Inmiddels bestaat Mama’s Meisje alweer ruim 4 jaar en traditiegetrouw plaats ik rond iedere jaarwisseling een jaaroverzicht! Zo ook in 2020, want wat een bijzonder jaar was dit! In het Mama’s Meisje Jaaroverzicht 2020 geef ik jullie een kijkje in de cijfers, mijn wel en niet behaalde doelen en een kleine vooruitblik op volgend jaar… Lees je mee?

Mijn doelen voor 2020

Omdat ik in september 2016, redelijk aan het einde van het jaar, begon met Mama’s Meisje, besloot ik eind 2017 mijn eerste jaaroverzicht te maken. Sindsdien doe ik dit jaarlijks en blik ik terug. Wat waren mijn doelen voor 2020 ook alweer? Het lijstje dat ik in januari van dit jaar formuleerde was iets bescheidener dan het jaar ervoor. Mijn prioriteit lag bovenal bij mijn zwangerschap en mocht het nodig zijn, dan zou alles daarvoor moeten wijken. Het kwam erop neer dat ik hoopte te stabiliseren op 40.000 unieke bezoekers, 8000 volgers op Instagram te bereiken en nu eindelijk eens die technische to do list af te kunnen strepen. Spoiler alert: ik heb dit jaar enkele doelen moeiteloos behaald, terwijl ik andere doelen amper aandacht heb kunnen geven en dat voelt totaal niet bevredigend. Ik zal je in het Mama’s Meisje Jaaroverzicht 2020 meenemen naar mijn jaar als blogger en deel de verschillende doelen met je: behaald of niet en natuurlijk haal ik mijn beste smoezen uit de kast ;)

80.000 unieke bezoekers per maand mamablog mamablogger mama blog - Mama's Meisje blog

Cijfertjes van 2020

Ik sloot 2019 af met bezoekersaantallen van meer dan 30.000 unieke bezoekers per maand. De cijfertjes van 2020 vertonen boven verwachting een stijgende lijn. Ik stelde mezelf als doel om rond de 40.000 unieke bezoekers te stabiliseren. Gelukkig kan ik nu zeggen dat dit gelukt is en zelfs meer dan dat! Het begon in 2020 al met het hoogste maandelijkse bezoekersaantal ooit: meer dan 80.000 unieke. Wow, dat was wel even een feestje hoor! Daarna volgden twee maanden waarin ik nèt de 50.000 niet aantikte, maar de rest van het jaar ging ik daar ruim overheen en had ik ook twee maanden meer dan 60.000 unieke bezoekers. Supertof, maar in het begin ook meteen spannend: zou dit ‘eenmalig’ zijn of…? Ik merk wel dat ik het enorm los heb gelaten: ondanks dat ik veel minder blog, blijken de cijfers zelfs onder die omstandigheden nog te groeien. Dat wil trouwens niet zeggen dat ik rustig achterover leun: ik wil supergraag aan de slag met een heleboel dingen, maar 2020 leek daar niet echt voor weggelegd. Ondanks alles is het superfijn dat mensen mijn blog weten te vinden en dat deze doelen behaald zijn. In totaal bezochten in 2020 ruim 620.000 unieke bezoekers mijn blog, goed voor meer dan 1.100.000 pageviews. In 2019 verwelkomde ik aan het eind van het jaar zo’n 1400 unieke bezoekers per dag, inmiddels is dat gemiddeld 2000. Qua bezoekers is Mama’s Meisje gegroeid met 87%. Dat ging natuurlijk niet van de één op de andere dag én het percentage is lager dan vorig jaar, maar ik ben meer dan tevreden over de lijn die ik nu zie!

Heb ik mijn doelen behaald?

Kijk ik terug naar mijn lijstje met doelen die ik mezelf stelde in het begin van 2020, dan zijn er een aantal dingen die ik kan afstrepen. Ik behaalde, ondanks mijn strenge deurbeleid, de 8000 volgers op Instagram. Sterker nog: het zijn er inmiddels meer dan 9000! Op Facebook streepte ik ook het doel van 3000 volgers af. Ik behaalde mijn bezoekersdoel voor de blog ruimschoots. Mijn beoogde 40.000 unieke bezoekers veranderde al snel in ruim 50.000 per maand, waar ik sinds een half jaar stabiel boven zit. Erg prettig! Maar er waren ook dingen die ik mezelf voornam en die ik niet behaalde. Zo wilde ik optimaal gebruik maken van mijn verlof en de kinderen die naar de opvang zouden gaan. Op die dagen zag ik mezelf al helemaal aan de slag gaan met de technische to do’s die echt alle aandacht verdienen en zwaar ondergesneeuwd zijn in de afgelopen 1,5 jaar. Ook wilde ik aan de slag met MultiMeisje, mijn tweede bedrijf als Virtueel Assistent. Helaas liep alles anders: tante Cor kwam en ging nooit meer naar huis, dus mijn verlof verliep totaal anders dan ik voor ogen had. In plaats van me bezighouden met de laadsnelheid van mijn website of de SEO van geschreven blogs, hing ik de knutselmoeder uit die zich nu mocht bezighouden met de laadsnelheid van de glaasjes ranja, bakjes chips en de tablet.

Mama's Meisje jaaroverzicht 2020 - Mama's Meisje blog

Op naar 2021…

Al met al sluit ik Mama’s Meisje Jaaroverzicht 2020 met gemengde gevoelens af. Ik heb het gevoel dat ik er niet alles uit heb kunnen halen op zakelijk gebied. Al moet ik ook realistisch zijn: sommige dingen lagen nu eenmaal buiten mijn macht. Dat klinkt alsof ik het makkelijk afschuif, maar ik denk dat ik er héél goed aan heb gedaan om in 2020 mezelf in zwangere én herstellende staat van dienst met stip op 1 van mijn prioriteitenlijstje te zetten. Corona heeft veel invloed gehad op dit jaar: zowel op privégebied als op het gebied van mijn blog en social media. Zowel tijdens de eerste als tijdens de tweede lockdown werden er meerdere opdrachten gecanceld of uitgesteld. Dat geeft veel onzekerheid en maakt het lastiger om de motivatie vast te houden. Door stress en zorgen rondom corona (vooral op het gebied van gezondheid van familieleden) en de drukke periodes vond ik het soms lastig om inspiratie te krijgen. Veel dingen waren dit jaar anders, het voelde soms bijna surrealistisch aan als je kijkt naar het verschil tussen januari van dit jaar en december. Er liggen een heleboel plannen klaar, maar er zijn ook een heleboel dingen die veel onzekerder zijn en waarvan de tijd zal moeten uitwijzen hoe het verloopt. In een andere blog zal ik uitgebreid vertellen over mijn doelen voor 2021 en tevens zullen een aantal rubrieken in een nieuw jasje worden gestoken qua design. Verder staat de Twee Tientjes Challenge momenteel on hold, daarover praat ik jullie binnenkort uitgebreid bij! Op naar 2021… Ik duim dat alles dan weer gauw bij het oude is!

Zonder jullie…

… had ik de behaalde doelen zeker níét behaald! Ik kom later deze week nog uitgebreid terug op de doelen die niet behaald zijn en blik dan vooruit op het nieuwe jaar. Het belangrijkste is dat ik het plezier in bloggen nog altijd niet verloren ben en dat ik blij ben dat ik Mama’s Meisje in 2020 weer een stapje omhoog heb weten te brengen. Maar dit was natuurlijk niet gelukt zonder jullie bezoekjes aan mijn blog. Doordat jullie mijn hersenspinsels willen lezen en omdat ik er daardoor nóg meer plezier in heb, kan Mama’s Meisje blijven bestaan. Daarvoor wil ik jullie ontzettend bedanken. Want ook al ben ik in 2020 weer gegroeid als blogger, ik ben van plan om nog méér te groeien. En dat kan alleen maar dankzij jullie. Daarvoor wil ik jullie bedanken!

Bedankt voor jullie bezoekjes aan mijn blog en ik hoop jullie in 2021 ook terug te zien op Mama’s Meisje!

Dat was ‘m: Mama’s Meisje jaaroverzicht 2020! Wil je reageren op mijn jaaroverzicht, doelen of heb je misschien ideeën of opmerkingen voor mij? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!