit en daarom maakte ik een lijstje met meisjesnamen die het niet zijn geworden. Lees je mee?

Op zoek naar nóg een meisjesnaam

Rond 16 weken lieten we een geslachtsbepalende echo maken en kregen we te horen dat we een derde dochter verwachten! Dat betekent, naast hergebruik van een heleboel babyspullen en wederom een roze kamertje: op zoek naar nóg een meisjesnaam! Oeh, vond ik die uitdaging de vorige keer al pittig, was het deze keer echt lastig. We hadden al vrij snel een goede kanshebber, maar ik heb nog maandenlang getwijfeld of dit ‘m nu echt was. Bij Suus ging het namelijk heel snel: ik zag deze naam op een geboortekaartje op mijn werk en toen ik ‘m thuis aan Erik vertelde, wisten we het eigenlijk gelijk. Bij Niene had het al wat meer voeten in de aarde: we konden er moeilijk uitkomen en pas rond 32 weken besloten we voor haar naam te gaan. Hoe vaker ik ‘m toen uitsprak, hoe mooier ik ‘m vond en ik ben nog altijd blij met de naamkeuzes die we destijds hebben gemaakt!

Meisjesnaam passen bij Suus meisjesnaam passend bij Niene Hollandse korte meisjesnamen - Mama's Meisje blog

Meisjesnamen die het niet zijn geworden

Na de geslachtsbepaling plaatste ik al een post op social media en een blog over de zoektocht naar een naam. Er kwamen superveel suggesties binnen: sommige opties waren heel passend, terwijl andere namen ons totaal niet aanspraken. Uiteindelijk hebben we beide een lijstje gemaakt met mogelijke meisjesnamen en kletsten we daar ’s avonds op de bank over. We leken eruit, maar met de laatste loodjes in zicht hebben we denk ik nog zo’n 1035 keer opnieuw door onze lijstjes gescrold. Erik is wat dat betreft wat zekerder van zijn zaak, ik ben een enorme twijfelkont (thanks hormonen!). Ik vond het zó moeilijk! Je geeft je kindje ten slotte een naam voor het leven en dan moet het voor beiden perfect zijn. Tel daarbij op dat je ik-weet-niet-hoeveel mensen kent en dat er met iedere naam wel een stom rijmpje gemaakt kan worden. Al met al is het gelukt hoor, we zijn eruit. En daarom presenteer ik jullie nu een lijstje met meisjesnamen die het niet zijn geworden!

Bo

Nog steeds één van mijn favorieten: Bo! Maar Erik was onverbiddelijk: hij wilde deze meisjesnaam pertinent NIET. Ik ben even huilen in een hoekje ;)

Kae

Nog zo’n prachtige naam, ik zag het al helemaal zitten! Je spreekt Kae uit als ‘Kee’ en ik hoorde ‘m voor het eerst doordat Sven Kramer en Naomi van As hun dochter zo genoemd hebben. Ik vind het echt een toffe, korte en unieke naam, maar Erik stemde tegen. Ik weet ook niet of de uitspraak in Twente helemaal mooi tot z’n recht was gekomen.

Fem

Deze naam is eigenlijk alle drie de keren wel voorbij gekomen als kanshebber, maar toch voelde het voor ons beide als ‘net niet’. We vinden het een korte, vlotte naam maar we konden leukere meisjesnamen vinden waar we enthousiaster van werden. Dus Fem viel af!

Jip of Puck

Toen ik met de optie Jip of Puck kwam, keek Erik me echt aan van “ain’t gonna happen“. Jammerrrr! Ik vind Jip een leuke meisjesnaam (Erik dus niet) en Puck is ook super, maar als je een kat in de familie hebt die zo heet, gaat het niet gebeuren.

Meisjesnamen gezocht meisjesnaam gezocht op zoek naar een naam Mamas Meisje blog

Eef

Natuurlijk was ik niet de enige die met opties kwam. Erik vind Eef heel tof en ik vind dat dus verschrikkelijk. Op zich vind ik de naam zelf wel leuk, maar we wonen hier in Twente en dan wordt het automatisch een hele andere uitspraak dan wanneer je bijvoorbeeld in het Westen des lands woont. Dat zou echt een lifelong irritatie voor me worden. En dus werd het ‘m niet!

Lot

We vonden Lot beide erg leuk, maar de uiteindelijke naamkeuze won het van deze naam. En dat is maar goed ook, want in onze vriendengroep werd een meisje met de naam Lotte geboren! Als we ‘m écht mooi hadden gevonden, hadden we de naam onveranderd gelaten, maar in dit geval was er al een winnende keuze gemaakt!

LEES OOK: DEZE JONGENSNAMEN STONDEN OP ONS LIJSTJE!

Welke is het dan wel geworden?

Na het lezen van deze blog vraag je je natuurlijk af: “welke is het dan wel geworden?“. Dat hopen we binnenkort uiteraard met jullie te delen!

Ik ben heel benieuwd of je nu een vermoeden hebt of een gokje wilt doen welke naam het dan wel wordt! Ik lees je reactie graag in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1