Iedere donderdag verschijnt er een bevallingsverhaal op Mama’s Meisje. Dankzij jullie deelname kon ik het afgelopen jaar iedere week een nieuw verhaal plaatsen, een écht verhaal, door jullie verteld! Vandaag zet ik de best gelezen verhalen voor jullie op een rijtje. De geboorte van een drieling, een klein broertje geboren op de verjaardag van zijn grote broer en twee verhalen met een heftig verloop. Lees je weer mee? 

Iedere week een bevallingsverhaal

Toen ik in 2016 met bloggen begon, besloot ik al snel een oproep te plaatsen. Mijn doel: iedere week een écht bevallingsverhaal plaatsen. Door mijn lezeressen ingezonden en daardoor dus iedere week een bevallingsverhaal zoals het echt gegaan is. Dat dit zo’n succes zou worden, had ik echt niet durven dromen. De bevallingsverhalen worden iedere week goed gelezen en ik krijg regelmatig privéberichten en mailtjes van vrouwen die het zo ontzettend fijn vinden om deze verhalen te lezen. Meest gehoorde compliment: het zijn niet alleen maar horrorverhalen. Dat klopt, want ik plaats in principe alles wat ik binnenkrijg. Toch zijn er verhalen die extra goed gelezen worden, waar ik een top 5 van heb gemaakt.

020

5: De Bevalling van: Anne-Marie

Anne-Marie is 22 jaar en zwanger van haar vierde kindje. Ja, je leest het goed! Anne-Marie komt pijnloos de bevalling door tot 8 centimeter ontsluiting, maar daarna gaat het alsnog los! Je leest haar verhaal hier.

4: De Bevalling van: Chantal

Chantal is pas over 4 weken uitgerekend, maar krijgt toch met 36 weken al weeën. En dat op de verjaardag van haar zoontje… Twee kinderen op dezelfde dag jarig! Je leest haar verhaal hier.

IMG 9450

3: De Bevalling van: Ymkje

Het verhaal van Ymkje is nog niet zo lang geleden geplaatst, maar werd ontzettend goed gelezen, mede doordat zij de plaatsing zelf deelde op haar Instagramaccount. Ymkje vertelt namelijk over de geboorte van haar mini’s: een drieling! Je leest haar verhaal hier.

2: De Bevalling van: Eva

Eva heeft in het begin van de zwangerschap ernstig bloedverlies en blijkt vasa previa te hebben. Als ze 33 weken zwanger is, verliest ze bloed en bij een controle in het ziekenhuis gaan alle alarmbellen af! Je leest het verhaal van Eva hier.

roze

1: De Bevalling van: Sharon

Sharon maakt een niet zo voorspoedige zwangerschap door. Tijdens haar bevalling dreigt het helemaal mis te gaan. Je leest haar verhaal hier.

Nieuwe verhalen zijn welkom!

Een heel jaar gevuld met bevallingsverhalen: minimaal 52 verhalen, maar het zijn er iets meer omdat ik in mijn vakanties een reeks van meerdere dagen een verhaal plaatste. Nu staat 2018 voor de deur en natuurlijk wil ik jullie ook in het nieuwe jaar een bevallingsverhaal aanbieden. Daarvoor heb ik jullie hulp nodig. Lijkt het je mooi om jouw ervaring te delen? Wil je eerst meer informatie ontvangen? Heb je vragen? Mail me! Via info@mamasmeisje.com kan ik je meer informatie toesturen over het (eventueel) plaatsen van je verhaal. Het anoniem plaatsen van je verhaal is ook mogelijk! Ik hoop op veel reacties zodat ik jullie in het nieuwe jaar weer wekelijks een verhaal kan aanbieden.

Wil je reageren op deze top 5 of op de bevallingsverhalen in het algemeen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Mailen mag ook: info@mamasmeisje.com

Liefs Karin