Net zoals ieder jaar plaats ik traditiegetrouw rond de jaarwisseling een jaaroverzicht! In Mama’s Meisje Jaaroverzicht 2021 geef ik je een inkijkje in de cijfers, welke doelen ik wel en niet behaalde en een kleine vooruitblik op volgend jaar… Lees je mee?

Mijn doelen voor 2021

In september 2016 begon ik met Mama’s Meisje en dat betekent dat ik in 2021 het 5-jarig bestaan vierde! Sinds 2017 maak ik ieder jaar een jaaroverzicht en blik ik terug. Welke doelen stelde ik voor mezelf en heb ik ze behaald? Mijn doelen voor 2021 waren vrij ambitieus en, spoiler alert, ik heb er een heleboel NIET behaald. Zo wilde ik qua bezoekersaantallen stabiliseren rond 60.000 unieke bezoekers per maand, de 10.000 volgers op Instagram behalen, mijn technische to do’s afstrepen, naar 3500 volgers op Facebook groeien, de lay-out van mijn website veranderen en werken aan mijn tweede bedrijf als virtueel assistent. Oké, het is niet allemaal huilen met de pet op maar er ligt behoorlijk wat achterstallig werk… Ik neem je in Mama’s Meisje Jaaroverzicht 2021 mee in mijn jaar als blogger en Instagrammer en deel stuk voor stuk welke doelen ik wel en niet behaald heb. Oh, en ik haal natuurlijk mijn beste smoezen uit de kast!

Mama’s Meisje Mooiste Momenten in 2021

Voordat we de cijfertjes induiken, wilde ik eerst de Mooiste Momenten van Mama’s Meisje in 2021 op een rijtje zetten. Want je kunt nog zoveel doelen stellen, het is altijd maar weer afwachten wat er gaandeweg het jaar op je pad komt. Terugblikkend op 2021 kan ik wel stellen dat we een heleboel herinneringen gemaakt hebben dankzij Mama’s Meisje. En dat is fantastisch, voelt iedere keer weer enorm speciaal en daar ben ik niet alleen heel dankbaar voor, maar ook ontzettend trots op. Zo werkte ik in 2021 samen met een heleboel mooie merken en bedrijven die ons in de watten legden, maar stond de pakketbezorger ook regelmatig onverwachts aan de deur met lieve verrassingen. Een dagje dierentuin, varen met een prachtige sloep rondom Sneek, stapels kinderboeken die onze persoonlijke bieb uit hun voegen deden barsten en nieuwe kleren om in te shinen. Maar de kersjes op de taart waren ons verblijf bij De Boshoek, De Sallandshoeve en Vakantiepark Molenwaard. Wauw, dat was echt geweldig en daar kijken we met een warm gevoel op terug!

Cijfertjes van 2021

Ik sloot 2020 af met bezoekersaantallen van tussen de 50.000 en 60.000 unieke bezoekers per maand. Dat bleef de eerste maanden van dit jaar ook zo, maar helaas eindigt Mama’s Meisje Jaaroverzicht 2021 wat bezoekersaantallen betreft in mineur. En dat is compleet aan mezelf te wijten, want als je je website technisch slecht onderhoud, dan is dit de uitkomst. In 2021 vonden, ondanks mijn niet behaalde doel, toch ruim 470.000 unieke bezoekers mijn blog, goed voor 725.000 pageviews. Vorig jaar waren dit er respectievelijk 620.000 en 1.100.000. Dat is een daling van bijna 25%. Niet zo vreemd, want het technische gedeelte dat ik dus eigenlijk in 2020 al had willen doen tijdens mijn zwangerschapsverlof, is ook in 2021 voor een groot deel blijven liggen.

Mama's Meisje jaaroverzicht 2021 mamablogger mamablog blogger mommyblogger budgetmama - Mama's Meisje

Instagram

In 2021 lag de focus met name op Instagram. Dit kanaal is flink gegroeid en ik wilde daar meer professionaliteit in uitstralen. Betere beeldkwaliteit, meer eenheid en minder doelloos scrollen, maar gericht en gefocust online zijn. Ik kocht in april een nieuwe camera, breidde mijn pakket met presets uit en kreeg daar veel complimenten over. Dit jaar heb ik een aantal hele mooie samenwerkingen mogen doen via Instagram. Mijn account is gegroeid naar ruim 12.000 volgers en ik doe hard mijn best om mijn engagement op peil te houden. Dit houdt in dat ik probeer om zoveel mogelijk op alle reacties en dm’s te reageren en ook op posts en stories van andere Instagrammers te reageren. Ook doe ik mijn best om de verhouding tussen ‘gewone’ en ‘gesponsorde’ content netjes te houden, dus geen overload. Iedereen zegt dit natuurlijk, maar ik werk écht alleen samen met merken en bedrijven die bij mij en Mama’s Meisje passen. Je moest eens weten hoeveel ik afwijs :) Voor mij staat nog steeds als een paal boven water dat ik de privacy van mijn kinderen en van ons gezin belangrijker vind dan likes op social media. Ik werd er in januari zelfs over geïnterviewd door Nu.nl. Schattige kindersnoetjes, zwangerschappen, huwelijken, verhuizingen maar ook verdrietige momenten scoren nu eenmaal op social media. Als je de keuze maakt om hier wat voorzichtiger mee om te gaan of als je dit niet (meer) meemaakt, is het hard werken om je account interessant te houden voor zowel je publiek als merken en bedrijven. Gelukkig voel ik me als een vis in het water met mijn budgetaccount waarin ook mijn ervaringen als moeder centraal staan en hoop ik ook in 2022 weer veel lieve mommy’s (to be) te inspireren! Ik vind het superleuk om content te maken voor social media en probeer veel ‘waarde’ te bieden: niet alleen maar inkijkjes, maar juist ook tips en dingetjes waar je iets aan hebt. Dat is per slot van rekening waar Mama’s Meisje om draait! Wel wil ik nogmaals benadrukken dat ik het echt enorm waardeer én er enorm mee geholpen ben als je bij het zien van één van mijn posts een like of reactie wilt achterlaten. Bij winacties gebeurt dit in verhouding mega veel, terwijl er zoveel moeite zit in de rest van mijn posts en stories. Je bent niets verplicht, maar een like geven of reactie achterlaten is gratis en dat zijn de tips, weetjes, musthaves en inkijkjes die je via mijn account krijgt ook :) Het helpt me mijn inkomsten te behouden en misschien zelfs te laten groeien. Dankjewel!

Heb ik mijn doelen behaald?

Als ik terugkijk naar mijn zakelijke doelenlijst voor 2021, dan zijn er gelukkig wel een aantal afgestreept. Zo vierde ik in april de mijlpaal van 10.000 volgers op Instagram. Op Facebook tikte ik 3600 volgers aan, dus ook dat doel heb ik behaald. De lay-out van mijn website heb ik onlangs zelf aangepast en ik ben erg tevreden over het resultaat. Ik ontwierp een nieuw logo en paste het kleurenpalet en lettertype van mijn website aan. Ondanks dat ik dacht dat ik alleen een mooie website kon krijgen door dit uit te besteden, ben ik toch blij dat ik er zelf in ben gedoken. Het was leerzaam én leuk om te doen! Ik volgde enkele workshops om meer kennis op te doen: recent nog een cursus om zelf gifjes te kunnen ontwerpen, eerder dit jaar een e-book met informatie over SEO optimalisatie evenals een academy voor tekstschrijvers in combinatie met SEO. Die laatste gebruikte ik ook om mijn tweede bedrijf nieuw leven in te blazen. Dat is maar mondjesmaat gebeurd, want Mama’s Meisje ging, ondanks enkele niet behaalde doelen, enorm goed in 2021. Het grootste doel dat is blijven liggen, is de technische ellende aan de achterzijde van mijn website. Die heeft gezorgd voor de daling in bezoekersaantallen en daar moet ik dus écht mee aan de slag!

Op naar 2022…

Hoewel ik heel ambitieus aan mijn jaar begon, slokten de ‘hier & nu taken’ bijna al mijn tijd op. Content voor social media, blogs, campagnes en samenwerkingen: zij kregen in 2021 voorrang op de to do’s die in 2020 waren blijven liggen. Tel daar twee lockdowns bij op en een jong, druk gezin met enkele omstandigheden en je snapt: ik kwam tijd tekort. Toch ben ik heel trots, want mijn omzet is zo goed als verdubbeld en er zijn een heleboel dingen wél goed gegaan. Toch heb ik er op zakelijk gebied niet alles uit kunnen halen en heeft Corona meer invloed op dit jaar gehad dan ik begin dit jaar voorspelde. Laten we hopen dat in 2022 alles weer in een rustiger vaarwater komt en we ons niet meer druk hoeven te maken over mogelijke lockdowns, mondkapjes en dat soort dingen. Binnenkort blik ik vooruit op het nieuwe jaar en vertel ik alles over mijn wensen, doelen en plannen: zowel privé als zakelijk. Ondanks de tegenslagen ben ik niet ontevreden en vind ik dat Mama’s Meisje Jaaroverzicht 2021 onderaan de streep veel positieve punten bevat. Punten om trots op te zijn en om zeker mee te nemen en voort te zetten in 2022!

Taart de zoete hemel enschede - Mama's Meisje blog

Zonder jullie…

… had ik de behaalde doelen zeker níét behaald! Ik kom later deze week nog uitgebreid terug met een persoonlijke terugblik op 2021 en blik vervolgens vooruit op het nieuwe jaar. Het belangrijkste is dat ik het plezier in bloggen nog altijd niet verloren ben, ook al neemt Instagram een steeds groter wordend deel van mijn werkzaamheden in beslag. Ik ben blij dat Mama’s Meisje het in 2021 toch best goed gedaan heeft. Maar dit was natuurlijk niet gelukt zonder jullie bezoekjes aan mijn blog. Doordat jullie mijn hersenspinsels willen lezen en omdat ik er daardoor nóg meer plezier in heb, kan Mama’s Meisje blijven bestaan. Daarvoor wil ik jullie ontzettend bedanken. Want ook al ben ik in 2021 niet gegroeid als blogger, ik ben van plan om daar in 2022 weer verandering in te brengen. En dat kan alleen maar dankzij jullie. Daarvoor wil ik jullie bedanken!

Bedankt voor jullie bezoekjes aan mijn blog en ik hoop jullie in 2022 ook terug te zien op Mama’s Meisje!

Dat was ‘m: Mama’s Meisje jaaroverzicht 2021! Wil je reageren op mijn jaaroverzicht, doelen of heb je misschien ideeën of opmerkingen voor mij? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog