Sinds een kleine maand moest ik het bed van Niene wel heel vaak verschonen. Onze geliefde Kruidvat luiers waren vernieuwd en dat pakte in ons geval niet goed uit. Daarom werd het tijd voor een nieuwe luiertest! In de luiertest deel 3 lees je ons oordeel over de luiers van Aldi, Trekpleister, luierbroekjes van Albert Heijn en de vernieuwde luiers van Etos en Albert Heijn. Spoiler alert: wij hebben een waardig alternatief gevonden! Lees je mee?

De luiertest deel 3

Ik liep al een tijdje met het idee om een derde luiertest te doen, maar nadat de Kruidvat luiers zo lek als een mandje bleken, zette ik wat meer haast achter dit voornemen. Zoals bij de allereerste luiertest (met luiers van Bumblies, Toujours, Etos en Kruidvat) en de opvolger (met luiers van Zwitsal, DM, Huggies, Jumbo, Pampers, Action, Bambyo en Albert Heijn), deed ik ook nu weer de 150 ml test. Dit houdt in dat ik in iedere luier 150 ml lauwwarm water heb gegoten en de luier daarna heen en weer heb bewogen, om de absorptie en de snelheid daarvan goed te kunnen vergelijken. Niet iedere plas is immers even groot en om een goede vergelijking te kunnen maken, is het wel zo eerlijk om op deze manier te vergelijken met dezelfde ‘porties‘. Na 10 minuten checkte ik hoe nat de luier nog was en ook knipte ik de luier in, om de binnenkant te kunnen beoordelen. Daardoor is uit alle tests gebleken hoeveel verschillen er per merk te ontdekken zijn. Niene heeft de verschillende merken een paar dagen en nachten gedragen. In deze luiertest deel 3 lees je wat onze bevindingen per merk waren.

Luiertest luier luiers getest test wegwerpluiers merken welke beste uitslag ervaring review beoordeling - Mama's Meisje blog

Nieuwe Kruidvat luiers lekken

De luiers van Kruidvat zijn al vanaf het begin onze favoriet. Een degelijke luier voor een prima prijs: wij hadden totaal geen klachten! Af en toe afgewisseld met de luiers van DM (als we weer eens in Duitsland waren), gebruikten we de luiers van Kruidvat standaard en naar volle tevredenheid. Totdat ze niet zo lang geleden vernieuwd werden: sindsdien is het drama! Eerst schreef ik het toe aan domme pech, maar toen ik eenmaal de nieuwsberichten las, bleek dat er nog veel meer mama’s met hetzelfde probleem zaten. De nieuwe Kruidvat luiers lekken namelijk bij een heleboel kindjes als een mandje. Blogger Malou deed een uitgebreide test tussen de oude en de nieuwe Kruidvat luier en daarin wordt duidelijk wat het pijnpunt is. Benieuwd naar de resultaten van haar test? Je leest ze hier!

Inmiddels heeft Kruidvat haar assortiment aangepast en ook de ‘oude’ Kruidvat luiers weer terug in het assortiment gebracht. Je kunt nu 2 verschillende soorten luiers aanschaffen bij Kruidvat: Droog & Vertrouwd (dit zijn de ‘oude’ luiers) en Droog & Flexibel (dit zijn de nieuwe Kruidvat luiers).

Etos Woezel & Pip luiers (vernieuwd)

In de eerste luiertest heb ik de toenmalige variant van de Etos luiers al eens getest. Woezel en Pip zijn nog steeds aanwezig en dat is toch wel een pluspunt. De luier zelf is echter compleet vernieuwd. Er zijn absorberende banen aangebracht, de luier is voorzien van een zachte toplaag en de pasvorm is verbeterd. Voor de kleinste luiers, de maten 1 en 2, zijn een naveluitsparing en verschoningsindicator toegevoegd. Over de vorige luiers was ik niet tevreden: er ontstonden klonten en daardoor kocht ik ze niet opnieuw. Ik ben erg benieuwd of deze vernieuwde luiers voor een positieve ervaring gaan zorgen.

Luiertest luiers luier getest test wegwerkpluiers Etos Woezel en Pip vernieuwd ervaring - Mama's Meisje blog

Bij de 150 ml test wordt de vloeistof redelijk snel opgenomen. Na 10 minuten was het oppervlak nog enigszins vochtig, maar niet nat. Je ziet heel duidelijk de drie banen terug en bij het doorknippen zie ik veel bolletjes. De structuur van de luier is echter stevig, dus ook al wordt deze voller, hij blijft goed zitten. Deze luier doet het in principe prima, maar ik ken betere alternatieven. De pasvorm is goed en overdag doet de luier het naar behoren. We hebben één keer ’s nachts lekkage gehad, maar verder ging het wel goed. Deze luier is mild voor de huid en ondanks dat deze na een nachtje slapen iets klammig voelt aan de buitenkant is het niet meer nat geweest op één keer na. Een pak luiers maat 4+ Maxi Plus is geschikt voor kindjes van 9 tot 20 kilo, bevat 31 stuks en kost €6,99. Een voordeelpak bevat 50 stuk en kost €9,99.

AH Extra droog & zacht luiers

In het tweede deel van de luiertest was ik niet zo enthousiast over de oude versie van AH luiers, dus ik was erg benieuwd of de verandering positief uitpakt voor ons.Een tijdje geleden gebruikte ik de vernieuwde luiers van Albert Heijn al eens tijdens een weekendje weg.

Luiertest luiers luier getest test Albert Heijn AH supermarkt huismerk wegwerpluiers beoordeling ervaring review - Mama's Meisje blog

De opname van de vloeistof bij de 150 ml test gaat redelijk snel. Deze luier verdeelt het vocht goed over het oppervlak en ook hier worden drie banen zichtbaar. Pluspunt: de buitenkant blijft goed droog! Echter na 10 minuten is de binnenkant nog redelijk vochtig. Nu maar hopen dat het in het dragen beter uitpakt. En dat doet het! Deze luiers zijn prima van pasvorm, kwaliteit en presteren zowel overdag als ’s nachts naar behoren. Een goed alternatief voor de Kruidvat in onze beleving! Een pak luiers maat 4+ Maxi is geschikt voor kindjes van 10 tot 15 kilo, bevat 28 stuks en kost €5,99.

Aldi luiers (Bebino)

Oké, ik snap eigenlijk niet waarom ik de luiers van de Aldi nog niet eerder heb getest, maar het is zover! Toen ik laatst weer in deze supermarkt was, besloot ik een pak mee te nemen. Tot nu toe heb ik heel wisselende verhalen over deze luiers gehoord, dus ik laat me verrassen.

Luiertest luiers luier test getest wegwerpluiers Aldi supermarkt Bebino huismerk ervaring review - Mama's Meisje blog

Bij de 150 ml test duurt het vrij lang voordat de vloeistof is opgenomen. De luier heeft een soort banenstructuur, maar na 10 minuten laat de toplaag ‘los’ van de rest van luier. Daardoor hebben de bolletjes aan de binnenkant ineens alle ruimte om een soort klont te vormen, iets dat ook blijkt na het testen in dragen. Helaas, helaas: deze luiers hebben we maar heel kort kunnen testen, omdat Niene na één nacht al een overgevoeligheidsreactie van de huid kreeg. Of dit per se aan de stoffen in de luier ligt, dat durf ik niet te zeggen. De luier was namelijk overvol en daardoor heel nat. Ook was het vocht niet goed verdeeld over het oppervlak, waardoor het allemaal heel ‘zompig‘ was. Wij laten het bij deze test: no more Aldi luiers voor ons! Een pak luiers maat 4 is geschikt voor kindjes van 8 tot 14 kilo, bevat 50 stuks en kost €6,85.

AH Beregoede luierbroekjes

Bij Albert Heijn spotte ik tevens deze nieuwe luierbroekjes. Dit is de eerste keer dat ik luierbroekjes meeneem in de test, maar aangezien er veel van ons naarstig op zoek zijn naar nieuwe luiers, besloot ik ze een keer te proberen. Bij de 150 ml test trekt de vloeistof snel in, waardoor de driebaans structuur snel zichtbaar wordt. De luier geeft kort daarna een hele chemische lucht af en na 10 minuten is de luier nog steeds vochtig…

Luiertest luiers getest luier test luierbroekje luierbroekjes Albert Heijn AH wergwerpluiers ervaring review beoordeling huismerk - Mama's Meisje blog

Qua pasvorm is het even wennen, want hoewel de luier goed om de billen past, is de band om de buik vrij strak. Deze is trouwens wel gemaakt van een rekbare stof en het moet toch ergens zijn stevigheid vandaan halen, omdat het broekje anders misschien afzakt. Het luierbroekje absorbeert voldoende en doorstaat de nachten ook, al is de luier dan wel overvol. Hoewel de luier met de watertest een chemische geur gaf, is dit luierbroekje wel mild voor de huid. Qua handigheid vind ik het minder, want het aantrekken bij een baby is niet zo handig wanneer ze nog niet kunnen staan. Uittrekken doe je door de zijkanten los te scheuren, maar als er ongelukjes zijn gebeurd, dan is dat net iets minder hygiënisch dan bij een normale luier. Al met al bewaren wij de luierbroekjes voor wanneer Niene kan staan bij het aantrekken. Ook gaat mijn voorkeur uit naar gebruik overdag, omdat het in de nacht ‘net aan‘ is. Een pak luierbroekjes maat 4 is geschikt voor kindjes van 8 tot 15 kilo, bevat 22 stuks en kost €4,89.

Luiers van Trekpleister

Omdat ik iedere zondag foldertips deel in mijn stories op Instagram, kwam ik de Trekpleister luiers al regelmatig tegen. Ik hoorde echter weinig ervaringen en was erg benieuwd, dus ze konden deze keer écht niet ontbreken in de luiertest deel 3! De 150 ml test beloofde al veel goeds: de vloeistof trekt snel weg en verdeelt goed over het oppervlak. Deze Trekpleister luier is namelijk de enige uit deze test die één absorptie oppervlak heeft in plaats van drie banen. Dat verklaart waarschijnlijk meteen het succes van deze luier: na 10 minuten voelt het oppervlak nagenoeg droog en dat is een enorm pluspunt!

Luiertest luier luiers test getest Trekpleister huismerk ervaring review wegwerpluiers - Mama's Meisje blog

We hebben de luiers getest en ons oordeel is in één woord: wauw! Voor mij zijn deze luiers van Trekpleister de ontdekking van de eeuw. Denk ‘de oude Kruidvat‘ en als je ze kent: de luiers van DM. Dit is kwaliteit voor een leuk prijsje! De luiers zien er dan misschien wel saai uit, maar voor alle mama’s die de afgelopen tijd elke ochtend het bedje van hun little ones konden afhalen omdat de boel weer doorgelekt was: wij kijken niet meer naar de buitenkant ;) Zelfs na een nacht waarin ik vergat de luier te verschonen voor de fles, hield deze luier het gewoon droog! Ik heb mijn alternatief gevonden, al gebruik ik daarnaast bij tijd en wijle ook de luiers van DM nog steeds naar volle tevredenheid. Een pak luiers maat 4+ Maxi Plus is geschikt voor kindjes van 9 tot 20 kilo, bevat 50 stuks en kost €9,99.

Favorieten van de luiers die we hebben getest

Bij deze wil ik even benadrukken dat ons oordeel puur persoonlijk is. Misschien zou de uitkomst wel heel anders zijn bij andere personen die de luiers getest zouden hebben. Zoveel mensen, zoveel wensen, dus bij ieder kindje kan een andere luier perfect zijn. Sommige mama’s zullen helemaal geen problemen ervaren met de vernieuwde Kruidvat luiers, terwijl anderen juist op zoek zijn naar een alternatief! Het werd al duidelijk in de testresultaten, maar van alle luiers die wij hebben getest, gaan we de Trekpleister luiers gebruiken en kopen zo af en toe luiers van DM in Duitsland. Ik maak de verpakkingen van de AH en de Etos natuurlijk wel op, maar die van Aldi raak ik niet meer aan.

In de nieuwste luiertest heb ik 28 luiermerken en 5 luierbroekjes getest! Benieuwd naar luiertest deel 1? Klik hier! Het tweede deel van de luiertest vind je hier en we testten ook de luiers van Lidl en LILLYDOO!

Wat vind je van deze luiertest deel 3? Heb jij ook verschillende merken luiers getest of geprobeerd? Of wil je iets kwijt over jouw ervaringen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1