Me-time: neem jij er wel genoeg van? Als mama staat de dag vaak geheel in het teken van de kinders, zo ook bij mij. Ik vergat mezelf de laatste tijd een beetje en daarom was het tijd voor een beetje meer Meisjestijd: vandaag vertel ik er alles over!

Verslonsde moeke met monobrow

Mijn ideaalbeeld was duidelijk: ook al word ik ooit moeder, ik zal nooit verslonzen. Look who’s talking now… Het sluipt er gewoon in hoor, want toen ik mezelf een paar weken geleden in de spiegel zag, kon ik maar een ding concluderen. Daar stond ze dan, in vol ornaat: een verslonsde moeke met monobrow. Mijn inner meisje riep mij direct tot de orde: ‘mens, waar ben je in hemelsnaam mee bezig? Met je goede voornemens‘. Zo kon het dus niet langer: het was tijd voor actie! En dus regelde ik een afspraak bij de kapper, een Eerste Hulp bij Wildgroeiende Wenkbrauwen-behandeling bij de schoonheidsspecialiste en webshopte ik een fantastische positie-winterjas waarin ik géén aangespoelde bruinvis leek!

Mamatijd vs Meisjestijd

Meisjestijd: twee vliegen in één klap

Ja, ik ben moeder en dat ben ik met héél mijn hart. Maar ik ben ook nog steeds een meisje. Een meisje dat houdt van make-up, nagellak, maskertjes, tutten en verwenmomentjes. Er leuk uitzien, aandacht aan mezelf besteden en genieten van ontspanning alleen of met vriendinnen. Ik merkte hoe goed het mij deed om weer in die kappersstoel te zitten, mijn brows on fleek te hebben en al kijkend in de spiegel te concluderen dat die winterjas mij gewoon verdomd goed staat. Niet alleen waren dit allemaal ontspanmomentjes: ik krikte er ook mijn zelfvertrouwen mee op. Twee vliegen in één klap dus!

Mamatijd vs Meisjestijd1

To do: meer ontspanmomentjes!

Zoals ik zondag in een eerlijke blog vertelde, voel ik me op het moment niet enorm happy door de lichamelijke klachten tijdens mijn zwangerschap. Toch deden die ontspanmomentjes mij heel goed: een puntje op de to-do list dus. Mijn voornemen? Regelmatig een momentje alleen of met vriendinnen/zusjes/vul maar in plannen om gewoon even niet met mama-zijn bezig te zijn. Echt, er vliegen hier ook heus weken voorbij waarin de wc de enige plek is waar ik even alleen ben overdag. Dat ik me voorneem om ’s avonds languit op de bank tv te kijken maar bij het intro van Goede Tijden (ja, dat kijk ik) al in slaap te vallen en twee uur later verward wakker te worden (incl. kwijlplek in dekentje). Ik ben van nature een druktemaker en voortaan ga ik proberen om eerst een kopje thee te drinken als mijn kind op bed ligt, voordat ik me weer stort op de was of andere don’t want to miss it huishoudelijke taken. Meer Meisjestijd! Wie doet er met mij mee?

Neem jij genoeg Meisjestijd voor jezelf? Waar vind jij ontspanning in? Heb je nog tips die je wilt delen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin