Oké, klaagmomentje: wat was juni een drukke maand! Voor mijn gevoel was het één en al chaos omdat ik superveel te regelen had. Daardoor schoot me-time er in het begin van de maand behoorlijk bij in, maar gelukkig maakte ik het aan het eind van de maand méér dan goed met tapas, wijn en een pool party. Lees je mee?

Chaos

De sweet table voor Suus, deadlines voor de blog, bijna een puppy in huis, administratieve klusjes, een zolder die opgeruimd moet worden, het gewone huishouden, de kindjes en alles wat een mama bezighoudt: juni was chaos. Ik werd er heel onrustig van en was af en toe bloedchagrijnig omdat er zoveel af te strepen viel. Zo ontdekte ik dat er bijna geen mogelijkheden zijn om glutenvrije verjaardagstaarten te bakken en besloot ik dus dat ik zelf aan de slag moet. Uren bracht ik door op Pinterest, forums en webshops om dé ingrediënten voor een glutenvrije dripcake te verzamelen. Ik ben niet heel dol op koken en bakken, dus ik werd er lichtelijk gefrustreerd van. Uiteindelijk is het gelukt om alles te verzamelen en ga ik eind deze week aan de slag. Duim voor me dat het lukt, want ik stel nogal hoge eisen aan mezelf op zulke momenten. Net als mijn opruimwoede, die ik weer eens niet naast me neer kon leggen. Ik stoorde me aan de troep op zolder en achter de schuifdeuren op Suus haar kamer. Dus probeerde ik in juni van chaos weer een net geheel te maken. Ik hoef je niet uit te leggen dat het regelen van zulke dingen 300% meer tijd kost met kleine kinderen in huis. Als je denkt: “dit en dat wil ik vandaag even regelen” en aan het eind van de dag moet je concluderen dat het wéér niet lukte, dan blijft het maar aanrommelen. En bij tijd en wijle trek ik dat superslecht. Nou, genoeg geklaagd, want ik heb echt wel ontspanmomentjes gehad hoor ;)

collage meisjestijd mama's monthly me time tijd voor jezelf als moeder ontspanmoment netflix zwembad masker - Mama's Meisje blog

Netflix verslaving

Er gaat zich een klein emotioneel drama in mijn leven afspelen en dus ben ik alvast begonnen met de voorbereidingen hierop. Hoe en wat er precies aan de hand is? Nou, misschien heb je wel gelezen of gehoord dat eind juli het LAATSTE seizoen van Orange Is The New Black op Netflix verschijnt. Boy, wat loveee ik deze serie en dus besloot ik alle seizoenen opnieuw terug te willen kijken. Dat kost best veel tijd, maar aangezien ik vol in de negeermodus zat, had ik ’s avonds echt geen zin meer om te bloggen of het huis op te ruimen. En dus heb ik heel wat avonden op de bank doorgebracht om aandacht te besteden aan mijn Netflix verslaving. De ene keer met een bakje aardbeien, de andere keer met een ijsje. Iedere mama heeft dat soms even nodig! Het warme weer was volop aanwezig in juni en daarom zetten we een zwembad in de tuin. Wanneer de kinderen in bed lagen (ja, ook Suus doet soms nog een dutje als het zo warm is), greep ik mijn kans om mijn eigen pool party te vieren. Inclusief lekker masker van de Action speciaal voor na het zonnen ;)

ollage meisjestijd mama's monthly me-time tapas wijn uit eten vriendinnen gezellig - Mama's Meisje blog

Tapas & wijn

Aan het eind van de maand stond er ook een gezellige date met vriendinnen op de planning. Dat was alweer veel te lang geleden en ik had er superveel zin in. Dus nageltjes gelakt, haartjes on point en een leuke jurk aan. Die ik vorig jaar al bij Ter Stal kocht en nu dagelijks voorbij zie komen via advertenties op Facebook. Jeuj, ik heb ook een keer iets leuks, haha! Het was héél gezellig, we aten tapas bij La Cubanita. Jammer alleen dat de bediening steeds in de war was en we daardoor steeds superlang op onze bestelling moesten wachten. De wijn smaakte ook fijn en ik sliep die avond bij mijn ouders, dus heb daar nog lekker in het zwembad gelegen en nog meer wijntjes gedronken. De volgende ochtend kon ik enigszins uitslapen, wat een luxe! Het leek wel vakantie. En daarna nam ik ons nieuwe huisgenootje mee naar huis: onze pup Jackie. Op naar de maand juli, waarin ik ga proberen de balans weer een beetje terug te pakken.

Heb jij ook wel eens van die chaotische weken? Wat doe je om de rust terug te pakken? En waar eet jij het liefst tapas? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1