Mama’s Meisje bestaat 6 jaar! Genoeg reden voor een feestje en feestjes zijn er om gevierd te worden! Net als ieder jaar heb ik ook nu weer een knaller van een winweek georganiseerd. In deze blog blik ik terug op de afgelopen 6 jaar én verklap ik welke prachtige prijzen er vanaf morgen op Instagram te winnen zijn. Vier je mijn blogverjaardag mee?

Hieperdepiep!

Feestje! Mama’s Meisje bestaat 6 jaar! Het afgelopen jaar vlóóg voor mijn gevoel voorbij: je knippert een keer met je ogen en het is alweer september… Time flies when your having fun zeggen ze toch? In de blog die ik schreef voor het 5-jarig jubileum benoemde ik dat er niet zoveel fun was door landelijke maatregelen en persoonlijke omstandigheden. Gelukkig is dat nu totaal anders en kan ik tot nu toe wél terugkijken op een goed jaar. Sterker nog: het is zakelijk gezien mijn beste jaar ooit en daar ben ik enorm trots op! Toch zijn er ook veel dingen blijven liggen, eigenlijk al sinds het verlof van mijn derde zwangerschap. Mondjesmaat heb ik wel gewerkt aan de technische toestand achter de schermen, dat hoort echt bij het hebben van een blog. Maar veel zoden aan de dijk heeft dat nog niet gezet. Voor komend jaar ga ik overwegen hoe ik dit het beste kan aanpakken: las ik écht een pauze in of ga ik het uitbesteden? Gelukkig is er veel goeds gekomen van al die drukke to do lijstjes en aanvragen in mijn mailbox: ik word steeds beter in efficiënt werken en raak maar zelden in de stress van een drukke planning.

Mama's Meisje bestaat 6 jaar! Aankondiging winweek - Mama's Meisje blog

Instagram

Mama’s Meisje draait allang niet meer alleen om de blog: op Instagram gaat het ook prima. Ik tik inmiddels bijna de 15.000 volgers aan: dat had ik nooit durven dromen! Sinds de meest recente aanpassingen krijg ik van veel anderen op Instagram te horen dat ze superveel reclame, reels en voorgestelde berichten te zien krijgen. Het is ontzettend lastig om zichtbaar te blijven op dit sociale medium. Tel daarbij op dat ik niet ga trouwen, geen kinderen meer krijg en niet gigantisch ga verbouwen of ga verhuizen en je snapt dat ik niet een heel interessant account ben om te volgen. Sterker nog: ik breng mijn kinderen niet herkenbaar in beeld, ben een soort privacy waakhond en er is geen juice te vinden. Dat zijn allemaal dingen die zorgen voor likes, reacties en noem het maar op en die bij mij niet als vanzelfsprekend binnenstromen. Toch geeft het veel rust voor mij om het op deze manier te doen en ik zou het niet anders willen, ook al vind ik het soms vervelend dat posts waar veel tijd en aandacht in zit, amper gezien worden. Of dat ik alleen pak ‘m beet 1000 likes kan halen als ik iets weggeef. Dat vind ik dan stom, want waarom alleen als er iets te halen valt?  So be it: ik geniet nog steeds volop van de blije berichtjes als iemand iets gespot heeft in mijn zondagse Foldertips (die alweer ruim 4 jaar bestaan!) of naar de winkel rent na het delen van een budgettip. Ook de glutenvrije mama’s weten me steeds beter te vinden, net als degenen die bezig zijn met Lazy Fitgirl of een anders persoonlijk verhaal hebben gevonden via Google (3x een keizersnede, mijn sterilisatie, GBS tijdens de zwangerschap, noem maar op). De gezellige gesprekjes in dm maken Instagram nog altijd leuk en ik ben gewoon dol op content maken; zowel stories als foto’s als reels. Zelf moet ik nog iets beter mijn best doen om de posts van degenen die ík volg weer boven te krijgen, maar ik heb het trucje ontdekt dus working on it. Ik ben vooral heel blij dat ons leven lekker voorbij kabbelt en er zich geen gigantische dieptepunten afspelen of iets dergelijks. Rijkdom! Een tevreden mens!

Toekomstplannen

Mama’s Meisje bestaat 6 jaar, maar hoe lang gaan we nog door? Wat de toekomst zal brengen weet je natuurlijk nooit en ik ben totaal geen lange termijn planner meer. Dat was ik ooit wel, maar iets met behoorlijk wat levenservaring heeft me doen inzien dat dat totaal irrelevant is voor mij. Het loopt toch altijd anders en wie dan leeft, wie dan zorgt. En dus heb ik twee doelen voor het komende jaar. Spijkers met koppen slaan om die blog weer op en top vitaal te krijgen: dat is één van mijn pijlers die te maken hebben met toekomstplannen. Ik heb al zoveel opgebouwd met de blog, het is een belangrijke bron van inkomsten dus daar wil ik meer aandacht aan besteden. Dat verdient het! Verder heb ik een bewogen jaar achter de rug op persoonlijk vlak. Om mij heen gebeuren veel dingen waar ik weinig over deel, die soms best lastig zijn (geweest). Toch ben ik gegroeid als partner, als moeder en als Karin. Ik zit goed in mijn vel, voel me zelfverzekerder dan ooit en kan beter uitzoomen om het overzicht te bewaren of terug te krijgen, in plaats van te verzanden in de details en de emoties. Die focus op mijn doelen heeft me veel opgeleverd, zowel voor Mama’s Meisje als voor al het andere. Sinds Niene in het voorjaar is gestart op de basisschool, heb ik meer mijn handen vrij gekregen tijdens de middagdutjes van Linn en kan ik mijn werktaken ook op niet-werkdagen bijhouden. Dat is wel nodig, anders red ik het simpelweg niet in de twee dagen dat de meiden naar opvang en BSO gaan. Ook de focus op hetgeen mij energie geeft speelt in heel veel dingen een grotere rol: meer bewegen, voedzaam eten, werken aan mijn leefstijl, maar ook aanvoelen als ik even moet opladen, liever een boek in bed lees of gewoon eens op tijd ga slapen. En ik ben me tot slot steeds bewuster van in wíé ik tijd en moeite steek: daarover schreef ik al eens een blog in het kader van volwassen vriendschappen. Misschien denk je nu: wat heeft dat allemaal te maken met toekomstplannen? Maar Mama’s Meisje is Karin en Karin is Mama’s Meisje. Alle content die ik deel, samenwerkingen die ik aanga en wat je dus ziet of leest op Mama’s Meisje is weloverwogen en komt vanuit een bepaalde visie, ook al lijkt dat misschien niet zo. Ik ga altijd af op mijn onderbuikgevoel en ook al heb ik hiervoor nog nooit een onderneming gehad of zakelijk hoeven zijn, ik ben er best trots op hoe het me afgaat. Dat mag ook weleens gezegd worden, haha. Komen we meteen op mijn tweede doel: ik wil me verdiepen in het STAP budget en kijken of het mogelijk is om een marketing gerelateerde opleiding te volgen. Niet alleen voor Mama’s Meisje, maar ook voor MultiMeisje, mijn tweede bedrijfstak waarmee ik content maak voor andere bedrijven en merken.

taart 6 jaar Mama's Meisje - Mama's Meisje blog

Muchos gracias

Hoewel de focus het afgelopen jaar veel op mijn privéleven lag, merk ik dat ik in een fase kom waarin ik óók weer meer aan mezelf toekom. Linn werd in het voorjaar 2, Niene startte zoals gezegd op school en Suus ging natuurlijk al een tijdje. We sloten de mini’s fase af en waar ik na de eerste twee kids ergens weer ’toeleefde’ naar een volgende zwangerschap, is dat nu niet meer het geval en voelt het alsof ik de touwtjes weer helemaal in handen heb. We worden heus nog steeds geleefd: drie jonge kinderen, een huishouden, een boerderij, mijn eigen onderneming en alle balletjes die ik hoog wil houden. Maar het voelt nu zó anders als toen de kinderen nog kleiner waren. Ik kan me meer en meer bezighouden met Mama’s Meisje en dat heeft zijn vruchten afgeworpen: mijn omzetdoel voor 2022 is inmiddels behaald en het jaar is nog niet eens voorbij. Toch blijft het zoeken naar de balans en zit ik vaak vol ideeën, maar mis ik de tijd om ze allemaal uit te voeren. Al met al ben ik heel tevreden met waar ik nu sta, maar ik heb wel keuzes moeten maken. Zo stopte ik met de bevallingsverhalen en kwam daar de rubriek Budget Boodschappen op zowel blog als Instagram voor terug: iets dat heel leuk werd opgepakt. De zondagse Foldertips die nog steeds hartelijk ontvangen worden, de budgettips, outfitinspiratie voor zowel kids als mama’s, leuke uitjes, momlife en ga zo maar door: het komt hier óf op social media voorbij en ik vind het superleuk om te zien hoeveel mensen hiervan meegenieten. Ik blijf het bijzonder vinden hoeveel lezers er maandelijks langskomen, dat er steeds weer nieuwe boodschappenlijstjes worden ingestuurd, dat ik getipt word bij leuke budgetkoopjes! Dat mensen aangeven mee te groeien met dezelfde fases als waar ik doorheen ga doordat ze de kinderen even oud hebben. Zoveel berichtjes, herkenbare verhalen en lieve woorden: muchos gracias! Zonder jullie bezoekjes aan mijn blog, reacties en likes zou Mama’s Meisje deze groei niet gemaakt kunnen hebben! En daarom heb ik, net als ieder jaar, weer hele leuke dingen geregeld!

Winweek

Net als ieder jaar vier ik dit feestje niet alleen: ik heb een heuse winweek georganiseerd! Vanaf morgen vallen er een week lang geweldige prijzen te winnen op het Instagramaccount van Mama’s Meisje. Ik heb allerlei leuke merken en bedrijven bereid gevonden om supertoffe prijzen ter beschikking te stellen: Mepal, Jumbo Games, TerStal, Gottmer Kinderboeken, Decathlon en Wehkamp. De week wordt afgesloten met een knaller van een winactie en het zou zomaar kunnen dat je je die nog herinnert van vorig jaar. Wait and see! Kans maken? Houdt mijn Instagrampagina dan in de gaten om mee te doen!

YAY! Mama’s Meisje bestaat 6 jaar! Felicitaties kun je natuuuuurlijk kwijt in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog