Sinds ik ruim twee maanden geleden mama werd van onze tweede dochter, zijn we al een paar keer de deur uit geweest met beide dames. Op pad met een baby en een peuter betekent een goede voorbereiding: wat zit er allemaal in de luiertas die ik meeneem op onze uitjes? Ik laat het je vandaag zien, deel een handige tip met je en ik mag iets heel leuks weggeven!

Goed voorbereid op pad met een gevulde luiertas

Het was wel een trip down memory lane, de eerste keer dat we op pad gingen met beide dames. Want hoewel Suus nog maar anderhalf is, moest ik even graven in mijn geheugen… Wat neem je ook allemaal weer mee voor een kleine baby? Het leek me leuk om eens op een rijtje te zetten wat er allemaal in onze luiertas zit. Misschien hebben andere moeders er ook iets aan! Onderstaande checklist kun je bij de hand houden als je zelf binnenkort de luiertas gaat inpakken voor een uitje met je kleintje(s)! Goede voorbereiding is key ;)

Luiertas inpakken: wat neem ik mee?

Mijn ervaring is dat je beter iets teveel mee kunt nemen dan iets te weinig. Ik weet nog dat ik er na de geboorte van Suus voor het eerst een dagje op uit ging. Mét baby en een, in mijn ogen complete, luiertas gingen we een dagje winkelen met oma en tante. Totdat we midden in de winkel ineens verrast werden door een zes weken oud meisje met een spuitluier. Lieve oma snelde met baby naar het dichtstbijzijnde restaurant, waarna al snel mijn telefoon overging… “Waar heb je de extra rompers en kleding?“, vroeg mijn moeder. Oeps, als newly mom was dat een leermomentje: neem voldoende reservekleding mee als je de deur uit gaat! Gelukkig waren de winkels dichtbij en al doende leert men, zeggen ze toch?

IMG 1554

 

Luiertas checklist

 • Een matje om te verschonen (die zit bij de meeste luiertassen als je ze koopt)
 • Luiers! Ik neem er meestal 2 of 3 meer mee dan ik verwacht nodig te hebben.
 • Billendoekjes
 • Bepanthen Baby Zalf
 • Zakjes om vieze kleding of vieze luiers in te doen
 • Spuugdoekjes
 • Reservekleding
 • Hydrofiele doek
 • Speen
 • Voor flesvoeding: fles, melkpoedertorentje, eventueel thermoskan met warm water
 • Speeltje en/of knuffeltje
 • Afhankelijk van het seizoen: wanten, muts, zonnebrandcrème, zonnebril en dergelijke
 • Voor de grote zus: luiers, billendoekjes, tussendoortje, drinkbeker, leesboekje, schone romper en broek
 • Voor mezelf: desinfecterende handgel (als je geen handen kunt wassen onderweg), portemonnee, telefoon, sleutels, flesje water en klein toilettasje met verzorgingsartikelen voor onderweg.

IMG 1467 001

Bepanthen Baby Zalf: verzacht luieruitslag

Om luieruitslag te verzachten en rode babybilletjes te verzorgen gebruiken we de Baby Zalf van Bepanthen. Deze ligt standaard bij de verschoonspulletjes thuis, maar er zit ook een tube in onze luiertas. Ik gebruik de Baby Zalf namelijk bij iedere verschoonbeurt, omdat regelmatig gebruik zorgt voor een beschermend laagje op de huid. De zalf bevat een hoge concentratie vetten (65% lipiden) die de huid beschermen zonder deze af te sluiten. Daarnaast bevat de zalf dexpanthenol (5%) dat het natuurlijk huidherstel* ondersteunt. Maar Bepanthen Baby Zalf is niet alleen bedoeld om de babybilletjes te verzorgen, het kan voor nog veel meer zaken gebruikt worden! Bijvoorbeeld droge, schrale plekjes op de huid (ook van grotere broers en zussen!) of de verzorging van tepels bij het geven van borstvoeding. Bepanthen Baby Zalf is dus geschikt voor bescherming van de huid van jong en oud en mag zeker niet ontbreken in de luiertas voor onderweg! Ben je nieuwsgierig geworden naar de Baby Zalf van Bepanthen? Ik mag drie tubes weggeven aan mijn lezers. Laat even een berichtje achter onder deze blog als je hierop graag kans maakt. Zorg voor een geldig e-mailadres, zodat ik je een berichtje kan sturen als je een tube ontvangt! (Let op: winactie reeds gesloten!)

*) Bepanthen bevat dexpanthenol. Deze stof heeft de bekende eigenschap het huidherstel te ondersteunen.

IMG 1555 001

 

Alles ingepakt? Klaar voor vertrek!

Als je dan de hele luiertas hebt ingepakt, weer uitgepakt en dubbel gecheckt hebt (alle moeders doen dit toch?), dan ben je klaar voor vertrek! Heb jij nog handige aanvullingen of dingen die echt niet mogen ontbreken in de luiertas? Deel jouw tip in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter en maak de checklist nog completer! 

Liefs Karin

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

KAG nr. 80-0518-0704

checlist luiertas baby en peuter