Als er nieuws is op het gebied van babyverzorging, dan testen wij dat hier in huize Mama’s Meisje graag uit! Zo ook de nieuwe BabyPure verzorgingslijn van Louis Widmer voor de allerkleinsten. Met haar gevoelige huidje was Niene de ideale testbaby (die eigenlijk geen baby meer is) en vandaag vertel ik op de blog over onze ervaringen met deze verzorgingslijn! Lees je mee?

Babyhuidjes

Als ik aan babyhuidjes denk, dan denk ik aan zacht, egaal en met zo’n heel lief geurtje waarvan je hoopt dat je ‘m nooit meer gaat vergeten. Toen Suus werd geboren, zat er nog veel huidsmeer op haar huid. De kraamverpleegkundigen drukten me op het hart om dat helemaal in te laten trekken en haar de eerste dagen vooral niet in bad te doen. Ik nam het wel aan, maar kon niet wachten op dat eerste badje. Achteraf ben ik ze dankbaar, want deze ‘vernix caseosa‘ is een soort filmlaagje die babyhuidjes beschermt en na een paar dagen vanzelf verdwijnt. Nu kan ik het verschil duidelijk beamen, want Niene kwam vrijwel ‘schoon‘, dus zonder huidsmeer, ter wereld. En nu, een jaar later, heeft ze nog steeds een drogere en meer gevoelige huid dan haar grote zus. Toeval of niet? In ieder geval moet ik altijd goed uitkijken wat ik op haar huidje smeer en daarom was Niene de ideale testbaby (die eigenlijk geen baby meer is) voor de Louis Widmer BabyPure verzorgingslijn die we kregen toegestuurd! Uiteraard testten Suus en ik gezellig mee ;)

Baby Pure verzorgingslijn neutraal hydraterend zonder toevoegingen puur - Mama's Meisje blog

Louis Widmer BabyPure

De Louis Widmer BabyPure verzorgingslijn bevat alleen ingrediënten die de babyhuid heel goed kan verdragen. Je vindt dus ook géén parfum, alcohol, kleurstoffen en minerale oliën in deze nieuwe productlijn voor de allerkleinsten. De grondstoffen die zijn gekozen zijn uiterst mild en bedoeld om de tere babyhuid te reinigen en te verzorgen. Een pure en eenvoudige formule die is afgestemd op het zachte babyhuidje. Ik ben gelijk nieuwsgierig als ik die informatie allemaal lees en kan alvast concluderen dat die beloofde zachtheid al wordt vertaald in de verpakkingen van de producten… Kijk nou, dat schattige konijntje, dat lichte blauw en de cleane vormgeving! Ik weet dat het om de inhoud draait, maar deze mama valt hier wel voor hoor! Het misstaat niet op de commode in een hippe babykamer, toch?

Louis Widmer Baby Pure verzorgingslijn babyverzorging huidverzorging pasgeboren neutraal huidneutraal pH - Mama's Meisje blog

BabyPure shampoo en waslotion

De Louis Widmer BabyPure shampoo en waslotion is erg zacht en crème-achtig en prikt niet in de ogen. Deze shampoo en waslotion is geschikt voor de huid en het haar van je kleintje, maar uiteraard ook voor kinderen en volwassenen. Bij het aanbrengen van de shampoo voelde het erg ‘rijk’ op de huid, maar tegen mijn verwachting in is het wel heel gemakkelijk uit te spoelen. Dat is wel zo prettig want haren wassen bij mijn one year old wordt een steeds grotere uitdaging ;)

BabyPure shampoo en waslotion review beoordeling ervaring droge huid haar mild neutraal - Mama's Meisje blog

BabyPure verzorgende lotion

Na het badje is het tijd om te smeren! De verzorgende lotion van BabyPure hydrateert en versterkt de barrièrefunctie van de huid, verzacht irritaties. Dat is bij Niene geen overbodige luxe, want ten tijde van het testen kwam er ook nog één of andere vlekjesziekte om de hoek kijken die haar huid flink beschadigde. Deze lotion is super zuinig in gebruik, maar je moet even doorhebben hoeveel je ongeveer nodig hebt. De eerste paar keer pakte ik teveel, waardoor het langer duurde voordat het introk. Maar toen ik dat eenmaal doorhad, was het prima: ik had maar weinig van de lotion nodig om de kindjes mee in te smeren. Het trekt snel in, heeft een neutrale geur en plakt niet. Het kan dagelijks gebruikt worden op het lijfje én het gezicht. En is ook geschikt voor kinderen en volwassenen!

Louis Widmer BabyPure verzorgende lotion bodylotion verzacht neutraal - Mama's Meisje blog

BabyPure verzorgings- en massageolie

Olie voor op de huid is zo’n product waar ik niet bij voorbaat al om sta te springen. Ik heb zo vaak olie gebruikt voor de meisjes die plakt, niet goed intrekt en dan belandt zo’n fles ergens achterin de kast, om hem na een tijdje toch maar weg te gooien… Daarom was ik erg benieuwd naar de Louis Widmer BabyPure verzorgings- en massageolie. Deze bevat natuurlijke jojoba-, amandel- en zonnebloemolieën die irritaties verzachten. Daarom is deze olie ook ideaal om de babybilletjes te reinigen en om Berg te verzachten en los te maken. De olie zit in een verstuiver, waarmee ik een beetje op mijn hand kon spuiten om het vervolgens op het huidje te masseren. Via de website van Louis Widmer vind je meer informatie over babymassage. Deze olie is in ieder geval goedgekeurd, want het trekt snel in, ruikt heeeeeel licht zoetig en plakt niet.

BabyPure verzorgings- en massageolie olie babyolie baby tegen Berg geschikt voor babybilletjes billen - Mama's Meisje blog

BabyPure weer & wind crème

De lente is inmiddels volop begonnen en we hebben alweer heerlijke zonnige dagen gehad. Toch heeft het huidje van Niene nog steeds te lijden van de opgelopen ‘schade’ tijdens de wintermaanden. Vooral haar wangen en de huid van haar neusje zijn erg schraal. Het helpt zeker niet mee dat ze ook nog flink verkouden is geweest, dus dat huidje kan wel een oppepper gebruiken. Ik was heel benieuwd of de BabyPure weer & wind crème dit probleempje zou verhelpen. Deze crème heeft een hoog gehalte aan vetdeeltjes en bevat ProBarrier CLR, waardoor de crème tijdens de koudere periodes niet kan bevriezen op de huid. Louis Widmer adviseert sowieso om de huid van je kleintje in te smeren voordat je naar buiten gaat in de kou en deze crème voegt de daad bij het woord. We hebben de crème anderhalve week gesmeerd voordat ik dit artikel schreef. Het huidje is wel ietsje minder schraal, maar toch heb ik bij mijn favoriete crème van een ander merk sneller en beter resultaat gezien. Is de schraalheid afwezig, dan voldoet deze crème zeker, dus voor het ‘dagelijks onderhoud’. Ook kan ik het natuurlijk niet helemaal goed testen omdat het nu warmer weer is, maar voor wat betreft de schraalheid van de huid had ik iets meer verwacht.

BabyPure weer & wind crème bescherming tegen kou baby schrale rode huid ervaring review - Mama's Meisje blog

Voor de tere babyhuid

De nieuwe Louis Widmer BabyPure milde producten voor de tere babyhuid zijn vanaf eind april 2019 verkrijgbaar bij geselecteerde verkooppunten. De adviesverkoopprijzen zijn als volgt:
– shampoo en waslotion: €12,90 (200 ml)
– verzorgende lotion: €15,90 (200 ml)
– verzorgings- en massageolie: €16,90 (150 ml)
– weer & wind crème: €12,90 (50 ml)
Wil je meer informatie over deze lijn? Neem dan een kijkje op de website!

Heb jij ook zo’n kleintje met een droge huid? Ben je ook zo benieuwd naar deze nieuwe Louis Widmer BabyPure verzorgingslijn? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence