De eerste verjaardag van Suus betekent de eerste kennismaking met de wereld van traktaties voor mij. Ik had er eigenlijk nooit zo over nagedacht, tot ik een paar weken geleden ineens besefte dat ik nu ook een traktatie in elkaar moet zetten. De paniek sloeg lichtelijk toe, want ik ben niet zo’n knutseltype. Dus ging ik op zoek naar een lijstje met makkelijke traktaties!

Rijstwafel traktaties

Niet alleen gezond, maar ook nog heel makkelijk is de traktatie gemaakt van een simpele rijstwafel. Zo zag ik Nijntje, Shaun het schaap en een schattige panda. Als je op Pinterest ‘rijstwafel traktatie‘ als zoekterm gebruikt, zie je deze en allerlei andere leuke ideeën!

Traktaties 1 jaar

Rozijntjes traktaties

Nog zo’n simpel voorbeeld: een doosje rozijntjes. Je kunt er van alles op plakken, dus het thema kan alle kanten op! Ik typte op Pinterest ‘Rozijntjes traktatie‘ in en vond onder andere deze leuke voorbeelden:

Traktaties 1 jaar1

Fruit als traktatie

Vroeger kregen we in de klas wel eens fruitspiesjes. Dat vind ik nog steeds een leuke optie, maar je kunt nog veel creatiever zijn met fruit! Onder de zoekterm ‘fruit traktatie‘ staan zoveel leuke ideeën! Ik ben verliefd op de bananenpiraatjes en de Finding Nemo mandarijn!

Traktaties 1 jaar2

Traktatie met snoep

In mijn ogen hoeft een traktatie niet altijd gezond te zijn. Op onze opvang is het ook geen eis: je mag trakteren wat je wilt. Daar heb ik geen enkel probleem mee, dus zocht ik ook een paar leuke traktaties met snoep op. Als voorbeeld zocht ik op dropveter traktaties. Want vroeger was ik dol op dropveter-kettingen, maar je kunt dus nog véél meer met dropveters.

Traktaties 1 jaar3

Nog meer traktaties zien? Ik deel hier 5 x traktatie-ideeën voor luie moeders!

Heb jij leuke ideeën voor traktaties? En wat was de allereerste traktatie van jouw kind? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin 1