Ooit riep ik Mama’s Meisje in het leven als blog voor mama’s die het meisje in zichzelf niet vergeten. Maar hoe doe ik dat zelf eigenlijk? Door voldoende me-time in te plannen en daarom vertel ik iedere maand in een maandoverzicht wat ik allemaal heb gedaan! Januari was goed voor twee keer uit eten, ik had last van het overblijfsel van nesteldrang en ik besteedde heel veel tijd op de bank en in bed. Lees je mee?

‘Plan maar in januari!’

Ken je dat? Met een drukke decembermaand in het vooruitzicht en nog een aantal afspraken die nu écht eens gemaakt moesten worden, besloten we heel veel dingen door te schuiven naar het nieuwe jaar. Dat ‘plan maar in januari!‘ leek toen een heel goed idee, maar end of story was januari echt een superdrukke maand! We hadden ieder weekend feestjes, borrels en dates gepland en hoewel ik er vaak niet echt van gecharmeerd ben als ik geen enkel ‘vrij’ weekend heb, was het ontzettend gezellig. Ik ging een aantal keer alleen op pad en dat was natuurlijk perfect in het kader van me-time en ‘even geen mama van, maar gewoon Karin!‘. Zo begon ik het eerste weekend van januari al goed met een uitje naar de Escape Room in Haaksbergen, waarna we heerlijk hebben gegeten bij restaurant Cozy in Hengelo. Goede voornemens? U zei?

Me-time januari uit eten cozy hengelo shoppen nieuwe jas opruimen - Mama's Meisje blog

Uit eten en sale shoppen

Nog geen week later was het weer raak, nu ging ik met mijn beste vriendinnetjes uit eten bij de Budde in Nijverdal. Jarenlang reed ik daar bijna dagelijks langs op weg naar mijn werk, maar ik was er nog nooit binnen geweest. We hebben erg lekker gegeten! Natuurlijk koos ik carpaccio als voorgerecht, dat is echt geen verrassing meer. Daarna kwam er een proeverij van drie burgers en als toetje namen we koffie en thee met allerlei lekkere zoetigheden. Ik kan echt ontzettend genieten van zo’n avond: gezellig bijkletsen met vriendinnen en niet na hoeven denken dat de kinderen moeten eten, in bad moeten, verhaaltjes voorlezen, flesjes geven en daarna de boel nog opruimen. Heerlijk! Maar ik pakte mijn momentjes niet alleen door uit eten te gaan: ik verblijde mezelf ook nog met twee geweldige jassen… Tijdens een werkdag zette ik een kopje thee en opende ik mijn privémail. Ik zag een nieuwsbrief van Tuunte met de mededeling dat alle jassen in de sale nog verder waren afgeprijsd. Tijdens het scrollen door de mail viel mijn oog op een foto van een prachtige jas met panterprint. Ik rondde af waar ik mee bezig was, stapte in de auto en snelde naar de Tuunte winkel in ons dorp. Er hing nog een jas in maat 44, maar die was helaas te groot. Gelukkig kon er nog wel een maat 42 worden nabesteld en na een week wachten mocht ik ‘m ophalen! Ook scoorde ik een zwart wit geruite jas. Ik ben er erg blij mee!

Me-time januari de budde nijverdal uit eten bad ziekenboeg smoothie ziek - Mama's Meisje blog

Ziekenboeg en opruimen

In december was ik al begonnen met opruimen, maar aangezien het rondje nog niet helemaal ‘af‘ was, ging ik deze maand vrolijk verder. Nu is opruimen niet echt een activiteit die je juichend koppelt aan de term ‘me-time‘, maar het zorgde er wel voor dat ik weer wat meer rust in m’n hoofd kreeg. Omdat ik voor de blog regelmatig allerlei producten krijg opgestuurd, had ik een behoorlijke stash aan beautyproducten. Ik besloot er goodiebags van te maken en verraste mijn vriendinnen hiermee tijdens een kraamborrel. Erg leuk om te doen en drie vliegen in één klap: een opgeruimde kast, ik heb niets weggegooid en ik heb andere mensen blij gemaakt! Helaas sloegen de griepvirussen ons huishouden niet over en besteedde ik ook een heleboel me-time in bed en op de bank. Ik was ruim een week flink ziek, maar elk nadeel heeft z’n voordeel. Ik sliep meer dan ooit tevoren, heb Call the Midwife gebingewatched en dacht veel na over de balans tussen mijn blog, mijn werk als virtueel assistent en mijn vrije tijd. Genoeg stof tot nadenken en een fijne maand waarin ik heb genoten van gezelligheid, lekker eten en ontspanning. Op naar februari, waarin ook weer hele toffe dingen op de planning staan!

En jij? Plan je regelmatig me-time voor jezelf in? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1