Inspiratieloos op het gebied van lunch ideeën? Sinds ik bezig ben met het kwijtraken van de zwangerschapskilo’s heb ik een aantal favorites die ik graag met je deel. Dit zijn mijn favoriete lunchgerechten!

Lunch inspiratie

Sinds ik (voor de derde keer) bezig ben met het kwijtraken van de overtollige zwangerschapskilo’s, zijn er een aantal lunchgerechten op mijn favorietenlijstje beland. Qua ontbijt houd ik het vaak simpel: een geschilde appel in stukjes, paar schepjes Franse kwark en als topping twee eetlepels zelfgemaakte granola. Een gegarandeerd goed vullend ontbijt waarmee ik het met gemak tot de lunch volhoud. Als de kinderen thuis zijn, verloopt de lunch hier vaak nogal rommelig. Er willen drie kinderen tegelijk eten en één ervan doet dat nog niet helemaal zelf, dus ik ben vooral bezig met het begeleiden van dit eetmoment. Valt er weer een beker melk om, laat iemand een boterham op de grond vallen (die snel gevonden wordt door de hond) en noem het maar op. Maar áls ik dan een dag heb waarop ik wel lekker relaxt kan lunchen, dan maak ik graag één van de volgende dingen. Op zoek naar lunch inspiratie? Ik deel graag mijn lunch ideeën met je!

Lunchtip: vers tomatensoepje

Eens in de zoveel tijd eten wij een vers tomatensoepje op een weekenddag. Volkoren stokbrood erbij, enkele smeersels zoals kruidenboter, pesto of heks’nkaas en een simpele maaltijd is geregeld. Sinds ik met afvallen bezig ben, eet ik ook weleens een left over kom soep. Of maak ik een grote pan, waarvan ik meerdere porties kan invriezen! Een ideale manier om extra voedingsstoffen binnen te krijgen en het vult goed. Ik eet er dan één snee volkorenbrood bij, belegd met kaas en komkommer.

Lunchtip verse tomatensoep gezonde lunch - Mama's Meisje blog

Tosti kip kaas pesto

Een andere aanrader van mijn lijstje met lunchfavorieten is een tosti kip kaas pesto. Ik ben sowieso dol op alles met gesmolten kaas en als ik dan éxtra veel zin heb in een hartige lunch, dan smaakt deze tosti ontzettend goed. Het maken van zo’n tosti is geen hogere wiskunde: ik besmeer één zijde van een snee volkorenbrood met een dun laagje pesto, de andere snee brood beleg ik met kaas en kipfilet. Even tussen de grill en tadaa: eet smakelijk! Je kunt dit natuurlijk afwisselen met andere vleeswaren, extra ingrediënten zoals tomaat of mozarella en andere smeersels zoals aioli of avocado tapenade.

Tosti kip pesto kaas - Mama's Meisje blog

Bananen pannenkoeken

Once in a while heb ik zo’n enorme zoetbehoefte! Als vrouwelijke lezer kun je vast wel raden wanneer… Qua lunch ideeën zat ik dan altijd een beetje met mijn handen in het haar: de meeste zoetigheid is natuurlijk best wel calorierijk en dat wil ik dus liever vermijden. Tot ik bananen pannenkoeken ontdekte. Banaan is eerlijk gezegd niet mijn favoriete fruitsoort of ingrediënt: ik vind het vrij overheersend en daarom had ik geen hoge verwachtingen toen ik bananen pannenkoeken voorbij zag komen als lunch inspiratie. Nou, ik ben positief verrast, want sinds die eerste keer ben ik fan! Men neme 100 ml halfvolle melk, 1 banaan, 1 ei, 2 eetlepels havermout en 1 eetlepel tarwebloem. Alles in een beker of kom, even met de staafmixer erdoor en bakken maar! Wij hebben zo’n handige schenkbeker bij de staafmixer, dus ik bak ze in een beetje olijfolie (kokosolie kan ook) en kan dan kleine rondjes maken. Vervolgens schil ik een appelt in partjes, doe ik er een beetje kaneel en agavesiroop over en dan: genieten! Van alle lunchgerechten is dit by far mijn favoriet!

CHECK OOK: Hoe ik zelf granola maak (+ recept!)

Bananen pannenkoek recept favoriete lunchgerechten - Mama's Meisje blog

Omelet met spinazie

Mijn lijstje met lunch ideeën is kortgeleden uitgebreid met een lekker recept waarbij je heel makkelijk restjes groente uit de koelkast kunt opmaken. Ik had voor het avondeten een gerecht op ons weekmenu staan waar spinazie in verwerkt zat. Ik hield vrij veel over en heb daar de volgende dag omelet met spinazie van gemaakt. Niet alleen spinazie: ook ui, tomaat en champignons gooide ik er doorheen. Ik heb alle groenten in stukjes gesneden (behalve de spinazie), dit kort aangebakken en vervolgens 3 flinke handen spinazie erbij gegooid. Dit slinkt vrij snel en als dat eenmaal gebeurd is, kun je er twee geklutste eieren overheen gieten. Dit langzaam laten garen en eventueel aftoppen met kaas. Een beetje peper en zout voor het serveren en je hebt een heerlijke lunch die enorm goed vult. Ik at ‘m met een meergranenbolletje en hoefde tot aan het avondeten geen tussendoortje meer!

omelet met spinazie tomaat ui champignons recept lunchtip - Mama's Meisje blog

Salade

Als laatste kopje in deze blog over mijn favoriete lunchgerechten kan een salade natuurlijk niet ontbreken. Carpaccio staat met stip op nummer één: ik zou dit iedere dag wel kunnen eten maar dat doe ik natuurlijk niet. Sowieso ben ik enorm kieskeurig als het op carpaccio aankomt: ik wil alleen de echte van de slager en niet de supermarktvariant. Vervolgens gebruik ik rucolamelange én ijsbergsla en gooi er van alles doorheen: stukjes komkommer, tomaat, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en een lekkere dressing. Het liefst mosterd-dille. Maar een salade is ook makkelijk te maken met left overs: wij hielden laatst een restje couscous met gegrilde groenten over. Zakje slamelange erbij en je hebt een smaakvolle lunch voor de volgende dag.

salade als lunch ideeën - Mama's Meisje blog

Wat zijn jouw favoriete lunchgerechten? En welke lunch ideeën mogen niet in deze lijst ontbreken? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1