Ben je op zoek naar een goedkope babyfoon met camera? Stop maar met zoeken, want in deze Luvion Easy babyfoon review vertel ik je over onze ervaring met deze budgetproof babyfoon! Lees je mee?

Waarom babyfoon met camera?

Waarom kies je voor een babyfoon met camera? Dat is voor iedereen persoonlijk, maar ik ervaar vooral veel voordelen. Voordat we kinderen kregen, paste ik weleens op de kleintjes van anderen. Ik had dan altijd een babyfoon bij me staan, gewoon zo’n simpel ding waar geluid uitkomt als de baby wakker wordt. Ik was altijd van plan om het ook zo simpel te houden, maar toen we eenmaal samenwoonden en Suus op komst was, besloten we toch voor een variant mét camera te gaan. We kregen de Luvion Essential van mijn ouders en ik vond het ideaal. Wij wonen op een boerderij en onze eigen slaapkamer is beneden terwijl de kinderen boven slapen. Het scheelt heel wat heen en weer geloop met zo’n camera, want ik kon altijd op het schermpje zien wat zich afspeelde in de babykamer. Toen ik zwanger was van Niene regelden we met veel pijn en moeite een tweede camera bij de babyfoon. Het was inmiddels alweer een ‘oud’ model en deze zou binnen enkele maanden vervangen worden voor een nieuwe editie. Tijdens mijn derde zwangerschap maakte ik een lijst met items die ik nog wilde aanschaffen voor de komst van de baby. Zoals je ziet stond daar géén babyfoon bij op, maar toch ging onze babyfoon kapot. En zo begon de zoektocht naar een nieuwe!

Luvion Easy babyfoon review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Goedkope babyfoon met camera

Suus zou vlak na de geboorte van Linn 4 worden, Niene was inmiddels 2 jaar en dus besloten we te zoeken naar een goedkope babyfoon met camera. Het babyfoontijdberk houdt een keer op, na de eerdere ervaring met een duurder model die weer uit het assortiment gaat, waar geen accessoires meer voor te krijgen zijn en ga zo maar door, was onze keuze dus snel gemaakt. Ik googelde me een tijdje suf en las veel verschillende reviews. Ook plaatste ik een sticker in mijn stories op Instagram waarin ik vroeg om babyfoontips die budgetproof zijn. Het by far meest gegeven antwoord was de Luvion Easy babyfoon en ik verdiepte me dus in dit model. Inmiddels wisten we dat Suus geen babyfoon meer nodig had, maar Niene nog wel omdat zij net op haar nieuwe meidenkamer zou gaan slapen. Uiteraard zou Linn ook een babyfoon nodig hebben en na het lezen van de Luvion Easy babyfoon review op bol.com hakten we de knoop door. We bestelden er twee die we inmiddels ruim een jaar in gebruik hebben. Ik heb enorm vaak de vraag gehad hoe deze bevalt, dus hier is dan eindelijk de uitgebreide review!

Specificaties en eigenschappen

Voordat ik mijn Luvion Easy babyfoon review vervolg, is het wel handig om de specificaties en eigenschappen op een rijtje te zetten. Ik ga hier niet zo diep in op allerlei technische specificaties, maar vertel alles wat ík wilde weten voordat ik ‘m aanschafte. Komt ie:

  • Wanneer je de Luvion Easy babyfoon toegestuurd krijgt, ontvang je een doos met daarin een camera, een monitor en twee adapters.
  • De camera en de monitor werken beide op stroom, dus met de adapter. De monitor kan wel zonder stroom, in het 2-inch schermpje wordt weergegeven hoeveel accuduur je ongeveer hebt (met batterij-icoontje).
  • Wifi, bluetooth, apps of internet? Vergeet het maar: deze babyfoon is even simpel als de naam al doet vermoeden, dus gewoon digitale verbinding en verder geen gedoe.
  • De camera is vast, niet van een afstand bestuurbaar en je kunt niet inzoomen. Ook kun je deze set niet uitbreiden met accessoires zoals een extra camera (daarom hebben wij twee babyfoons gekocht). Uiteraard kun je de camerapositie wel aanpassen door voorzichtig het ‘voetje’ te bewegen en te ‘knikken’ in de beste positie.
  • Verder is deze camera uitgerust met een terugspreekfunctie, beeldactivatie, geluidsactivatie en een temperatuurweergave. Het volume is regelbaar, het bereik binnenshuis zou maximaal 50 meter zijn en voor buitenshuis maximaal 250 meter.
  • De monitor heeft een aan-uit schakelaar aan de zijkant.
  • De Luvion Easy babyfoon is verkrijgbaar voor €59,50 bij bol.com

beeldkwaliteit - Mama's Meisje blog

Onze ervaring met de Luvion Easy babyfoon

Na ruim een jaar is het tijd om onze ervaring met de Luvion Easy babyfoon te delen. We kwamen van een luxe babyfoon, eentje die kon worden uitgebreid naar meerdere camera’s en die van afstand bestuurbaar waren. Je krijgt waarvoor je betaalt, met die insteek hebben we deze Luvion Easy babyfoon ook besteld. Toch kan ik alvast verklappen dat ik positief verrast ben! Het instellen is even zoeken, maar dat hoef je maar één keer te doen en dan werkt het naar onze ervaring allemaal zoals het moet. De camera is altijd aangesloten met de adapter, de monitor kan ook zonder adapter gebruikt worden. De batterijduur is wisselend: dat ligt eraan op welke stand je ‘m zet. Bij ons haalt ie de nacht alleen in de vox mode (een soort eco-stand), maar die gebruiken we bijna nooit meer. De camera werkt met infrarood en het scherm is dus blauw/wit. Ja, het scherm is redelijk klein en niet haarscherp, maar ik hoef ook niet ieder wimpertje van m’n kids te tellen. Ik wil gewoon weten of ze nog in hun bed liggen en niet stiekem en heel stilletjes de hele kledingkast leegtrekken, om maar een voorbeeldje te noemen. Dat doet deze camera perfect! ’s Nachts is het zicht iets minder, maar in ons geval nog steeds helemaal prima (zie ook de afbeelding hierboven). Er zit ook een stand op waarbij de babyfoon aanslaat bij geluid (vox mode), maar deze gebruiken wij dus niet meer. Met name omdat onze peuter stilletjes uit bed gaat en hij daarop dus niet aanslaat. Binnenshuis hebben we altijd bereik, ook als we in de tuin zitten valt de verbinding niet weg. De babyfoon heeft geen app, geen wifi of iets dergelijks en dat vinden wij een veilig gevoel, want er kan niets gehackt worden. Als we ‘m aanzetten, duurt het even voordat er verbinding is (10-15 seconden) maar daar is de prijs ook naar. Meenemen op vakantie is geen punt: je sluit ‘m aan in het stopcontact en hij zoekt automatisch weer verbinding met de monitor. Als ik dan toch een minpunt moet noemen: de behuizing is niet heel sterk. De monitor staat rechtop dankzij een blauw plastic voetje, maar deze is erg fragiel. Opletten met grijpgrage kinderhandjes dus! Hier is het tot nu toe goed gegaan.

goedkope babyfoon met camera tip aanrader bugdetproof - Mama's Meisje blog

Eindoordeel

Het lijkt mij geen verrassing meer dat, na het lezen van mijn Luvion Easy babyfoon review, ons eindoordeel enorm positief is! Als je op zoek bent naar een goedkope babyfoon met camera zonder toeters en bellen, dan is deze babyfoon wat mij betreft een aanrader. Wij hebben er twee gekocht en stel dat er één kapot gaat, dan is de investering om deze te vervangen ook te overzien. De prijs-kwaliteitverhouding is prima, de babyfoon heeft mooi beeld en is makkelijk in gebruik. Wij zijn zeer tevreden!

Welke babyfoon gebruik jij en ben je tevreden? Kende jij de Luvion Easy babyfoon al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1