Druk, drukker, drukst! Afgelopen maand was het behoorlijk aanpoten om alle werkzaamheden voor mijn blog en tweede bedrijf MultiMeisje bij te houden. Had ik stress, waren er rommeldagen en bracht ik weinig tijd alleen door. In Mama’s Monthly Me-time praat ik je bij! Lees je mee?

Drukke periode

Had ik een paar maanden geleden nog de zenuwen of ik wel de juiste keuze had gemaakt om voor mezelf te beginnen, is het nu helemaal de andere kant opgeslagen. Wat een drukke periode! Mij hoor je niet klagen want ik ben blij dat het zo goed gaat met de blog. Ook mijn tweede bedrijf als virtueel assistent gaat goed en ik heb gewerkt aan een aantal leuke opdrachten. Ook ben ik nog bezig met een thuisstudie en werk ik achter de schermen aan een leuk project waarover ik niets wil verklappen. Het heeft alles te maken met mijn tweede bedrijf, dus niet bloggerelateerd. Al met al hoef ik me dus niet te vervelen, maar toch lukte het me om wat me-time momentjes te pakken. Het zit ‘m vaak in de kleine dingen…

collage Mama's Monthly Me-time april druk drukker drukst - Mama's Meisje blog

Het nuttige met het aangename combineren

Als er één ding is wat ik de afgelopen maanden geleerd heb, dan is het plannen. Sinds er in het najaar een flinke griepgolf door ons gezin trok die maar blééf terugkomen, is mijn papieren planner heilig. Het is me gelukt om een voorsprong van 3 weken op de blog te bereiken, waardoor er altijd artikelen in concept klaarstaan. Mocht ik of één van de kindjes ziek worden, dan is er dus geen vette stress meer. Ook werk ik sindsdien efficiënter en heb ik veel meer overzicht. Niet alleen voor werkdingetjes trouwens, maar ook zicht op huishoudelijke klussen. En daardoor blijft er in verhouding meer tijd over voor leuke dingen! Al zijn leuke dingen niet altijd prioriteit, want net zoals iedere mama heb ik nog duizend en één dingen liggen die ik graag wil doen. Daarom combineerde ik afgelopen maand regelmatig het nuttige met het aangename. Lakte ik de geboortekist van Niene met een kopje thee en paaseitjes on the side en vouwde ik een was op terwijl ik mijn favoriete serie op Netflix keek. Verder stonden er veel familie uitjes en verplichtingen op het programma, maar dat was ook heel gezellig!

Meisjestijd april 2019 - Mama's Meisje blog

Het is niet altijd feest

Veel tijd alleen had ik deze maand niet. En daar ga ik doorgaans wel het beste op, op die balans. Balans probeer ik te behouden door die planner te gebruiken en dat gaat dus best wel goed. Ik had ook heus wel stress hoor! Zoals toen ik afgelopen maand mijn verwisselbare schijf bij het automatiseringsbedrijf ophaalde en te horen kreeg dat ze mijn verloren kinderfoto’s niet terug konden halen. Janken! En dat plannen gaat 90% van de tijd supergoed, maar soms heb je van die rommeldagen waarop alles tegen lijkt te zitten. Dat er niks uit je vingers komt en het maar niet op lijkt te schieten. Ook daar had ik er afgelopen maand een paar van. Wat ik hier maar mee wil aangeven, is dat het ook voor mij echt niet altijd haalbaar is om af te spreken met vriendinnen, uitgebreid in bad te gaan met maskers of een date night in te plannen met m’n kerel. Maar ik streef ernaar dit in mei wel weer te doen. Omdat ik niet alleen maar mama ben, maar ook nog steeds dat meisje :)

Heb jij wel eens zo’n drukke periode? Wat doe jij om de rust te bewaren? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1