Me-time, het is één van de dingen die ik erg belangrijk vind sinds ik moeder ben. Zo belangrijk, dat het één van de dingen is waar ik op mijn blog aandacht aan wil besteden. Mama’s Meisje is niet voor niets dé blog voor Mama’s die het Meisje in zichzelf niet vergeten! Maar wat onderneem ik dan zelf allemaal zonder kindjes? Elke maand vertel ik hier in een heus me-time maandoverzicht meer over. In februari ging ik samen met Erik op stedentrip, zónder kids. En dat was Genieten met een hoofdletter G… Lees je mee?

Op vakantie zonder kinderen

Ik heb er al vaker over geschreven: op vakantie zonder kinderen. Geloof me, ik ben dol op mijn kinderen maar ik ben een leukere mama voor ze als ik genoeg ruimte heb voor ontspanning en leuke dingen zónder ze. Toen ik net mama was geworden van Suus vond ik het heus wel spannend op het moment dat wij ons eerste nachtje weg zonder haar hadden geboekt. Maar eenmaal in het hotel vergat ik gewoon even dat ik moeder ben. En sindsdien gaat dat eigenlijk steeds zo: ik ontspan maximaal en ben helemaal niet met mijn hoofd bij thuis. Heerlijk vind ik het en hoewel ik er ook enorm naar uitkijk om ze na zo’n tripje weer te knuffelen, geniet ik maximaal van zulke uitjes. Die trouwens niet meer dan twee keer per jaar voorkomen: een weekendje weg met m’n lief en een weekendje weg met vriendinnen. Ik kijk er altijd weer ontzettend naar uit!

Mama's Monthly Me-time Op vakantie zonder kinderen - Mama's Meisje blog

Stedentrip naar Kopenhagen

Omdat we in februari ons 10-jarig jubileum vierden, besloten we een stedentrip naar Kopenhagen te boeken. Op woensdag brachten we de kindjes en een heleboel tassen vol logeerspullen bij opa en oma. Daarna reden we terug naar huis, moest Erik ’s avonds nog werken en ik zorgde ervoor dat ik alles voor de blog klaar had staan. Hoewel ik al dagenlang mijn koffer wilde inpakken, deed ik dit pas ’s avonds laat. Ook maakte ik een schoonmaakrondje door het huis en werkte alle was weg. Niets zo fijn als thuiskomen in een schoon en opgeruimd huis! Uiteindelijk bleef er nog 1,5 uur over om te slapen en reden we na een heel korte powernap in het holst van de nacht naar Schiphol. Onze reis kon beginnen! Wat een avontuur: samen op pad, zonder kids, een nieuwe stad ontdekken. Ultiem!

Mama's Monthly Me-time vakantie zonder kinderen - Mama's Meisje blog

Struinen zonder 24/7 op te hoeven letten

De eerste dag gingen we samen op pad, maar daarna kreeg Erik griep. Die lag dus uitgeschakeld in bed, waarna ik besloot er alleen op uit te gaan. Het is toch zonde om dat niet te doen, maar op social media kreeg ik superveel reacties van vrouwen die dat heel knap vonden. Tuurlijk vond ik het de eerste 10 minuten wel spannend, vooral jammer ook omdat Erik niet mee kon. Maar wát een gevoel van vrijheid: lekker door de stad struinen zonder 24/7 op te hoeven letten of je peuter niet van de stoep rent, de baby een fles moet en of je wel op tijd bent voor het middagslaapje. You get the point: dit had deze mama even nodig om op te laden en hoewel ik uiteindelijk zelf óók ziek werd, heb ik echt wel genoten van dit luxe uitje zonder kids. Ik snap heel goed dat het niet voor iedereen haalbaar is om samen op vakantie te gaan. Niet iedereen heeft oppas, het is financieel natuurlijk ook niet altijd te doen. Daarnaast wíl ook niet iedere mama zonder kids op vakantie en gelukkig mag iedereen daarin gewoon kiezen wat ze zelf prettig vindt. Ik vond het in ieder geval geweldig en kan het iedereen die het wel ziet zitten, aanraden. Een heleboel me-time in 4 dagen en ik kneep in mijn handjes om het feit dat dit mede mogelijk werd gemaakt door mijn ouders, die toch maar even 5 dagen op de kleintjes hebben gepast.

Ga jij wel eens op vakantie of een nachtje/weekendje weg zonder kids? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

Liefs Karin - Mama's Meisje blog