Sinds ruim een maand weten we dat we een derde dochter verwachten en daarmee is een belangrijk punt op onze before baby to do list genoteerd. We zijn op zoek naar een meisjesnaam! Dat wordt steeds een beetje lastiger, maar wie weet heb jij nog een leuke suggestie. Lees je mee?

Meisjesnaam gezocht!

Vijf weken geleden lieten we een geslachtsbepalende echo doen waaruit al snel duidelijk werd dat we weer een meisje verwachten! Superleuk en we zijn er dolblij mee. Dat was trouwens niet minder geweest als we een zoon zouden krijgen, maar in het kader van ‘de voorbereidingen’ vind ik het erg makkelijk om te weten. Niet alleen omdat ik nu amper hoef te shoppen, want er ligt immers nog genoeg meisjeskleding op zolder ;) Maar ook omdat we ons kunnen storten op het vinden van een naam. En dat is toch weer een stukje lastiger dan de vorige keren. Daarom roep ik je hulp in: meisjesnaam gezocht!

Meisjesnamen gezocht meisjesnaam gezocht op zoek naar een naam - Mama's Meisje blog

Hollandse namen

Bij de eerste lag alles nog helemaal open wat namen betreft. We zochten een meisjesnaam en waren in onze omgeving één van de eersten die aan kindjes begonnen. Hoe anders is dat deze keer? Inmiddels zijn er in onze omgeving al heel wat baby’s geboren en daardoor vallen vele opties af. Ook zijn we best kritisch want een naam draagt je kind natuurlijk zijn of haar hele leven. Onze voorkeur gaat duidelijk uit naar Hollandse namen. Bij Suus waren we er met 16 weken al uit: ik las deze naam in een geboortekaartje op mijn werk en was meteen om. ’s Avonds vertelde ik ‘m aan Erik en ook hij was erg enthousiast. Zo, ook weer geregeld! Bij Niene duurde het iets langer: pas na 32 weken was ik enigszins positief. Ik heb erg aan haar naam moeten wennen maar wist ook geen leukere optie. Uiteindelijk ben ik erg blij met de naam die we voor haar hebben gekozen, maar ik heb zó lang getwijfeld. Die tweede keer vond ik het al een stuk lastiger om een mooie naam te vinden, maar deze keer vind ik het nóg lastiger.

Meisjesnaam passen bij Suus meisjesnaam passend bij Niene Hollandse korte meisjesnamen - Mama's Meisje blog

Namenlijstjes

Bij Niene maakten we gebruik van een app waarmee je namen kunt swipen. Daarin staat trouwens ook een heleboel dat mij totaal niet aansprak, maar als je met elkaar matcht dan zie je dat terug in jullie lijstjes. Bij Niene vielen de opties Kris, Jackie, Dani en Bo af. Die worden het deze keer dus ook zeker niet. Sterker nog: we hebben onze pup Jackie genoemd omdat ik toch graag iets met die naam wilde, haha. De vorige keer dachten ook veel mensen dat wij voor Noor, Juul of Saar zouden gaan. Dan moet ik je teleurstellen, want hier ben ik niet zo enthousiast over. Maar wat wordt het dan wel? Inmiddels zijn er natuurlijk nóg meer baby’tjes geboren én onderweg. Deze keer ben ik tegelijkertijd zwanger met mijn zusje, mijn nichtje en drie vriendinnen. ‘Gelukkig’ zijn er ook een aantal jongetjes onderweg, maar verder is dat ook best spannend. Als we maar niet dezelfde naam mooi vinden ;) Ik ben erg benieuwd welke namen jullie leuk vinden passen bij Suus en Niene, zodat ik wat inspiratie kan opdoen!

Meisjesnaam gezocht dus! Weet jij één of meerdere meisjesnamen die goed bij Suus en Niene passen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1