Lidl breidt het baby-assortiment uit en daarom kreeg ik een pakket toegestuurd met de nieuwste producten van Lupilu en Cien! We testten luiers, babydoekjes, badverzorging en hapjes uit en vandaag vertel ik onze ervaring met deze nieuwe producten voor je kleintje! Zo’n luier van Lidl: is het wat? Lees maar mee!

Baby-assortiment bij Lidl

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik fan ben van Lidl. Speelgoed, babykleding en ook de gewone boodschappen: regelmatig ga ik even langs om één en ander in te slaan. Sinds kort is ook het baby-assortiment van Lidl uitgebreid en daarom kreeg ik een pakket toegestuurd zodat we ze hier thuis zelf konden uitproberen. In het pakket zaten babydoekjes, luiers, maaltijdhapjes, babyolie en shampoo. Ik was erg benieuwd, ook omdat ik in het verleden al eens de Toujours luiers van Lidl heb geprobeerd voor de luiertest. Deze vond ik voor overdag prima, maar over de nacht was ik destijds niet zo tevreden. Ik ben dus erg benieuwd of de luiers van Lupilu mijn verwachtingen overtreffen!

img 7903

Badverzorging van Cien

Niene heeft een gevoelig huidje. Ik was best een tijdje bezig om een productcombinatie te vinden die goed bij haar huid past. Toch sta ik nog steeds open voor het testen van andere merken en producten, want hoewel ze soms reageert met uitslag of droogheid als het niet zo’n succes blijkt, herstelt de huid ook weer snel. De baby shampoo van Cien is zeepvrij, vrij van minerale oliën, siliconen en kleurstoffen, PH-huidneutraal en veganistisch. Het bevat kamille-extract en kan ook door volwassenen met een gevoelige huid gebruikt worden. Dat is een hele opsomming, maar hoe zit het in de praktijk? Bij het openen van de fles kwam me een heerlijke geur tegemoet. De shampoo is zuinig in gebruik, inderdaad mild voor haar huidje en makkelijk afwasbaar. Ik las dat de shampoo geschikt is voor zowel haar als huid en voor dagelijks gebruik. Wij gebruiken niet dagelijks een zeepproduct voor Niene, maar op de momenten dat we dit wel doen, reageert ze goed op deze baby shampoo. Een blijvertje dus! Daarna is het tijd voor de baby olie. Deze is bedoelt om de gevoelige babyhuid, in het bijzonder de babybilletjes, te verzorgen. Cien baby olie bevat amandelolie en kamille-extract, is zoetig van geur, veganistisch en bevat geen minerale oliën, siliconen en kleurstoffen. De baby olie is wat dikker dan random baby-olie, smeert daardoor makkelijker en is zuinig in gebruik. Toch gebruik ik het voor Niene niet meer, haar huid heeft iets voedends nodig in de vorm van een rijke crème en daarom smeren we de babyolie nu op de huid van Suus. Voor haar is dit perfect, aangezien zij juist een hele makkelijke huid heeft.

img 7910

Babyhapjes van Lupilu bij Lidl

Lupilu komt met een nieuw assortiment biologische babyhapjes en knijpfruit. Erg handig, want die kun je voortaan dus gewoon met de weekboodschappen bij Lidl meenemen. In het pakket ontving ik een maaltijd voor 12+ maanden: macaroni met wortel en broccoli. Deze maaltijden bevatten geen toegevoegde suikers, alleen de van nature aanwezige suikers. We hebben dit potje nog niet geprobeerd, omdat Niene nu 7 maanden is. Over een tijdje gaan we dus proeven! De knijpfruitverpakking is nogal summier qua informatie. Zo staat er niet op vermeld vanaf welke leeftijd het is en ik zie ook geen ingrediënten staan. Aangezien Suus coeliakie heeft, weet ik niet of er gluten in zitten en kan ik ze haar niet geven. Niene is net begonnen met potjes fruit en zal ik binnenkort eens een knuipfruitje met de lepel geven.

img 7908

Lupilu luiers en billendoekjes getest

De luiers en billendoekjes van Lupilu heb ik nog niet eerder gekocht. Zoals ik al schreef, probeerden we eerder de Toujours luiers uit in de luiertest. Ik was erg benieuwd of de Lupilu luiers ’s nachts beter zouden bevallen. Ik ontving een pak luiers in maat 4+. De luier is vrolijk vormgegeven in een groene kleur met illustraties, voelt normaal aan qua dikte en heeft geen elastiek in het rugpand. Toch sluit de luier goed aan en is de pasvorm prima, zelfs voor mijn chubby baby. Eerst doe ik weer de 150 ml test en het valt me op dat de luier het vocht snel opneemt en ook al snel weer vrij droog aanvoelt. De buitenkant voelt ook droog, dus een goede eerste indruk. Bij het doorknippen van de luier zie ik weinig laagjes en veel ‘bolletjes’ die het vocht opnemen. Ik ben benieuwd naar hoe de luier het zal doen tijdens het dragen. Overdag gaat het prima. De luier is zacht voor de huid en we verschonen regelmatig, komen geen ongelukjes tegen. ’s Nachts is het een ander verhaal. De luier houdt het gewoon droog, geen lekkage, maar wel een vieze geur. De geur trekt zelfs door in de romper, dus na een nachtje met Lupilu luiers moet alles verschoond worden. Jammer, maar ik wil wel de kanttekening maken dat ieder kindje en iedere mama anders is, dus deze mindere ervaring wil niet zeggen dat een ander het ook zo ervaart. Over de billendoekjes ben ik heel tevreden! Een handige, hersluitbare verpakking en de doekjes zijn vochtig met een fris geurtje eraan. De doekjes trekken niet kapot als je ze uit de verpakking haalt en zijn zacht voor de huid. Ze reinigen de huid goed en zijn daardoor zuinig in gebruik. De billendoekjes vind ik een aanrader!

Inmiddels zijn deze luiers aangepast en hebben we opnieuw de Lidl luiers getest, samen met nog 27 andere luiermerken om het antwoord te krijgen op de vraag wat de beste luier is!

collage1 9

Prijzen Lidl Babyassortiment

In onderstaan overzicht vind je alle prijzen terug van artikelen uit het babyassortiment bij Lidl. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en aanbiedingen.

 • Cien baby badschuim (500 ml): €1,89
 • Cien baby crème (150 ml), shampoo (300 ml)  en badolie (300 ml): €1,49 per stuk
 • Cien baby wasgel (500 ml): €2,39
 • Lupilu vochtige babydoekjes newborn + reisverpakking met deksel (2 x 20 stuks / 56 stuks): €1,19
 • Lupilu luiers:
  • Maat 1 (2-5 kg): €2,49 (24 stuks)
  • Maat 2 (3-6 kg): €4,99 (42 stuks)
  • Maat 4+ (9-20 kg): €6,25 (46 stuks)
  • Maat 6 (15-30 kg): €6,99 (30 stuks)
 • Bio Knijpfruit (inhoud: 4 x 90 gram): €1,89
 • Lupilu bio fruithap en maaltijdpotjes variëren van €0,75 tot €1,09

Heb jij de nieuwe producten uit het baby-assortiment bij Lidl al gespot? En heb jij de luiers van Lidl al eens gekocht? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin