Mama’s Meisje zit ontzettend in de lift en hoewel ik daar enorm blij mee ben, ga ik ook even enorm genieten van de zomer. Op de blog wordt het daarom de komende twee maanden iets rustiger en ik vertel jullie vandaag wat mijn zomerrooster 2018 precies inhoudt! Lees je mee?

Minder bloggen in de zomer

Vorig jaar rond deze tijd merkte ik een flinke daling in mijn bezoekersaantallen. Hoewel niet iedere blogger dit opmerkt, zijn er wel veel bloggers die werken met een zomerrooster. Een tijdje minder of helemaal niet bloggen sprak mij in eerste instantie niet zo aan, maar nadat ik er een tijdje over nagedacht heb, besloot ik het deze zomer wel in te voeren. Niet alleen om meer van het mooie weer te kunnen genieten, maar ook omdat ik nog steeds bezig ben met mijn carrière move waarover ik jullie over niet al te lange tijd meer hoop te kunnen vertellen. Als de zon zich laat zien, genieten de meeste mensen van het mooie weer en hoewel bezoekersaantallen natuurlijk niet mijn enige focus zijn, wil ik me er dit jaar toch aan wagen. Minder bloggen, achter de schermen aan de website werken, oude artikelen updaten, nieuwe inspiratie opdoen en daarna weer met een frisse blik teruggaan naar dagelijks bloggen.

img 3325

Zomerrooster op mamasmeisje.com

Hoe gaat dat er dan precies uitzien? In de maanden juli en augustus zullen er minder artikelen op de blog verschijnen. Ik wil dan wekelijks 3 tot 4 artikelen plaatsen, waarbij het bevallingsverhaal op donderdag sowieso vast staat. Verder ga ik geen vaste dagen benoemen, het komt zoals het komt. Zo kan er de ene week op dinsdag tot en met donderdag iets verschijnen, terwijl het de andere week om de dag is. Natuurlijk kondig ik mijn nieuwe artikelen aan op social media, zoals je van me gewend bent. En ook blijf ik gewoon actief op social media, dus ik verdwijn niet van de radar ofzo ;) In de tijd die ik nu niet in het schrijven van artikelen stop, wil ik dus mijn website achter de schermen aanpakken en nieuwe inspiratie opdoen. Zo staat het al een half jaar op mijn to do list om de categorieën op de website te veranderen, zodat het overzichtelijker wordt voor de bezoekers. Ook wil ik de vindbaarheid van Mama’s Meisje in Google verbeteren, maar daarvoor moet ik vrij veel aanpassingen doen in bestaande artikelen. Door twee maanden een zomerrooster in te voeren, hoop ik jullie in september een verbeterde versie van Mama’s Meisje te kunnen presenteren. img 3319

Aandacht voor mijn gezin en ‘secret project’

Maar ik ben natuurlijk niet alleen blogger. Sinds de bevalling voel ik me lichamelijk zoveel beter dan tijdens de zwangerschap. Mijn herstel gaat ontzettend voorspoedig, maar er is nog steeds werk aan de winkel. Wandelen en fietsen om mijn conditie te verbeteren bijvoorbeeld, maar dat is best lastig als je een gezin met twee kleine kindjes hebt. Ook ben ik nog steeds bezig met mijn ‘secret project‘, de carrière move die ik aan het maken ben. Ik kan daar nu nog niets over vertellen, maar hoop dit ergens in de komende twee maanden wel met jullie te kunnen delen. Overal gaat tijd in zitten en door dit zomerrooster breng ik iets meer balans aan in de verdeling tussen bloggen – momlife – ‘secret project’ – meisjestijd! Opdat het een heerlijke zomer mag worden ;)

Wat zijn jouw plannen deze zomer? En voor de bloggers onder ons: werk jij met een zomerrooster? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

liefs karin