Me-time: het is het jeukwoord van de eeuw, maar het is zooo fijn als je als de mama-knop even uit kunt zetten! Omdat Mama’s Meisje dé blog is voor Mama’s die het Meisje in zichzelf niet vergeten en ik zei de gek daar ontzettend veel waarde aan hecht, praat ik jullie maandelijks bij. In Mama’s Monthly Me-time vertel ik wat ik de afgelopen maand heb gedaan voor mezelf, dus zonder kids. In maart kwam er een vinkje op de bucket list, want ik sliep in een suite én ik shopte hele leuke nieuwe kleren voor mezelf. Kijk je mee?

Bucket list dingetje: slapen in een suite!

Mijn bucket list, daar staan eigenlijk vooral reis-gerelateerde dingen op. Landen die ik zou willen bezoeken, stranden waar ik graag mijn handdoekje op zou willen uitrollen en plekken waar ik wel eens zou willen slapen. Een van de dingen die op mijn bucket list stond, was een overnachting in een suite. Ik vind het iets magisch hebben, want wees eerlijk: als ik een hotelovernachting boek, dan scroll ik uit nieuwsgierigheid áltijd even door naar de suites. Hoe zien ze eruit, welke extra’s krijg je en ‘wa kost da?‘. Meestal valt die laatste vies tegen, dus schoof ik het suite-slaap-verhaal maar gewoon weer voor me uit. Totdat we op zoek gingen naar een fijn hotel voor ons vriendinnenweekend. Aangezien we de kosten per kamer deelden, viel een overnachting in een suite ten opzichte van een standaard kamer maar €20 per persoon duurder uit. Je raadt het al…

collage Van Der Valk hotel de Cantharel apeldoorn me-time vriendinnenweekend - Mama's Meisje blog

Vriendinnenweekend bij Van Der Valk – de Cantharel in Apeldoorn

We maakten een wereldreis en vertrokken naar Apeldoorn! Na een vermoeiende reis, vertraging en drie keer overstappen (grapje toch) checkten we op zaterdagochtend in bij Van Der Valk – de Cantharel in Apeldoorn. Bij aankomst keek ik mijn ogen al uit. Wauw, wat een prachtige locatie! Maar eenmaal binnen was ik helemaal enthousiast. Alles is zó mooi en stijlvol ingericht, het gaf me een instant vakantiegevoel. Omdat we die dag nog wilden shoppen en niet precies wisten hoe laat we terug zouden zijn, besloten we alvast in te checken. Na kopjes koffie en thee in de lobby, waar je als gast gratis gebruik van kunt maken, vertrokken we naar het centrum van Apeldoorn voor een uitgebreide shopsessie. We lunchten, shopten, aten taartjes en dronken thee. Na een hele middag slenteren hielden we het voor gezien, maar Apeldoorn heeft echt een leuk centrum om te winkelen!

Broodje carpaccio cafe de Notaris Apeldoorn weekend tips ervaring - Mama's Meisje blog

collage mama's monthly me-time vriendinnenweekend shoppen winkelen Apeldoorn - Mama's Meisje blog

Een suite

Na onze uitgebreide shopsessie gingen we terug naar het hotel om te genieten van onze hotelkamer: een suite! Deze heeft eigenlijk de grootte van 2 hotelkamers, groter dus. Er stond een superfijne loungebank, de badkamer was voorzien van bad en stortdouche, er was een apart toilet en een groot tweepersoonsbed. Er werd een extra bed bijgeplaatst, zodat we met z’n drieën in de suite konden overnachten. Verder kregen we een badjas en pantoffels, daar hebben we natuurlijk een uitgebreide fotoshoot in gehouden. Na een paar uurtjes bijkomen van het shoppen, was het tijd voor een diner. We hadden van te voren al een tafel gereserveerd in het restaurant om à la carte te eten. Het is ook mogelijk om live cooking te doen, dat is een soort buffetvorm waarbij ook gerechten worden bereid. Ik ben daar niet zo van gecharmeerd, omdat je al snel een ‘vreetschuur‘ effect krijgt. Wij bestelden lekker van de kaart en ik heb heerlijk gegeten! Ja, je ziet het goed: ik at 2 keer carpaccio die dag. Moet kunnen ;)

collage van der Valk hotel de Cantharel Apeldoorn overnachten suite - Mama's Meisje blog

suite de Cantharel Apeldoorn van der Valk bucket list slapen overnachten me-time - Mama's Meisje blog

uit eten restaurant van der valk hotel de cantharel apeldoorn beoordeling review ervaring a la carte - Mama's Meisje blog

Beautymomentje, ontbijt en shopsessie 2!

Na het etentje zaten we bomvol, dus uitbuiktijd! Ik besloot lekker in bad te gaan met een masker, scrub en body cream. Fijnheid! Het bed sliep geweldig en de volgende ochtend genoten we van een heerlijk ontbijt. Dat is echt ontzettend uitgebreid: je kunt zelf smoothies maken, er zijn allerlei soorten broodjes en beleg en heel veel warme en koude variaties. Na dit smakelijke ontbijt was het tijd om de spullen in te pakken en uit te checken. We hebben die middag geshopt in Zwolle en ik heb zowel voor de kindjes als voor mezelf allerlei leuks gekocht. Wat een fijn en gezellig weekend was dat! Mocht je nog eens op zoek zijn naar een mooi hotel, dan kan ik je deze Van Der Valk echt aanraden.

beautymomentje mama's monthly me-time meisjestijd - Mama's Meisje blog

ontbijt hotel hotelontbijt Van Der Valk de Cantharel Apeldoorn - Mama's Meisje blog

collage shoplog mama's monthly me-time - Mama's Meisje blog

collage shoplog shoppen mama's monthly me-time winkelen - Mama's Meisje blog

Heb jij wel eens in een suite geslapen? En ben je al eens bij Van Der Valk – de Cantharel in Apeldoorn geweest? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence