Zoals je vorige week op social media kon zien, ben ik uitgebreid aan de slag gegaan als Bloginsider voor 2WMN x Santa Maria Tex Mex. Vandaag deel ik de recepten van mijn Mexicaanse lunchrecepten met je. Eet smakelijk!

Tosti van Wrap met Salsa

Een tosti gemaakt van wraps en met een typische Tex Mex flavour! Ik ging aan de slag en gebruikte daarbij de volgende ingrediënten:

SAM 2352

Voor 1 wraptosti:

1/4 tomaat
1 grote plak ham
4 plakjes kaas (of 1 grote plak)
1 Santa Maria Tex Mex tortillawrap (variant maakt niet uit, ik gebruik hier original)
Santa Maria Tex Mex Chunky Wrap Salsa
Santa Maria Tex Mex Dip Mix American Ranch
125 ml zure room

wraptosti maken - Mama's Meisje blog

Bereiding:

It’s as simple as 1, 2, 3… Men neme de wrap, smeert deze in met de Salsa. De hoeveelheid kun je zelf bepalen, net wat je lekker vindt! Daarna de ham, kaas en tomaat in het midden van de wrap leggen. Vervolgens de wrap dichtvouwen en onder het tosti-ijzer leggen. Gemiddeld zo’n twee minuutjes in de tosti-ijzer en dan kun je aanvallen! Tip: dip je tosti in de heerlijke American Ranch Dip mix! Extra tasty!

SAM 2359

Lunchwrap met gekruide kip, gegrilde groenten en sla

Een lunchwrap zie je steeds meer verschijnen op de lunchkaart in iedere willekeurige lunchroom. Maar zelf dit lunchgerecht maken is easy peasy! De ingrediënten die ik gebruikte:

SAM 2386

Voor 2 lunchwraps:
5 cherrytomaatjes
1 stuk kipfilet (ongeveer 125 gram)
1/2 paprika (kleur naar keuze)
2 grote champignons
Een handje ijsbergsla
1 Santa Maria Tex Mex tortillawrap (variant maakt niet uit, ik gebruik hier whole wheat)
Santa Maria Tex Mex Seasoning Mix voor Enchilada (ik heb hier 1/4 deel van gebruikt)*
1 flinke scheut olie
Santa Maria Tex Mex Dip Mix American Ranch
125 ml zure room

Wrap

Bereiding:

Allereerst snijd je de kipfilet in kleine blokjes. Doe de blokjes in een schaal, voeg er een scheut olie aan toe en ongeveer 1/4 van het zakje mix (het zakje is bedoeld voor 500 gram kipfilet, je kunt ook alles opbakken en een deel invriezen). Roer door elkaar zodat de kruidenmix goed verdeeld is. Vervolgens bak je de gekruide kip op middelmatig vuur gaar. Daarna bak je kort de champignons en paprika mee (je kunt zelf variëren, bijvoorbeeld courgette, aubergine of kidneybeans toevoegen). In de tussentijd kun je alvast je wrap op een bord klaarleggen en insmeren met de American Ranch Dip Mix. Leg daarop een handje sla ‘in een reepje’. Wanneer de kipfilet + groenten klaar zijn, schep je dat boven op je wrap. Eventueel kun je nog tomaatjes, rauwe paprika, maïs en geraspte kaas toevoegen. Tip: een lekkere salade on the side!

Mexicaanse lunchrecepten lunchwrap - Mama's Meisje blog

Maaltijdsalade met Crunchy Chicken

Een maaltijdsalade doet het altijd goed en kan dus niet ontbreken tussen deze Mexicaanse lunchrecepten. Omdat ik zelf niet zoveel varianten lust, eet ik ze alleen met kip of rundvlees. De crunchy variant vind ik extra lekker en maakte ik als lunchgerecht! Wat ik daarvoor gebruikte:

maaltijdsalade met crunchy chicken - Mama's Meisje blog

Voor 1 maaltijdsalade:
5 cherrytomaatjes
1 stuk kipfilet (ongeveer 125 gram)
1/3 komkommer
2 eetlepels maïs
Vier handjes ijsbergsla
Santa Maria Tex Mex Seasoning Mix voor Crispy Chicken (ik heb hier 1/4 deel van gebruikt)*
1 flinke scheut olie
Santa Maria Tex Mex Dip Mix American Ranch
125 ml zure room

SAM 2392

Bereiding:

Allereerst snijd je de kipfilet in kleine blokjes. Doe de blokjes in een schaal, voeg er een scheut olie aan toe en ongeveer 1/4 van het zakje mix (het zakje is bedoeld voor 500 gram kipfilet). Roer door elkaar zodat de kruidenmix goed verdeeld is. Vervolgens bak je de gekruide kip in een kwartiertje in de oven gaar (zie verpakking voor verdere instructies). Verdeel 4 handjes sla op een bord. Halveer de cherrytomaatjes, snijd de komkommer in plakjes en verdeel dit over de sla. Schep de knapperige kipstukjes op de sla en verdeel twee eetlepels maïs over het geheel. Tip: doe er een eetlepel van de American Ranch Dip Mix doorheen en een klein handje geraspte kaas. Voor een extra twist!

SAM 2396

*) Let op: alle hoeveelheden zijn aangepast naar 1 persoon!

Wat vind jij van de Mexicaanse lunchrecepten die ik maakte voor deze Bloginsiders challenge? Zou jij één of meerdere van deze gerechten eten als lunch? Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin