Joehoe! Juli is weer voorbij en stond voornamelijk in het teken van… eten! Tenminste, dat zou je denken, want bij het openen van het mapje met ‘me-time’ foto’s die ik gedurende de maand verzamel voor deze rubriek, kwam ik erachter dat ik voornamelijk foodfoto’s heb gemaakt. Toen ik vorige week een foto deelde van mijn bankhangmoment met een grote beker ijs, ontplofte mijn inbox bijna. Ik vertel in Mama’s Monthly Me-time wat ik van deze reacties vind en geef een kleine afval-update. Lees je mee?

Pedicure en schoonheidsspecialiste

Net zoals iedere maand, was het ook in juli weer tijd voor een bezoekje aan de pedicure en schoonheidsspecialiste. Voor mijn voeten koos ik deze keer een vertrouwd kleurtje en ook mijn wenkbrauwen zijn weer on fleek. Zulke momentjes zijn heerlijk en vooral mijn wenkbrauwen worden in de zomer snel weer lichter door de zon. Na een kwartiertje in de stoel was de boel weer geharst en geverf en had ik weer een gezicht. Ik kan er weer even tegenaan! Ook genoot ik van de gezelligheid op de babyshower van een vriendin. We zaten heerlijk buiten, wat een stralend weer!

collage mama's monthly me-time juli 2019 afvallen - Mama's Meisje blog

Futloos

Verder had ik eigenlijk nergens zin in deze maand. Ik had mezelf voorgenomen om het lekker rustig aan te doen in de zomer en heb daarom ook een speciale blogplanning voor de vakantieperiode ingesteld. De afgelopen maand heb ik me helemaal over de kop gewerkt om ruimte te creëren voor andere dingen. Toch kwamen er onverwachts superfijne en mooie samenwerkingen voorbij. En dus ben ik alsnog iets drukker dan verwacht, maar ik wilde ze absoluut niet laten schieten. Wel merk ik dat ik echt toe was aan die rust, want de laatste tijd voelde ik me behoorlijk futloos en had ik vaak geen zin om achter m’n laptop te zitten. Ik herken dit van vorig jaar en ben blij met mijn beslissing om een zomerrooster in te stellen. Even pas op de plaats en lekker rustig aan doen! Nou ja: de tuin moet af, ik ben aan het klussen op Suus haar kamer, de fotoboeken moeten nog ‘even’ bijgewerkt worden en er liggen ook nog allerlei plannen voor mijn tweede bedrijf te wachten om te worden uitgevoerd. Tijd tekort! Maar ik geniet er ook van om met die klusjes bezig te zijn, dus ik klaag niet hoor!

‘Ben je nog bezig met diëten?’

Halverwege juni postte ik de laatste update omtrent het afvallen. Op dat moment stond de teller op -11,1 kilo (ja, die -0,1 móét erbij!) en sprak ik mijn voornemens uit om nieuwe hardloopschoenen te scoren. Toegegeven: dit is bij een voornemen gebleven. Ik liep op dat moment wederom met bekkenklachten en toen dat voorbij was, dook een ander probleem op: de eikenprocessierups. Geen slap excuus, maar een naar beestje dat ons hele buitenleven verpestte. Fietsen, wandelen, in de tuin zijn: dat was even geen goed idee in de maanden juni en juli. Binnen no time zaten we onder de jeukende bulten. Natuurlijk baalde ik, maar in combinatie met ‘futloos & geen zin’, gooide ik de handdoek even in de ring wat beweging betreft. Een dip in mijn beweeg-motivatie! Maar dan: ik post een foto op Instagram Stories waarbij ik op de bank ben geploft om Orange is the New Black te kijken. Mét een beker ijs. Magnum witte chocolade met koekjes om precies te zijn, aanrader! Daarop kreeg ik hele leuke reacties, onder het mom van ‘geniet ervan!‘. Superleuk! Maar ook: ‘ben je nog bezig met diëten of nu even niet?‘ en ‘gaat wel goed met afvallen of niet?‘.

collage balans gezond eten lekker eten - Mama's Meisje blog

Aangekomen

Mijn beker ijs (die ik trouwens deelde met Erik, maar dat terzijde) smaakte er niet minder om. Daarnaast deel ik niet alleen de ‘successen’ en geef geen eenzijdig beeld van alleen maar salades en healthy homemade granola ontbijtjes. Nee, als ik op de bank plof met een beker ijs, dan is dat ook mijn leven. En dat deel ik dus. Dat er dan mensen reageren, dat kan ik verwachten. Maar ik vind het best bijzonder dat mensen de moeite nemen om met een bepaalde ’toon’ te informeren naar het afvallen. Eigenlijk zou je er een schuldgevoel van kunnen krijgen, als je dat gevoel zou toelaten. Ik laat het lekker overwaaien. Al met al ben ik in de afgelopen anderhalve maand 2 kilo aangekomen. En deed ik wel mijn spieroefeningen, maar miste toch het wandelen en fietsen. Ik voelde me er geen moment schuldig om toen ik een left over cupcake at als ontbijt, lunchte met patat in de Julianatoren of toen ik mini magnums en waterijsjes at tijdens de warmte. Balans is het toverwoord. We pakken de draad straks gewoon weer op. In een gezonde leefstijl is ruimte voor lekkers en dat mensen op basis van één foto de suggestie uitspreken dat je niet meer bezig bent met afvallen, need I say more? Laten we hopen dat die voorspelde wespenplaag in augustus meevalt, want ik heb weer zin om het bewegen op te pakken! Maar ik eet ook gerust chips of chocolade wanneer ik er zin in heb. Balanssssss!

Heb jij wel eens zo’n dipje gehad in je motivatie? Lukt het jou om balans te houden in je voeding? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1