Joehoe, ik heb de slag lekker te pakken hoor! September stond weer bomvol leuke dingen zónder kids en dat deed deze mama goed. Zo had ik een feestje, genoot ik van een high tea en de nieuwe bioscoopfilm van Downton Abbey, werd op mannenjacht gestuurd tijdens een vrijgezellenfeest en ging naar een event in Amsterdam! Lees je mee?

Downton Abbey high tea

September is de mooiste maand van het jaar en dat komt natuurlijk omdat ik mijn 31e verjaardag vierde op 4 september. De maand begon dus al goed! Dit jaar geen feestje, maar een dagje uit met het gezin. In het weekend erop ging ik naar Raalte. Die avond had ik een verjaardagsfeestje en dus bleef ik bij mijn ouders slapen. Erik bleef thuis bij de meiden dus deze mama had lekker een avond voor zichzelf. Hoe fijn is dat?! Omdat ik al op tijd in Raalte was en het koopavond was, besloot ik even een rondje door het dorp te doen. Heerlijk! Ik ga daar in ieder geval héél goed op. Het weekend erop was het alweer raak, want Kinepolis organiseerde een Downton Abbey high tea vanwege de nieuwe bioscoopfilm over deze Britse serie. Samen met een vriendin werd ik uitgenodigd om ook te komen genieten en dat was heel geslaagd. Eerst kletsten we gezellig bij onder het genot van heerlijke hartige en zoete versnaperingen. Daarna was het tijd voor de film. Aangezien ik de serie goed kende (die stond voorheen op Netflix), vond ik de film super! Maar ook als je ‘m niet kent, is de film goed te volgen. Sowieso een aanrader dus!

collage event Kinepolis Downton Abbey bioscoopfilm en high tea - Mama's Meisje blog

Sheetmaskers & kapper

Er kwam een leuk perspakket binnen met sheetmaskers van Fanllory. Dit zijn bio-cellulose maskers en ik kreeg 2 verschillende varianten. Een nourishing & hydrating masker, met voedende en kalmerende werking. Ook heeft dit masker een anti-agende werking, iets waar ik nu wel steeds meer interesse in krijg. Het whitening masker zorgt ervoor dat vlekjes en pigment worden verminderd en vochtverlies wordt aangevuld. Naar de laatste ben ik het meest nieuwsgierig, omdat ik nog steeds pigmentvlekken heb ten gevolge van de zwangerschappen. Ik heb de maskers nog niet gebruikt, want de maand september was nogal druk en ik neem graag de tijd voor zo’n fijn ontspanningsmomentje! Toch heb ik al goede recensies gelezen dus zodra ik de maskers getest heb, zal ik dit in mijn Stories laten weten. Om nog maar even in het beautyhoekje te blijven, bracht ik deze maand ook weer een bezoekje aan de kapper. Dat was al een hele tijd geleden, dus werd mijn haar geknipt en geverfd. Ik heb high- en lowlights laten zetten en ook meteen mijn wenkbrauwen een opfrisbeurt laten geven. Nu ben ik echt autumn ready!

fanllory sheet face mask en kappersbezoek - Mama's Monthly Me-time

Event in Amsterdam

Regelmatig verschijnen de leukste uitnodigingen in mijn inbox. Toch ben ik niet zo vaak aanwezig bij events en dat heeft vooral praktische redenen. Ik heb niet altijd oppas of opvang en daarnaast wonen we natuurlijk op een flinke reisafstand van de Randstad, waar deze events meestal plaatsvinden. De kinderen meenemen is dan ook niet zo’n goede optie, zeker niet omdat Suus aan een dieet gebonden is en ik niet van deze organisaties kan verwachten dat ze daar rekening mee houden. Het is nogal sneu als je als 3-jarige mee mag voor mama’s werk en iedereen zich te goed doet aan de lekkere hapjes, terwijl jij niets mag. Toch lukte het deze keer om aanwezig te zijn bij een event in Amsterdam. Name-It, Mamalicious en Ohbabyshower! organiseerden daar een hele leuke brunch en het was een eer om erbij aanwezig te mogen zijn. Stond ik daar, als minibloggert tussen allemaal grote namen en gezichten die ik soms herkende van tv. Maar hé, let’s enjoy the moment en ik heb het super naar mijn zin gehad! Al ben ik niet zo’n type die heel makkelijk op pratende groepjes mensen afstapt, ik heb toch gezellig gekletst met o.a. Natalie, de pr-meiden en de hoofdredacteur van een mamatijdschrift. Het reizen met de trein was ook alweer een tijdje geleden en ik moest mijn best doen om niet in slaap te vallen, aangezien de voorafgaande nacht nogal gebroken was. Typisch #momlife haha. Het event was natuurlijk werkgerelateerd maar zo’n dagje alleen op pad is echt wel me-time hoor!

bloggersevent in Amsterdam - Mama's Meisje blog

Vrijgezellenfeest

Over een maandje trouwt een vriendin van mij en daarom verrasten we haar afgelopen weekend met een vrijgezellenfeest. Bij een vrijgezellenfeest horen natuurlijk opdrachten voor de aanstaande bruid maar ‘helaas’ moesten we zelf ook meedoen. En dus moest ik met mijn team, gewapend met een rood t-shirt en een stift, op mannenjacht in de drukke winkelstraat. De opdracht: zoveel mogelijk mannennamen verzamelen. Hilarisch! Ook genoten we van het eten in een heel gezellig restaurantje, maakten we erotische bonbons en dronken we gezellig een drankje op een terras. Ik was wel Sjaak Afhaak bij het stappen, want van zo’n dag op pad kreeg ik enorm last van mijn bekken. Helaas is dat nog steeds niet helemaal over, vooral bij zulke activiteiten waarbij ik veel moet staan. Het was een leuke afsluiter van een maand vol ‘me-time’. Op naar oktober!

Heb jij wel eens een sheet masker geprobeerd? En ken je de serie van Downton Abbey? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1