Het mooiste hoogtepunt in 2017 is mijn zwangerschap: ik heb er al een heleboel over geschreven. Vandaag blik ik terug op dit onderwerp en zette ik voor jullie op een rijtje wat de top 5 best gelezen artikelen over ‘zwangerschap’ zijn!

Een hoogtepunt met dieptepunten

Op de eerste verjaardag van Suus kwamen we erachter dat ik zwanger ben van ons tweede kindje. Een heel bijzonder moment om hierachter te komen en we waren gelijk dolgelukkig. In de weken erna begon ik mij steeds slechter te voelen en ook lichamelijk zit het deze zwangerschap niet mee. Inmiddels gaat het geestelijk gelukkig weer een stuk beter, maar lichamelijk is het niet mijn beste tijd zullen we maar zeggen. Normaal gesproken kan ik al heerlijk mijn ei kwijt op mijn blog, maar in dit geval heb ik echt steun gehad aan alle reacties op mijn zwangerschapsperikelen. Zo schrijf ik iedere week een update, maar heb ik zoveel inspiratie dat er regelmatig meer zwangerschapsgerelateerde blogs verschijnen. Daarnaast vind ik het enorm belangrijk dat vrouwen die zich net zo voelen, zich niet verstoppen. Zwangerschap is niet voor iedereen makkelijk en hoe gewenst het kindje in je buik ook is, die moodswings, lichamelijke ongemakken en negatieve gevoelens heb je er gewoon gratis bijgekregen. Je moet er maar mee dealen en dat probeer ik zelf op de best mogelijke manier te doen. Daarom bestaat de top 5 vooral uit persoonlijke artikelen en dat vind ik ontzettend fijn om te zien. Uit de reacties blijkt dat veel vrouwen het prettig vinden om te lezen dat zij niet de enige zijn. En dat sterkt mij weer om door te gaan met schrijven. Bedankt lieve lezers van Mama’s Meisje!

Lisette Lubbers 1531

5: Waarom jullie tijdens deze zwangerschap geen blote babybuikfoto’s zullen zien

Op Instagram en Facebook zie ik regelmatig de prachtigste blote babybumps voorbij komen. Volg je mijn social media kanalen, dan heb ik nieuws: in mijn feed zal er deze zwangerschap géén blote babybuikfoto opduiken. Waarom niet? Iets met striae en heimwee naar mijn ‘oude’ buik. Ik vertel erover in deze blog.

4: Van carrièrevrouw naar werkloos en zwanger

Van HBO afgestudeerde naar werkloos en zwanger… Mijn carrière is tot nu toe verre van wat ik voor ogen had en ik baal er keihard van. De uitdrukking ’12 ambachten, 13 ongelukken’ is behoorlijk van toepassing en het overkwam mij niet één, maar twee keer dat ik tijdens mijn zwangerschap werkloos raakte. Ik vertel erover in de blog ‘van carrièrevrouw naar werkloos en zwanger‘.

3: Ik kwam 45 kilo aan tijdens mijn zwangerschap

‘Dat duurt vast niet lang meer’… ‘Weet je zeker dat er maar één in zit?’… ‘Niet teveel eten, het moet er ook allemaal weer af!’… Een selectie uit de opmerkingen die ik kreeg vanaf de 27e week van mijn zwangerschap. Ik kwam 45 kilo aan en vertel in deze blog hoe dat zo gekomen is (spoiler alert: het kwam niet door eten…).

SAM 3280

2: De Grote Zwangerschapstesten Test

Een zwangerschapstest is een zwangerschapstest… Toch? De enige manier om daar achter te komen, is door zelf een vergelijkend warenonderzoekje te doen. En zo geschiedde… Ik testte 10 verschillende merken uit en deel mijn bevindingen in de Grote Zwangerschapstesten Test!

1: Zwanger en (nog) geen roze wolk

De blog over het ontbreken van een roze wolk tijdens het eerste gedeelte van mijn tweede zwangerschap is meer dan 3000 keer gelezen. Ik vertel over hormonen die een eigen leven gingen lijden, de invloed van mijn zware eerste zwangerschap en het omgaan met vooroordelen, meningen en stilte. Je leest het in mijn meest persoonlijke blog tot nu toe: ‘Zwanger en (nog) geen roze wolk‘.

Lisette Lubbers 1511

Op dit moment ben ik ruim 28 weken zwanger, dus de komende maanden zullen er regelmatig nieuwe blogs over mijn zwangerschap verschijnen!

Wat zou je nog graag willen lezen over mijn zwangerschap of over het onderwerp ‘Zwanger’ in het algemeen? Door je reactie achter te laten kan ik jullie ideeën meenemen in mijn schrijfsels en daar help je me dus enorm mee! Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

Foto’s 1 & 3: Lisette Lubbers Fotografie