Een tijdje geleden vroeg ik jullie hulp via social media: ik vroeg om Mama’s Mooiste Kraamweekmomenten. Welk bijzondere, grappige, geweldige, hilarische, aparte, rare of mooie moment uit jouw kraamweek is je het meest bijgebleven? Ik kreeg heel veel reacties en daarom heb ik ze verwerkt in een blog. 

Ontroerend, mooi, bijzonder

Bmellow.nl: Bijzonder. Ja. Voor ons althans. Na de geboorte van mijn dochter was er familie toevallig voor zaken in Nederland. En konden de kersverse aanwinst komen bewonderen. Vandaag de dag zijn zij nog steeds de enige familie uit Aruba die haar hebben ontmoet.

Robbin: We vierden iedere keer als Sam afgekoppeld werd van een bepaald slangetje of snoertje een klein feestje. Voor mij was het meest bijzondere moment, haar laatste antibiotica gift waarna eindelijk haar infuus er uit mocht en ze na 8 dagen helemaal ‘slangetjes vrij‘ was… En we dus ’s middags eindelijk naar huis konden!

Babyotheek: Het mooiste moment uit de kraamweek vond ik toen mijn man mocht douchen met ons dochtertje. Ik had er nooit bij stilgestaan dat je al kon douchen met zo’n mini-meisje, dus was behoorlijk verbaasd toen de kraamhulp het voorstelde. Vergeet nooit meer hoe hij daar intens gelukkig stond, in z’n zwembroek.

Anniek: Mijn mooiste moment: Vera kon zich ’s nachts niet goed warm houden en na extra dekentjes en kruiken en alles geprobeerd te hebben, heb ik haar uit pure wanhoop bovenop mij gelegd en mijn deken er zo half overheen gelegd en heb zo de hele nacht met haar gezeten. Toen ik de volgende ochtend aan de kraamhulp vertelde wat er gebeurd was, dacht ik dat ze boos zou worden maar ze prees het juist dat ik naar mijn moederinstinct had geluisterd. Ik had het niet beter kunnen doen zei ze. Dit was voor mij een bijzonder en mooi moment omdat ik het moederinstinct toen helemaal niet voelde vanwege een postnatale depressie.

SAM 0853

Esra: Het mooiste moment was de laatste dag van onze kraamweek. Ons meisje mocht met haar regenboogzusje op de foto tijdens een newbornshoot. Vervolgens werd ik de foto erna ten huwelijk gevraagd door m’n liefste! Een moment om nooit meer te vergeten!

Rosanna: Dat mijn oma zei, over mijn zoontje die die nacht was geboren: ‘ik laat hem niet meer los‘.

Hilarisch, grappig, raar

Lifestyle Mommy’s: Toen wij onze tweeling aan wilden geven in het ziekenhuis (i.v.m. bedrust kwamen ze naar onze kamer) pakte die vrouw na het aangeven van ons zoontje haar laptop weer in tot wij zeiden dat we graag deel 2 van onze tweeling ook wel aan wilden geven. Wat schaamde ze zich!

Milou: Dat mijn man zei: ‘lieverd, pak even de sudokucrème’!

Veevy.nl: Ik was er zelf niet bij, maar mijn man ging Evy aangeven bij de gemeente. Er werden in Strijen blijkbaar maar weinig kinderen geboren want toen Benjamin zei ‘ik kom aangifte doen van geboorte‘, zei de dame: ‘oh, van overlijden?‘. Toen mijn man zei:’nee, van geboorte!‘, moest ze nog opzoeken hoe ze dat precies moest doen ook! Het was december en het was het zesde kindje die geboren was met een thuisbevalling in dat jaar…

Priscilla: Dat de kraamverzorgster tegen me zei: ‘je moet van je borstvoeding een pannenkoek maken: niet om op te eten, maar om op je gezicht te leggen :D ‘.

Mijn meest memorabele kraamweekmoment

We lagen na de geboorte van Suus nog 5 dagen in het ziekenhuis. Iedere dag hoopten we dat ze van de monitor af mocht, maar steeds liet ze weer dipjes zien. Toen de laatste 24 uur in ging, liep dat om 04:00 uur ’s nachts af. Het leek wel Oud&Nieuw: vol verwachting zaten we naar de monitor te kijken en ‘af te tellen‘. Om 04:15 uur kwam de verpleegkundige de monitor afkoppelen en wisten we: vandaag mogen we naar huis! Het moment dat we van de afdeling weg gingen, met ons meisje in de Maxi Cosi en ik in de rolstoel, op weg naar de auto, voelde echt super! Ik zal dat moment nooit vergeten. 

 

IMG 7052 1

Wat is jouw meest bijzondere van alle kraamweekmomenten? Ik lees het graag in de comments of op Facebook of Instagram!

Liefs Karin