Wij testten de kindermeditaties en kinderyogalessen in de Meditation Moments app! Benieuwd naar onze review? Lees maar mee!

Volle planning vóór de zomervakantie

Vorige week keek ik in mijn agenda en zag ik dat we de komende tijd heel veel gepland hebben staan. Niet alleen zijn we momenteel doordeweeks erg druk, ook de weekenden zijn behoorlijk volgepland. Ik merk vooral aan de kinderen dat de laatste loodjes voor de zomervakantie – net als vorig jaar – zwaar wegen. Onze regio heeft als laatst vakantie, waardoor er tussen einde meivakantie en begin zomervakantie maar liefst 10 weken zitten. Dat is best lang en de laatste weken zijn vaak ook wat chaotischer en drukker dan normaliter. Naast het feit dat de kinderen twee dagen per week naar de BSO gaan na een lange schooldag, stond en staat de agenda ook vol met dingen zoals de avondvierdaagse, schoolreisje, verjaardagsfeestjes van zowel onszelf als mensen om ons heen, zwemles en afzwemmen, sportclubjes en speelafspraakjes. Echt geen straf, maar het kost wel een heleboel energie en de vermoeidheid begint toe te slaan. Het kwam dus op het perfecte moment dat we de Meditation Moments app mochten testen. In deze app staan kindermeditaties en sinds kort ook kinderyogalessen. Ik vertel je er graag meer over!

Meditatie voor kinderen - Mama's Meisje blog

Meditatie voor kinderen

Voordat we ingaan op onze ervaring met de Meditation Moments app, zet ik even op een rijtje wat de voordelen van yoga en meditatie voor kinderen zijn:

  • zelfvertrouwen vergroten
  • concentratievermogen verbeteren
  • zorgen voor rust in het hoofd en stress verminderen, daardoor ook beter slapen
  • emoties beter handelen, zowel de leuke en vrolijke als de moeilijke
  • fit en flexibel blijven

Meditation Moments app: kindermeditaties

Wij mochten de premium variant van de Meditation Moments app testen! De Meditation Moments app richt zich op het bevorderen van mentale gezondheid. Een onderwerp waar gelukkig steeds meer aandacht voor is en waar ook steeds meer over gepraat wordt. In mijn ogen kun je hier niet vroeg genoeg mee beginnen! De kindermeditaties in de app vertellen een verhaal met een verborgen boodschap, bijvoorbeeld de meditatie ‘Piekeraartjes’. In deze meditatie wordt vertelt over kleine vervelende wezentjes die ervoor zorgen dat je kind piekert, bijvoorbeeld omdat er iets vervelends is gebeurd of omdat er iets gaat gebeuren waar je kind tegenop ziet. Met de tips uit deze meditatie kan je kind de volgende keer als zo’n ‘Piekeraartje’ in zijn of haar hoofd komt, ervoor zorgen dat dit gevoel weer verdwijnt. Maar er komen nog meer thema’s aan bod, zoals welke wens je kind zou willen doen, het uitspreken van positieve zinnen en al je gedachten in een grote bubbel blazen om je hoofd rustig te maken. Heeft je kind na een lange school- en BSO dag moeite om rust te vinden en in slaap te vallen? Veel ouders gebruiken de kindermeditaties uit de Meditation Moments app als onderdeel van het bedtijdritueel. Door voor het slapengaan (maar ook op andere momenten van de dag) te luisteren naar een van de meditaties die speciaal voor kinderen zijn gemaakt, leren kinderen zich te ontspannen, hun angsten en zorgen los te laten en beter te ademen. De kindermeditaties in de Meditation Moments app hebben een lengte van minimaal 5 tot maximaal 17 minuten. Per meditatie kun je kiezen voor een korte en een lange versie. Ideaal dat je dit kunt aanpassen naar de behoefte op dat moment!

Meditation Moments app review - Mama's Meisje blog

Nieuw: kinderyogalessen

Sinds kort vind je in de Meditation Moments app ook speciale yogalessen voor kinderen. Onze kinderen hebben op de kinderopvang al kennisgemaakt met yoga en dat vonden ze enorm leuk om te doen. Ze waren toen nog iets jonger: de kinderyogalessen uit de app zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar. Perfect voor onze meiden! Net als kindermeditatie kan ook kinderyoga helpen om stress te verminderen en rust in het hoofd te krijgen. Ze raken er ook hun energie mee kwijt, dus een ideale tip voor tijdens de zomervakantie! In de Meditation Moments app vind je momenteel 7 kinderyogalessen met die tussen de 4 en 6 minuten duren. Precies genoeg voor de korte aandachtspanne van kleuters. Grotere kinderen kunnen naar behoefte meerdere lessen met elkaar combineren. De instructies zijn vrolijk, ritmisch en in begrijpelijke taal voor kinderen. Onze meiden waren er in ieder geval enthousiast over en door de app is het heel laagdrempelig. Ze hoeven maar te vragen en ik kan het filmpje voor ze aanzetten. Tip: je kunt de Meditation Moments app gratis proberen, dan zijn een beperkt aantal meditaties gratis te luisteren. Bevalt het goed, dan kun je alsnog uitbreiden naar premium. Lees vooral ook alle informatie en veelgestelde vragen over kindermeditaties en kinderyogalessen op de website van Meditation Moments!

Ook fijn voor mama’s!

Als je de Meditation Moments app dan toch op je telefoon hebt staan voor je kids, vergeet dan ook jezelf niet! Een welverdiend momentje van rust na een drukke dag of een boost voor je zelfvertrouwen aan het begin van de dag: er staan meer dan 300 meditaties op deze app en altijd wel eentje die aansluit bij waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Weinig tijd? Er zijn al meditaties vanaf 3 minuten! Met een premium abonnement heb je tevens toegang tot luisterboeken zoals Master your mindset en Je bent zoals je denkt. Aanrader voor wie niet alleen haar kinderen wil helpen om stress te verminderen, maar zelf ook wat meer rust in het hoofd kan gebruiken.

Ken jij de Meditation Moments app al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

Liefs Karin 2

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer