Inmiddels bestaat Mama’s Meisje alweer ruim 3 jaar en traditiegetrouw plaats ik rond iedere jaarwisseling een jaaroverzicht! Zo ook in 2019, want wat een bijzonder jaar was dit! In het Mama’s Meisje Jaaroverzicht 2019 geef ik jullie een kijkje in de cijfers, mijn wel of niet behaalde doelen en een kleine vooruitblik op volgend jaar… Lees je mee?

Mijn doelen voor 2019

Omdat ik in september 2016, redelijk aan het einde van het jaar, begon met Mama’s Meisje, besloot ik eind 2017 mijn eerste jaaroverzicht te maken. Sindsdien doe ik dit jaarlijks en blik ik terug. Wat waren mijn doelen voor 2019 ook alweer? Het was een lange rij die ik in december 2018 formuleerde, maar het kwam erop neer dat ik hoopte de 30.000 unieke bezoekers te halen, 6000 volgers op Instagram te bereiken en mijn technische achter-de-schermen to do list af te kunnen strepen. Ook hoopte ik op 3000 Facebookvolgers, een betere balans tussen mijn werk als blogger en virtueel assistent en iedere dag een blog te kunnen plaatsen. Spoiler alert: ik heb dit jaar maar weinig van deze doelen behaald en toch ben ik zéér tevreden! Ik zal je in het Mama’s Meisje Jaaroverzicht 2019 meenemen naar mijn jaar als blogger en deel de verschillende doelen met je: behaald of niet en natuurlijk haal ik mijn beste smoezen uit de kast ;)

30.000 unieke bezoekers mamablog mamablogger - Mama's Meisje blog

Cijfertjes van 2019

Ik sloot 2018 af met bezoekersaantallen tussen de 19.000 en 23.000 unieke bezoekers per maand. De cijfertjes van 2019 vertonen gelukkig een stijgende lijn. Ik stelde mezelf als doel om de 30.000 unieke bezoekers te behalen, al was het maar één keer… Gelukkig kan ik nu zeggen dat dit gelukt is en dat ik zelfs het doel voor 2020 al mocht afstrepen! Het eerste half jaar van 2019 hikte ik er behoorlijk tegenaan, maar in juli was het dan eindelijk zover: méér dan 30.000 unieke bezoekers vonden hun weg naar mijn blog! Supertof, maar ook meteen spannend: zou dit een eenmalig ‘verschijnsel’ zijn of…? In augustus ging ik ruim over de 35.000 en in oktober haalde ik weer een nieuw record: bijna 45.000 unieke bezoekers! Ik sluit het jaar af met een nette 38.000 unieke bezoekers en hoewel het echt niet alleen maar om cijfertjes draait, geeft dit me wel een enorme drive en een goed gevoel. Het is toch fijn dat mensen mijn blog weten te vinden, dat geeft veel motivatie en bevestiging! Mijn doel is dus behaald en dat is zo tof! In totaal bezochten in 2019 ruim 330.000 unieke bezoekers mijn blog, goed voor meer dan 700.000 pageviews. In 2018 verwelkomde ik dagelijks zo’n 500 unieke bezoekers per dag, inmiddels is dat gemiddeld 1400 dus een groei van 180%. Dat ging natuurlijk niet van de één op de andere dag, maar ik zie een mooie stijgende lijn waar ik meer dan tevreden over ben!

Heb ik mijn doelen behaald?

Kijk ik terug naar mijn lijstje met doelen die ik mezelf stelde in het jaaroverzicht van 2018, dan zijn er een aantal dingen die ik kan afstrepen. Ik behaalde, ondanks mijn strenge deurbeleid, de 6000 volgers op Instagram. Op Facebook lukte het niet om 3000 volgers te behalen, mede door mijn grote schoonmaak door de volgerslijst. Ik behaalde mijn bezoekersdoel voor de blog en zelfs die van het aankomende jaar al eenmalig! Maar er waren ook dingen die ik mezelf voornam en die ik niet behaalde. Zo lukte het niet om de balans tussen Mama’s Meisje en MultiMeisje (mijn bedrijf als virtueel assistent) te behalen. Ik schreef er al uitgebreid over welke redenen ik hiervoor had. Ook het kritisch kijken naar mijn lay-out is niet echt aan de orde geweest. Ik plaatste wat nieuwe foto’s en onderdelen op de homepage en deelde het menu opnieuw in, maar dat zijn geen grote veranderingen geweest. Mijn technische to do list is alleen nog maar langer geworden en iedere dag een blog plaatsen was in mijn drukke momlife niet goed haalbaar. Gelukkig is het wél gelukt om me nog meer te focussen op mezelf, op positiviteit, op mijn contacten met pr-bureaus, op toffe samenwerkingen en op mensen die een positieve houding hebben naar en bijdrage leveren aan mijn blog. En tot slot nam ik me voor om nóg meer te delen op het gebied van producten en dingen die ik echt leuk vind om te gebruiken, dragen, aan m’n wishlist toe te voegen en ga zo maar door. De komst van de Twee Tientjes Challenge op de blog en de folder- en budgettips op mijn Instagram zijn zeker een goede toevoeging geweest aan alles wat ik met Mama’s Meisje wil uitdragen!

Jaaroverzicht 2019 Mama's Meisje mamablog mamablogger - Mama's Meisje blog

Zonder jullie…

… had ik de behaalde doelen zeker níét behaald! Ik kom later deze week nog uitgebreid terug op de doelen die niet behaald zijn en blik dan vooruit op het nieuwe jaar. Het belangrijkste is dat ik het plezier in bloggen nog altijd niet verloren ben en dat ik blij ben dat ik Mama’s Meisje in 2019 weer een stapje omhoog heb weten te brengen. Maar dit was natuurlijk niet gelukt zonder jullie bezoekjes aan mijn blog. Doordat jullie mijn hersenspinsels willen lezen en omdat ik er daardoor nóg meer plezier in heb, kan Mama’s Meisje blijven bestaan. Daarvoor wil ik jullie ontzettend bedanken. Want ook al ben ik in 2019 weer gegroeid als blogger, ik ben van plan om nog méér te groeien. En dat kan alleen maar dankzij jullie. Daarvoor wil ik jullie bedanken!

Bedankt voor jullie bezoekjes aan mijn blog en ik hoop jullie in 2020 ook terug te zien op Mama’s Meisje!

Dat was ‘m: Mama’s Meisje jaaroverzicht 2019! Wil je reageren op mijn jaaroverzicht, doelen of heb je misschien ideeën of opmerkingen voor mij? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Foto 2: Made by Merlin fotografie