Een paar weken geleden had ik zo’n moment waarna ik dacht: “typisch loedermoeder”. Gelukkig ben ik niet de enige, dat bleek wel na de vele reacties die ik binnenkreeg op het verzoek het grappigste, ergste, meest beschamende loedermoedermoment uit jouw carrière als mama in te sturen. Doe een extra Tena in je ondergoed voordat je gaat lezen en onthoud: no children were harmed during the making of this post…

Loedermoeder: nagels knippen bij baby

Ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat we dol zijn op onze kinders, we willen het beste voor ze en doen er alles aan om goed voor ze te zorgen. En toch sluipen ze er gewoon in: loedermoedermomenten. Alles waarvan je van tevoren zei dat je het Niet ging doen, doe je nu gewoon Wel. En je bent niet de enige. Zulke momenten kunnen je ook gewoon overkomen en dat is allemaal menselijk. Geen moeder is perfect en aangezien we veel van elkaar kunnen leren én om elkaar kunnen lachen, besloot ik er een oproepje uit te gooien. Ook ik schaar me regelmatig onder de noemer ‘loedermoeder‘. De ene keer bewust, de andere keer overkomt het me. Zo is schermtijd hier niet echt een ding en houden we regelmatig pyjamadag omdat we de deur toch niet uit gaan. Maar naast de hele dag in onze campingsmoking kan het nog erger. Want nadat ik mijn baby niet één, maar twee keer in haar vinger knipte toen die kleine nageltjes gekortwiekt moesten worden, voelde ik me echt de Koningin der Loedermoeders. Het was trouwens ook nog twee keer dezelfde vinger, die net weer dicht was en daarna weer door mama werd verpest met de nagelknipper. Sorry lieve baby, ik had er buikpijn van én was blij dat we niet toevallig net een afspraak hadden staan bij het consultatiebureau. Leg dat maar eens uit…

LEES OOK: ‘Typisch momlife: sluipend door je eigen huis…

img 6773

Loedermoeder loves haar mobiele telefoon

Maar gelukkig ben ik niet de enige die zich kapotschaamt nadat haar peuter een flesje vitamine D druppels opdrinkt… Na mijn oproepje stroomden de reacties binnen en girls, wat heerlijk om te lezen dat we eigenlijk allemaal gewoon hetzelfde zijn. Loedermoeder, hou je vast, check nog een keer je Tena want daar komen ze:

 • MARIJE: Mijn zoontje had nieuwe schoenen gekregen maar liep heel erg raar. Na een maand kwamen wij er pas achter dat de papieren prop van de winkel er nog in zat.
 • JEANNE: Ik zat laatst bami te eten voor de televisie met mijn baby van 4 maanden op schoot. Toen er een hap van mijn lepel viel op haar hoofd lagen we helemaal in een deuk! Gelukkig was het niet heet…
 • JESSICA: We waren in het bos en mijn zoontje rende zo hard, dat hij voorover viel. Zand, modder, boomschors in z’n neus en mond. Papa hielp ‘m weer overeind terwijl ik er even uitgebreid bij stond te lachen. Sorry jongen, leedvermaak!
 • ANONIEM: Mijn zoontje viel laatst van ons bed, omdat ik op mijn telefoon bezig was en dus niet goed oplette.
 • ROSANNA: Ik kwam bij m’n werk aan en kind zat nog vrolijk achterin, in plaats van hem bij mijn ouders afgezet te hebben. Hij was toen al 2 en normaal altijd een kletsmajoor, maar die ochtend heel stil en ik aandachtig luisterend naar de radio. Gelukkig merkte ik het voordat ik uitstapte.
 • MATHISKE: Ik zei tegen mijn dochter dat ze moest opschieten met kleren aantrekken die ik alvast voor haar had klaargelegd. Ze stond te klieren met haar legging terwijl ik nog een keer zei dat ze moest opschieten, toen bleek dat ik een maatje 68 van haar zusje had klaargelegd in plaats van een 104.

“De sluiting wil niet dicht!”

 • NAOMI: Toen ons meisje 3 á 4 weken was, wilde ik de sluiting van de Maxi-Cosi dichtdoen en dat lukte maar niet. “Verdorie“, zei ik, “waarom gaat dat ding niet dicht?” en nog even extra hard aandrukken. Pas toen een vriendin zei dat het vingertje ertussen zat, begon dochterlief te huilen. Voelde me zo schuldig!
 • ANONIEM: Mijn dochter werd met 29 weken geboren en kwam na 11 weken eindelijk thuis. In de 3e nacht was ik hartstikke moe en nadat ik haar had gevoed, ben ik met haar in bed in slaap gevallen. Toen viel ze ’s nachts keihard naast het bed op haar hoofd. Zie dat maar eens aan een arts uit te leggen: ik schaamde me dood!
 • SANNE: Onze kleine van bijna 2 liep met een potlood in haar mond te roepen: “lekker roken!“, waarop een vriend van ons vroeg wat ze wil drinken. Antwoord: “cola!“. Kostte een paar schone onderbroeken ;)
 • ANONIEM: Stiekem een sigaretje roken terwijl mijn kind in de auto slaapt. Ik stond natuurlijk wel buiten de auto. Inmiddels rook ik niet meer, maar ik zat er toen even zó doorheen!
 • RENEE: Toen we een dagje in de Efteling waren, waar ik als pakezel fungeerde en dus op alle spullen én mijn dochtertje van anderhalf lette, besloten we aan het eind van de dag bij Raveleijn te kijken. Ik parkeerde de wagen en pakte alle tassen en voedingsspullen mee, waarna ik de trap op liep. Toen het personeel begon te lachen, besefte ik dat ik het belangrijkste was vergeten: mijn dochtertje zat nog in de wagen…

img 6957

Daar stond de buurvrouw met kind en kinderwagen…

 • JANNEKE: We hadden ons huis verkocht en de kopers wilden graag langskomen met de schilder, zodat er alvast een prijsopgave gemaakt kon worden. Natuurlijk stemde ik in en toen op de bewuste avond de deurbel ging, kon ik alleen maar denken: “shit!“. Ik was de afspraak totaal vergeten en het huis was verre van opgeruimd: alsof er een bom ontploft was, zowel boven als beneden.
 • WILLIËTTE: Ik liep mijn zoon van bijna 2 ondersteboven en zei: “dan moet je daar maar niet gaan staan, vriend“.
 • ANONIEM: Ik bracht mijn kinderen laatst zo vroeg mogelijk naar de opvang, om ze vervolgens zo laat mogelijk weer op te halen. Deze mama nam een heerlijk dagje vrij van haar werk en genoot van een dagje welverdiende rust.
 • MARLIES: We wonen op een boerderij en ik was manlief in de stal aan het helpen tot ik opeens de deur hoorde dichtklappen… Onze zoon van 2 was uit zijn ledikant geklommen en de trap afgelopen op zoek naar zijn laarsjes. Echt zo’n moment waarop we dachten: “hadden we toch maar eerder een traphekje aangeschaft“. Inmiddels hangt ie er ;)
 • MICHELLA: Ik was met mijn jongens op pad en ze waren enorm vervelend, waarop ik zei: “doe niet zo kinderachtig, jongens!“…
 • SASKIA: Ik voelde me een loedermoeder toen ik mijn dochter net in bed had gelegd, toen ik besefte dat ik was vergeten dat ze eigenlijk nog moest eten. Oeps!
 • MELANIE: Toen ik zwanger was van de tweede heb ik mijn oudste een keer drie avonden op rij boterham met gebakken ei gegeven, omdat ik echt géén zin had om te koken.
 • ANONIEM: Ik was net een trotse moeder van een zoon geworden en om alle nieuwe dingen die op mij afkwamen even van mij af te zetten, ging ik heerlijk op de bank liggen. Zoonlief lag in de kinderwagen buiten in de tuin. Na een tijdje schrok ik op, ik doezelde heerlijk, de bel ging herhaaldelijk… Daar stond de buurvrouw met mijn kind en kinderwagen, drijfnat! Ik schaamde mij kapot, want wie laat zijn kind nu in de regen staan? Gelukkig heeft mijn zoon er niks van overgehouden… Het is me 40 jaar geleden overkomen!

Zo zie je maar weer: eigenlijk zijn we allemaal wel een beetje een loedermoeder :D Wil jij jouw loedermoedermoment met ons delen? Ik lees ‘m graag terug in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin 1