Soms hik je zó tegen dingen aan en ineens valt alles op z’n plek… Nou, dat overkwam mij want ik keek maandenlang op tegen het aanpassen van mijn website en fixte het zomaar ineens, in een dag! Mama’s Meisje heeft een nieuw jasje gekregen, lees maar mee!

Tijd voor een nieuwe look!

Al maanden hikte ik er tegenaan: de gigantische to do list die ontstond tijdens het zwangerschapsverlof van mijn derde zwangerschap. Van tevoren had ik namelijk al plannen gesmeed: ik zou niet alleen lekker veel Netflixen en babywasjes draaien… Nee, ik zou ook een heleboel technische taken afstrepen zodat mijn website weer up to date was! Nou, dat kon ik dus wel op mijn bolle babybuik schrijven, want wie had er kunnen bedenken dat onze wereld er sinds maart 2020 compleet anders uitziet? In plaats van dagenlang artikelen optimaliseren en blogs vooruit schrijven voor mijn verlof, zaten de kinderen ineens fulltime thuis en moest ik mijn inner knutselmoeder naar boven halen. Na de geboorte van Linn verliep alles ook vrij chaotisch door haar ziekenhuisopname, mijn langdurige herstel en de drukte dat een groeiend gezin met zich meebrengt. Ik was allang blij dat het me lukte om mijn reguliere werkzaamheden weer op te pakken en daarin te groeien. Maar ja, die technische to do list lag er nog steeds en werd helaas alleen maar langer. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en merk ik dat ik in een hele nieuwe fase zit. Het boek ‘kinderwens’ is gesloten, ik kan me steeds een beetje meer focussen op mezelf en mijn (zakelijke) doelen. Steeds meer concludeerde ik dat de uitstraling van mijn blog niet meer bij me paste. En dus was het tijd voor een nieuwe look!

Budget mamablogger mama blogger mama influencer Nederland - Mama's Meisje blog

Zelf aan de slag in WordPress

De afgelopen weken heb ik veel gebrainstormd en notities gemaakt over welke kant ik op wil met Mama’s Meisje. Langzamerhand krijgt dat steeds meer vorm, maar het voelde alsof een nieuwe huisstijl daar het startpunt van moest zijn. Het schrijven van blogs is één ding, het vormgeven van een website is hele andere koek. Normaal gesproken ben ik best te porren voor een koek, maar van deze werd ik niet echt happy. In het verleden deed ik weleens pogingen om iets aan mijn website te veranderen, maar dit eindigde vaak in het inschakelen van hulptroepen omdat ik er zelf niet meer uitkwam. Toen ik me daarnaast ook nog eens inschreef voor de cursus ‘How to GIF’ van ByBird, móést ik wel met een plan komen. Want ik wilde natuurlijk zelf aan de slag met de informatie uit die cursus en gifjes maken die aansluiten bij mijn branding. Gisteravond ging ik er eens even goed voor zitten en ineens viel alles op zijn plek. Gek hè, dat je zó lang tegen zoiets aan zit te hikken en dat het dan in een uurtje helder wordt. Nou, dat werd het dus en ik besloot direct door te pakken. Ik ging zelf aan de slag in WordPress!

Mama's Meisje nieuw logo - budget mamablogger

Mama’s Meisje 3.0

Kleurcodes gebruiken, sidebars pimpen en lettertypes aanpassen: check! Ik had 5 tabladen open zodat ik bepaalde instellingen kon overnemen en makkelijker kon zoeken waar ik zijn moest plus het resultaat kon checken. Misschien ging het véél langzamer dan wanneer ik het uit handen zou geven en er zullen vast professionals zijn die hier of daar een schoonheidsfoutje ontdekken, maar ik ben erg trots op wat ik in een dag heb neergezet. Prettige bijkomstigheid is ook dat ik de boel zo weer om kan gooien als ik het weer anders wil hebben. Mama’s Meisje 3.0 is een feit en de grootste wijziging is toch wel het nieuwe logo dat ik zelf ontworpen en gemaakt heb. Nieuwe kleuren, toffe lettertypes, een portemonnee want dat móét gewoon als budget your middle name is en natuurlijk kan een beetje panterprint niet ontbreken! Er zijn twee dingetjes waar ik niet helemaal uit kom, dus die ga ik nog aan mijn host voorleggen, maar verder ben ik dik tevreden! Het werkt toch lekkerder aan de achterzijde van de website als de zichtbare kant on point is. De nieuwe, strakkere en meer volwassen huisstijl van Mama’s Meisje zal de komende dagen ook uitgerold worden op Instagram: ik zal daar de highlights aanpassen en zodra de gifjes vindbaar zijn, zal ik dat natuurlijk laten weten in stories!

Het meest benieuwd ben ik wel naar jouw mening: wat vind jij van deze nieuwe look? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin Mamas Meisje blog