De afgelopen weken zijn er achter de schermen vele voorbereidingen geweest, dus ben ik erg trots om jullie vandaag te presenteren: het nieuwe logo van Mama’s Meisje!

Een nieuw logo voor mijn blog

Tijd voor verandering! Met de groei van mijn blog, vond ik het leuk om eens te kijken naar een mooi logo. Het logo dat ik had, was een zelf in elkaar geprutst dingetje. Slechte kwaliteit, niet echt professioneel dus! Aangezien ik zelf niet zo’n grafisch talent ben, heb ik de hulp van anderen ingeroepen. Allereerst heb ik me georiënteerd op welke stijl ik leuk vind. Ik kwam erachter dat ‘handlettering‘ wel echt bij mij past. Ook vind ik de ‘watercolor‘ invloeden erg mooi. Ik besloot om de letters sowieso in zwart te willen, om het geheel wat tijdlozer en neutraler te maken. Met dit eisenpakketje meldde ik me bij Ellen, mijn supercreatieve oud-collegaatje.

Handmade by CreaEllen

Ellen is al langere tijd bezig met handlettering en kan zich in mijn ogen wel scharen onder de pro’s. Ze maakt echt prachtige dingen dus vol vertrouwen gaf ik haar mijn eisenpakketje. Het resultaat is geweldig geworden, helemaal zoals ik het wilde hebben! Superblij mee, maar het was natuurlijk gewoon getekend op papier. Ik ging dus op zoek naar een oplossing om het logo digitaal te krijgen, zonder verlies van kwaliteit. Dat was een hele zoektocht! Het eerste bedrijf dat ik in mijn gedachten had, kon alleen de zwarte letters in goede kwaliteit krijgen. De achtergrond zou het watercolor effect verliezen…

IMY Ontwerp

Via Twitter riep ik de hulp in van mijn volgers. En ik kreeg een antwoord! Lieke van IMY ontwerp is grafisch vormgeefster en mijn redder in nood! Zij maakte het hele logo digitaal na en op deze manier kan ik het vandaag aan jullie presenteren. Neem je ook een kijkje in de webshop van IMY? Je vindt er o.a. leuke posters, kaarten, invulboeken en printables!

Dan presenteer ik u nu:

Daar is ie dan, met trots:

Mamas Meisje waterverf en spetters

De komende weken zal ik nog druk aan de slag gaan met de lay-out van de website. Bij ieder bezoekje aan Mama’s Meisje kunnen je dus veranderingen opvallen. Ik wil naar een frissere, meer overzichtelijke website toe met duidelijke lettertypes maar zonder het verlies van mijn favoriete kleurtje roze ;)

Wat vind jij van mijn nieuwe logo? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin