Nu het einde van het jaar in zicht is, vind ik het een goed moment om terug te blikken. Dit doe ik gedurende 3 dagen en iedere dag licht ik een andere categorie uit. Vandaag laat ik zien welke artikelen in over het onderwerp ‘baby’ het afgelopen jaar goed gelezen werden. Onder andere over doorslapen, onder de douche met je kind en mijn borstvoedingsavontuur! 

Van baby naar dreumes

2017 was het jaar waarin onze dochter één werd. Dat betekent een ontwikkeling van baby naar dreumes en dat stond bij mij garant voor lots of inspiratie. Ik gooi er maar weer eens een cliché in: wat gaat de tijd ontzettend snel! Als ik foto’s bekijk van januari 2017 dan kan ik me amper meer voorstellen dat Suus zo’n schattige mini was die met haar bolle toet probeerde om te rollen en te zitten. In juli werd ze één jaar en dat hebben we groots gevierd. Een andere grote mijlpaal was het lopen, want dat kan ze sinds anderhalve maand ook! Kortom: genoeg om bij stil te staan en over te schrijven op de blog. Ik stelde een top 5 samen van best gelezen artikelen over ‘mijn baby’ (die allang geen baby meer is maar dat voor mij toch altijd zal blijven :P )

IMG 5127

5: Kind naar het KDV: ouders vaker ziek?

Sinds Suus naar de opvang ging, was ik ontzettend vaak ziek of niet fit. Net als Suus zelf trouwens. In de blog: ‘Kind naar het KDV: ouders vaker ziek?‘ vraag ik naar ervaringen van andere mama’s. In de zomer ging het trouwens stukken beter maar sinds de herfst zijn intrede heeft gedaan, zijn Suus en mama weer als vanouds afwisselend ziek…

4: Wanneer sliep jouw baby door?

Een artikel over ons favoriete én een van de meest besproken onderwerpen onder ouders: slaap! Ik vertelde in maart over hoe gelukkig wij onszelf prijzen met Suus omdat ze eigenlijk weinig slaapissues had destijds. Rondom haar eerste verjaardag is dat even anders geweest, maar inmiddels heeft ze de smaak weer te pakken. Het artikel over ‘Wanneer sliep jouw baby door?‘ staat op plek 4!

3: Mijn borstvoedingsavontuur strandde na 4 dagen

Ik wist het zeker: zodra mijn eerste kindje geboren was, zou ik borstvoeding gaan geven. Maar het liep allemaal anders en daarover vertel ik meer in de blog: ‘Mijn borstvoedingsavontuur strandde na 4 dagen‘. Ik zal binnenkort ook toelichten hoe ik er tijdens deze zwangerschap over denk: ga ik weer voor borstvoeding of begin ik er überhaupt niet meer aan? Mijn blog over de eerste borstvoedingservaring staat op plek 3.

IMG 1368

2: In bad of onder douche met je kind

Na het lezen van een nieuwsbericht besloot ik een blog te schrijven over ‘In bad of onder de douche met je kind‘ en de, in mijn ogen, vreemde gedachten die sommige mensen hierover blijken te hebben. Ik kreeg veel bijval, zowel onder de blog als op social media en het artikel is bijna 5000 keer gelezen, wat goed is voor een 2e plek.

1: Waarom onze dochter een half jaar bij ons geslapen heeft

Op de eerste plek in deze top 5 staat een artikel over co-sleeping: onze ervaring hiermee en waarom wij de keuze (op advies van de kinderarts) maakten om Suus een half jaar bij ons op de kamer te laten slapen. Na een langdurige bevalling met als resultaat een spoedkeizersnede, dachten we dat we weer de goede kant op gingen. Suus kreeg echter twee ademstilstanden, waarover ik in de blog ‘Waarom onze dochter een half jaar bij ons geslapen heeft‘ meer vertel.

IMG 6945

Baby on the way: nieuwe inspiratie!

Zoals jullie weten ben ik momenteel zwanger van onze tweede dochter. Dit betekent voor 2018 dat er over het onderwerp ‘baby’ meer dan genoeg te vertellen zal zijn. In deze top 5 staan diverse onderwerpen, maar ik vertelde nog meer:

  • Over de obstipatieklachten in de begintijd en hoeveel moeite we hebben moeten doen om dit te verhelpen: als je baby last heeft met poepen
  • Je stapt ’s morgens uit bed en concludeert dat je mini-me koortsig is, hoest en dus ziek is… Probleem! Want jij moet vandaag gewoon werken! Ik schreef er een blog over: wat doe je met je werk als je kind ziek is?
  • Iets waar je als moeder behoorlijk onzeker over kunt zijn: wat hoort mijn kindje op deze leeftijd te eten? Ik schreef op verschillende momenten over het eetschema van Suus: met 7 maanden, met 1 jaar en met 15 maanden.

Welke artikelen in de categorie ‘baby’ spreken jou het meeste aan? Waarover zou je graag willen lezen op Mama’s Meisje? Om in 2018 weer iedere dag met een waardevolle, inspirerende of leuke blog te komen, heb ik veel aan jullie input! Laat je reactie achter in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin