Mama’s Meisje bestaat 5 jaar! Genoeg reden voor een feestje en feestjes zijn er om gevierd te worden! Net als ieder jaar heb ik ook nu weer een knaller van een winweek georganiseerd. In deze blog blik ik terug op de afgelopen 5 jaar én verklap ik welke prachtige prijzen er vanaf vanavond op Instagram te winnen zijn. Vier je mijn blogverjaardag mee?

Feestje!

Hieperdepiep: Mama’s Meisje bestaat 5 jaar! Tijd voor een feestje! Voor mijn gevoel is het 4-jarig jubileum nog maar net achter de rug. Ik knipperde een keer met mijn ogen en *floep*: weer een jaar voorbij. Time flies when your having fun! Nou, het was niet alleen maar fun hoor… Als ik terugblik op het afgelopen jaar dan hadden de landelijke maatregelen veel invloed op mijn zakelijke plannen. Ik heb dus veel moeten terugschakelen en aanpassen. Frustrerend, dat merkte ik vooral in de eerste helft van dat jaar. Ik wilde een heleboel, liep ook achter met bepaalde doelen doordat ik tijdens mijn zwangerschapsverlof in de eerste golf bijna niets heb kunnen afstrepen… En er kwamen alleen maar puntjes bij in plaats van dat ik er wat afstreepte. Af en toe zakte de moed me in de schoenen, maar schouders eronder en door! Toch heeft het me ook veel gebracht: ik leerde efficiënter werken, me meer te focussen op de korte termijn en ook om tevreden te zijn met wat nu wél mogelijk was. Ik heb regelmatig korte pauzes ingelast en onderaan de streep is het resultaat mij helemaal niet tegengevallen. Integendeel!

Mama's Meisje 5 jaar - Mama's Meisje blog

Doelen stellen

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Inmiddels ben ik weer volop bezig met doelen (bij)stellen, plannen maken en ze tussen de bedrijven door af te strepen. Het ‘kinderwens’ boek is gesloten, ik ga een nieuwe fase in en ik voel aan alles dat het nu weer tijd is voor míj. Gedurende de tweede helft van dit jaar kon ik daar op zakelijk gebied steeds meer richting aan geven en bijvoorbeeld het ‘moeten’ van social media loslaten. Ik behaalde de magische 10.000 volgers grens op Instagram: een geweldige mijlpaal! De vorm die ik er nu aan geef, de dingen die ik deel en ook de dingen die ik niet deel: het voelt helemaal goed zo en dat geeft rust. Qua blog ben ik achter de schermen van mijn website flink bezig, aangezien daar het meeste achterstallige werk ligt. Vooral op het gebied van SEO-optimalisatie kan ik me nog heel wat uren vermaken. Dat zie ik ook terug in de bezoekersaantallen: sinds de laatste grote Google update in juni 2021 holden die hard achteruit en ben ik gezakt naar zo’n 40.000 unieke bezoekers per maand. Geen verrassing, aangezien ik al in tijden niets op het gebied van SEO heb gedaan. Dus werk aan de winkel! De zomervakantie was daar niet het ideale moment voor, maar nu school weer is begonnen pak ik wekelijks wat uurtjes hiervoor. Natuurlijk gaan de gewone blogs ook door: ik ben tevreden met 3 blogs per week, maar merk dat het er de laatste tijd weer meer zijn. Dat lukt prima en dat is fijn! Instagram speelt een steeds grotere rol in mijn inkomsten en in totaliteit is mijn omzet het afgelopen jaar flink gestegen. Een blije blogger én influencer dus, want hoe lelijk ik dat woord ook vind, het is part of the job en het actief zijn op mijn blog én social media vind ik nog steeds ontzettend leuk. Ik ben trouwens wel heel realistisch: mijn werk is in de ogen van andere mensen misschien niet zo belangrijk in vergelijking met vele andere beroepen, maar voor mij persoonlijk is het dat wel. Ik moet mezelf nog steeds vaak knijpen: is dit écht mijn werk? Heb ik dit écht helemaal zelf opgebouwd vanuit niets?

Muchos gracias

Naast Mama’s Meisje zette ik in het afgelopen jaar ook stappen voor mijn andere bedrijf: MultiMeisje. Ik volgde een SEO schrijfcursus en schreef content voor andere merken en bedrijven. Ik merkte dat de focus in het afgelopen jaar nog veel op mijn privéleven lag, al probeerde ik die de afgelopen maanden wel weer te verleggen naar mijn werk. Toch blijft het zoeken naar de balans en zit ik vaak vol ideeën, maar mis ik de tijd om ze allemaal uit te voeren. Al met al ben ik heel tevreden met waar ik nu sta, al was dat wel een proces. Bevallingsverhalen, de #tweetientjeschallenge die terugkomt, de zondagse foldertips, leuke budgettips, het moederschap, (het gebrek aan) me-time (ik weet het, jeukwoord, maar je weet wel meteen wat ik bedoel :P), uitjes, panter Annie, de nogal langdurige strijd tegen de zwangerschapskilo’s en natuurlijk mijn dagelijkse dosis campingsmoking: het komt hier óf op social media voorbij en ik vind het superleuk om te zien hoeveel mensen hiervan meegenieten. Ik blijf het bijzonder vinden hoeveel lezers er maandelijks langskomen, dat er steeds weer nieuwe bevallingsverhalen worden ingestuurd, dat ik getipt word bij leuke budgetkoopjes! Zoveel berichtjes, herkenbare verhalen en lieve woorden: muchos gracias! Zonder jullie bezoekjes aan mijn blog, reacties en likes zou Mama’s Meisje deze groei niet gemaakt kunnen hebben! En daarom heb ik, net als ieder jaar, weer hele leuke dingen geregeld!

Taart de zoete hemel enschede - Mama's Meisje blog

Winweek

Net als ieder jaar vier ik dit feestje niet alleen: ik heb een heuse winweek georganiseerd! Vanaf vanavond vallen er een week lang geweldige prijzen te winnen op het Instagramaccount van Mama’s Meisje. Ik heb allerlei leuke merken en bedrijven bereid gevonden om supertoffe prijzen ter beschikking te stellen: Mepal, Kleine Giraf, Jumbo Games, Terstal, Veliott, Kidzroom en Yoursurprise. De week wordt afgesloten met een knaller van een winactie waar ik nog niets over verklap. Wait and see! Als je op de linkjes klikt, krijg je al een sneak peek te zien… Kans maken? Houdt mijn Instagrampagina dan in de gaten om mee te doen!

YAY! Mama’s Meisje bestaat 5 jaar! Felicitaties kun je natuuuuurlijk kwijt in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer