Thuiswerken, thuis blijven en dan nog proberen om af en toe te genieten van een ontspanmomentje…
Me-time tijdens corona: hoe doe ik dat? Lees maar mee!

Tijd voor jezelf

U vraagt, wij draaien! Via mijn stories op Instagram plaatste ik een sticker: wat wil je lezen op mijn blog? Daarop kreeg ik allerlei leuke suggesties, waaronder de vraag “hoe zorg je voor tijd voor jezelf?“. Ook werd er gevraagd of het überhaupt mogelijk is om nog wat me-time in te plannen met 3 jonge kinderen. De slogan van mijn blog is ‘voor Mama’s die het Meisje in zichzelf niet vergeten’, maar ik zou liegen als ik zeg dat het inplannen van ontspanmomentjes en tijd voor mezelf erg makkelijk gaat de laatste tijd. Het tegendeel is waar, maar dat komt echt niet door mijn kinderen. Nee, tante Cor gooide roet in het eten waardoor de hoeveelheid me-time in 2020 per saldo negatief uitvalt… Thuiswerken met kinderen in een lockdown werd een uitdaging en tja. Zucht, steun en puf, want ik heb die momenten echt nodig om op te laden en een leukere mama, geliefde, dochter, vriendin en Karin te zijn. Gelukkig zijn we wel een stuk creatiever geworden van dit alles dus ik zal een beeld schetsen van hoe ik probeer om nog iets aan selfcare te doen tijdens deze pandemie. Me-time tijdens corona: hoe dan?

In het kader van selfcare

Voordat we überhaupt ooit van dit virus hadden gehoord, bestond mijn leven voor het grootste gedeelte uit kids, huishouden en werk. Net als nu, haha. Maar die momentjes dát ik dan iets voor mezelf wilde doen, was er vrij veel keuze. Om dat iets te verduidelijken: of ik nu lekker wilde shoppen, gezellig lunchen met een vriendin of een nachtje overnachten in een heerlijk hotel met m’n lief, het was mogelijk. Dat is nu natuurlijk wel anders: shoppen doe je niet echt voor je plezier maar alleen voor het nodige, lunchen met een vriendin moet klachtenvrij én op 1,5 meter afstand bij iemand thuis en een nachtje in een hotel vind ik momenteel geen optie aangezien de horeca dicht zit. En hoewel ik die opties stiekem wel mis, daagt het me ook uit om te denken in oplossingen en dus op een andere manier te voorzien in mijn behoefte aan me-time. In het kader van selfcare zijn er een aantal dingetjes waar ik nu van oplaad. Het bekende spreekwoord ‘wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’ is hier zeker van toepassing.

tijd voor jezelf tijdens een pandemie - Mama's Meisje blog

Naar de winkel

Best wel betreurenswaardig, maar in 2020 waren er weken waarbij een uitje naar de winkel toch wel hét hoogtepunt van mijn week was. Hoogzwanger en met een redelijke boodschappenlijst waagde ik me een week vóór de geplande keizersnede naar het winkelcentrum. Joe, het leek wel vakantie! Ik had natuurlijk wekenlang thuis gezeten met de kinderen vanwege de gesloten opvang. Erik deed de boodschappen en ik ging liever niet, maar sommige dingen kunnen alleen moeders inslaan. Tegenwoordig ben ik nog steeds voorzichtig en combineer ik het liefst meerdere winkels, zodat ik maar op één moment de deur uit hoef. Lekker slenteren en uitgebreide passessies zijn momenteel niet zo’n goed plan, maar áls ik dan de stad in moet, dan ga ik lekker alleen en voelt dat echt even als een ontspanmomentje. Maar ik kijk uit naar het moment dat ik wel weer uitgebreid de tijd kan nemen óf een shopdate kan plannen met vriendinnen!

Wandelen

Er waren tijden dat ik wandelen geen klap aan vond. Dat is tegenwoordig niet meer zo, want ik vind het heerlijk! Tijdens een goede wandeling loop ik letterlijk mijn hoofd leeg en dat is erg relaxt. Dit najaar hebben we al veel zonnige dagen gehad waarop ik erop uit ging. Ik loop dan meestal een blok van ongeveer 3,5 kilometer en dat is precies goed. En met het oog op het kwijtraken van de overtollige zwangerschapskilo’s is het selfcare ten top! Sinds kort luister ik een podcast tijdens het wandelen, ik heb ook een lange lijst met podcast tips gedeeld.

Beauty

Eerlijk gezegd is dit puntje er de laatste maanden nogal bij ingeschoten. Ik vind het altijd heel leuk om met beauty bezig te zijn, nieuwe producten te ontdekken en uitgebreid in bad te gaan. Scrubben, een masker, kop thee en mijn e-reader erbij: ik stem voor! Als blogger krijg ik regelmatig allerlei nieuwe beautyproducten toegestuurd en dan is het echt een verwenmoment om er de tijd voor te nemen en ze uit te proberen. Note to self: dit moet ik echt vaker doen! Net als mijn nagels, die hebben in geen maanden een lakje gezien. Staat dus genoteerd! Het grappige is dat ik de laatste maanden wel regelmatig naar de kapper ging en mijn wenkbrauwen liet doen, dus helemaal verslonsd ben ik nog niet hoor, haha.

Me-time tijdens corona - Mama's Meisje blog

Bestellen

Erik en ik zijn dol op lekker eten en vinden het altijd erg gezellig om ergens buiten de deur een kopje koffie te drinken, lekker te lunchen of een hapje te eten. Nu de horeca dicht is, vergt dat wat creativiteit en gelukkig zijn er veel ondernemers die nu afhaal- of bezorgservice hebben. In het kader van me-time tijdens corona zorgen wij wel goed voor onszelf. We hebben al een paar keer een lekkere lunch van de lokale broodjeszaak gehad en de kans is groot dat we rond de feestdagen ook nog wel ergens gaan bestellen. Het voelt toch een beetje als uit eten, maar dan thuis en we doen dit meestal als we samen thuis werken of als de kinderen al in bed liggen. Of we halen lekkere hapjes in huis en kruipen samen op de bank voor een filmavondje.

Digitaal bijkletsen

Nu bij elkaar op visite gaan voor de gezelligheid niet echt een strak plan is, zie ik mijn familie en vriendinnen minder dan ooit. Stom! Gelukkig bestaan er allerlei mogelijkheden om toch met elkaar in contact te zijn en dus kletsen we regelmatig digitaal bij. Kopje thee erbij en Facetimen maar! Er gaat niets boven face to face contact maar op deze manier hebben we tenminste het idee dat we niet helemaal van elkaar vervreemd raken. Meestal zorg ik ervoor dat ik zulke momentjes afspreek op het moment dat de kinderen slapen, dan kunnen we tenminste rustig praten.

Voor jezelf zorgen

Sinds deze week staat de kerstboom en met het oog op de feestdagen maken we het thuis gezellig. Ik ben van mening dat het in deze tijden extra belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Me-time tijdens corona is voor mij anders dan normaal gesproken. Persoonlijk vond ik het wel even wennen, maar ik heb nu een aantal dingetjes gevonden waar ik van oplaad en mijn hoofd even leeg kan maken. Toch kijk ik uit naar het moment waarop het allemaal weer bij het oude is, maar tot die tijd geniet ik optimaal van de cozy vibes in en om ons huis!

Zorg jij voor voldoende me-time tijdens corona? En hoe pak je dit aan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1