Time flies when you’re having fun! Mama’s Meisje bestaat 4 jaar en feestjes zijn er om gevierd te worden! Daarom blik ik in deze blog terug op 4 jaar bloggen én verklap ik welke leuke prijzen er de komende week op Instagram te winnen zijn. Vier je mijn blogverjaardag mee?

Feestje!

Mama’s Meisje bestaat 4 jaar, dus tijd voor een feestje! My oh my, wat een jaar… Ik weet niet eens waar ik moet beginnen! Als ik terugdenk aan het afgelopen jaar, dan zijn er eigenlijk drie woorden die in me opkomen: zwangerschap, corona en rust. Kort na de blog over het 3-jarig bestaan van Mama’s Meisje had ik een positieve test in handen en dus stond driekwart van dit blogjaar in het teken van mijn preggo belly. In maart kickte corona in, waardoor werktechnisch al mijn plannen van tafel werden geveegd. Dat was best even lastig, maar door te schakelen heb ik geprobeerd er het beste van te maken. Al met al heb ik in dit jaar een bepaalde rust gevonden, waardoor ik tóch positief terugkijk ondanks dat alles anders liep dan verwacht.

Stabiliteit

Al snel na het 3-jarig bestaan bleek ik zwanger te zijn van baby nummer 3. Omdat mijn eerdere zwangerschappen best pittig waren, stelde ik mijn doelen en plannen voor Mama’s Meisje bij. Geen hoge verwachtingen, volle focus op het kindje in mijn buik en deze speciale periode die nooit meer terug zal komen. First things first, maar zonder mijn blog helemaal te laten verslonzen. Ik wilde vooral stabiliteit: zowel in de hoeveelheid blogs als in bereik. Ik eindigde 2019 met gemiddeld 40.000 bezoekers per maand en sprak het ‘voornemen’ uit om op dit mooie aantal te blijven hangen. Ook ging ik van 5 blogs per week naar 3. Met het derde trimester, wederom een keizersnede en vervolgens het herstel plús een gezin met drie kinderen, heb ik de lat voor mezelf enorm laag gelegd. Lukt het niet? Jammer dan, maar liever géén blog dan één waar ik niet tevreden over ben of omdat het moet. Dat voelde heerlijk! Niet alleen omdat ik nu meer tijd had voor de echt belangrijke dingen in mijn leven, maar ook omdat ik zag dat alles gewoon stabiel bleef. Qua bezoekers zit ik nu tussen de 50.000 en 60.000 unieke per maand en ook op social media heb ik geen klagen. Dat geeft echt heel veel rust en deed me inzien dat ik hard gewerkt heb om op dit niveau te komen, maar dat het nu helemaal niet erg was om even achterover te leunen.

Mama's Meisje bestaat 4 jaar! - Mama's Meisje blog

Instagram en Pinterest

Naast het aanpassen van de hoeveelheid blogs die er wekelijks verschijnen, lag mijn aandacht vooral bij Instagram en Pinterest. Eind vorig jaar besloot ik om tijdens mijn verlof aan de slag te gaan met Pinterest omdat daar nog veel meer uit te halen valt. Doordat de kinderen 8 weken lang thuis moesten blijven vanwege de gesloten kinderopvang, liepen heel veel dingen vertraging op en was ik tijdens mijn verlof met heel veel dingen druk, maar niet met Pinterest. Uiteindelijk volgde ik in juli een gratis cursus Pinterestmarketing en zijn daar de eerste stappen naar een nieuwe strategie gezet. Wordt dus aan gewerkt ;) Met name op Instagram is mijn account wél gegroeid in het afgelopen jaar. Ik hanteer nog steeds een streng deurbeleid: ik check iedere nieuwe volger en blokker/verwijder accounts die niet relevant, shady en dergelijke zijn. Daarnaast post ik niet meer iedere dag, zoals ik eerder wel deed én schafte ik presets aan waardoor mijn feed meer één geheel is geworden. Op stories ben ik actief en ik heb onlangs de eerste ‘reels’ geplaatst. Wie weet ga ik de magische 10.000 volgers-grens in het aankomende jaar nog behalen…

Muchos gracias

En zo is er weer een jaar voorbij en blog ik alweer 4 jaar op Mama’s Meisje! Inmiddels is bloggen al bijna 3 jaar onderdeel van mijn werk en heb ik in het afgelopen jaar aan hele toffe, mooie en inspirerende campagnes mogen werken. Hoewel de focus behoorlijk op mijn privéleven lag, ben ik heel tevreden met waar ik nu sta en smeed ik intussen alweer plannetjes voor het jaar dat gaat komen. Bevallingsverhalen, #tweetientjeschallenge, de zondagse foldertips, leuke budgettips, het moederschap, me-time (ik weet het, jeukwoord, maar je weet wel meteen wat ik bedoel :P), uitjes, panter Annie, de strijd tegen de zwangerschapskilo’s en natuurlijk mijn dagelijkse dosis campingsmoking: het komt hier óf op social media voorbij en ik vind het superleuk om te zien hoeveel mensen hiervan meegenieten. Ik blijf het bijzonder vinden hoeveel lezers er maandelijks langskomen (het record staat op 80.000 UB), dat er steeds weer nieuwe bevallingsverhalen worden ingestuurd, dat ik getipt word bij leuke budgetkoopjes! Zoveel berichtjes, herkenbare verhalen en lieve woorden: muchos gracias! Zonder jullie bezoekjes aan mijn blog, reacties en likes zou Mama’s Meisje deze groei niet gemaakt kunnen hebben! En daarom heb ik, net als ieder jaar, weer hele leuke dingen geregeld!

De Zoete Hemel Enschede taart laten maken bestellen - Mama's Meisje blog

Winweek

Maakte ik er voorgaande jaren één groot prijzenpakket van, besloot ik ter ere van het 4-jarig bestaan van Mama’s Meisje een winweek op Instagram te organiseren! Ik heb allerlei leuke merken en bedrijven bereid gevonden om supertoffe prijzen ter beschikking te stellen. Vanaf morgen verschijnt de eerste winactie en de komende week maak je kans op geweldige prijzen van Bulbby, Sophie de Giraf, YourSurprise, Therme, Ziengs, Liefiess en Sarlini! Als je op de linkjes klikt, krijg je al een sneak peek te zien… Kans maken? Houdt mijn Instagrampagina dan in de gaten om mee te doen!

YAY! Mama’s Meisje bestaat 4 jaar! Felicitaties kun je natuuuuurlijk kwijt in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer