Nog even en het leukste verkleedfeest van het jaar brandt los! Hoe leuk is het om dan allemaal hetzelfde verkleed te gaan? In deze blog zette ik de leukste matching carnavalskleding voor het hele gezin op een rijtje. Kijk je mee?

Matching carnavalskleding gezin

In sommige delen van het land is afgelopen weekend de carnaval al losgebarsten, maar het overgrote deel telt af naar het allerleukste feestje van het jaar! Als geboren en getogen Friezin maakte ik pas op mijn tiende kennis met dit verkleedfeest en vond ik het meteen fantastisch. In al die jaren zijn er heel wat outfits de revue gepasseerd: het ene carnaval kostuum was een groter succes dan het andere. Waar ik vroeger alle dagen van dit feestje meepakte, is dat vandaag de dag wel anders. We proberen onze meiden ook wat van het carnaval mee te geven en dit bracht me op het idee voor deze blog. Want hoe leuk is het om als gezin hetzelfde verkleed te gaan? Ik presenteer u: de leukste matching carnavalskleding voor het hele gezin!

Hippie verkleedkleding

Aangezien flared broeken en retro printjes weer helemaal terug zijn in het modebeeld, is hippie verkleedkleding een geweldig idee als matching carnavalskleding voor het gezin! Er zijn zowel hippie carnaval jurkjes als broeken en bijpassende tops, voor elk wat wils. Maak het af met een hoofdband en een zonnebril met ronde glazen en jullie zijn good to go.

The Addams Family

Door de Netflix serie Wednesday is The Addams Family populairder dan ooit! Veel jonge meiden willen verkleed als Wednesday naar carnaval en dan is matching carnavalskleding voor de rest van het gezin natuurlijk geen hogere wiskunde. Verdeel de rollen onder je gezinsleden en ga op jacht naar de perfecte outfit voor Gomez, Morticia, Pugsley, oom Fester of oma. En vergeet Thing, de wandelende hand, niet!

Matching carnavalskleding voor het hele gezin! - Mama's Meisje blog

Encanto

Nog zo’n familie die de harten van mening kind hebben gestolen is de familie Madrigal uit Disney’s Encanto. Fijne bijkomstigheid: deze familie is gróót dus genoeg leden om uit te kiezen. Scoor leuke matching carnavalskleding voor het hele gezin en ga verkleed als Mirabel, Isabella, Alma, Luisa of… als Bruno! Zou helemaal leuk zijn als tijdens carnaval de dansbare liedjes uit de film gedraaid worden, kun je helemaal losgaan op de dansvloer!

Marvel superhelden carnaval

Confession: ik heb de precieze superhelden even moeten googelen, want ik ben hier helemaal niet in thuis. Maar op Instagram komt regelmatig Marvel voorbij, dat schijnt gigantisch populair te zijn! Hoe leuk om dan matching carnavalskleding te scoren in dit superhelden thema? Bijvoorbeeld Spider-Man, Black Panther, Thor, Captain America, Scarlet Witch of Iron Man en dan allemaal als een andere Marvel held!

Fout trainingspak

Carnaval meets comfy als het hele gezin in matching carnavalskleding gaat, in een fout trainingspak! Deze zijn er in allerlei kleurensamenstellingen, zoals paars-groen-roze of juist blauw-geel-roze en zijn er zowel in volwassen- als in kindermaatjes. Perfect, want je kunt gewoon lekker dansen en feesten in een comfortabel pak, de kids kunnen spelen zonder dat er vlindervleugels in de weg zitten of steeds op een leeuwenstaart wordt gestaan en je hoeft niet bang te zijn dat het te koud is. En laten we wel wezen: het staat toch ontzettend grappig als je als gezin in fout trainingspak op de carnaval verschijnt!

Lekker tijdloos

Allemaal matching carnavalskleding trends die in 2023 super populair zijn, maar misschien ga jij liever voor lekker tijdloos! En dat is nog steeds ontzettend leuk, bijvoorbeeld het hele gezin als piraat, cowboy, Pippi Langkous of als brandweer. Wat je ook kiest, het allerleukste van dezelfde carnavalskleding dragen is toch de herkenbaarheid, dat je allemaal bij elkaar hoort. Veel carnavalsplezier!

Kies jij voor matching carnavalskleding of kiest ieder gezinslid iets anders? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer / afbeelding