Tijdens mijn eerdere zwangerschappen hield ik mijn ervaringen bij in een dagboek. Dat wilde ik nu weer, omdat ik weet hoe snel je alles uit deze periode vergeet. Iets met een chronische vorm van zwangerschapsdementie die zich langzaam nestelt en nooit meer lijkt te verdwijnen! Van Lifestyle2love kreeg ik een prachtig exemplaar waarover ik vandaag meer vertel. Ook mag ik een invulboek weggeven! Doe je mee?

Zwangerschapsdagboek

Deze derde zwangerschap vliegt voorbij… Voor mijn gevoel knipperde ik een keer met mijn ogen en was ik al over de helft! Eerlijkheid gebied te zeggen dat die eerste drie maanden voorbij kropen, maar dat heeft er denk ik vooral mee te maken dat ons nieuws nog niet wijd en zijd bekend was. Ook deed de misselijkheid een flinke duit in het zakje, maar sinds ik me niet meer misselijk voel, lijkt ook die fase alweer ver achter me te liggen. Dit soort dingen vergeet je zó snel, terwijl het zo’n ontzettend bijzondere periode is. Daarom wilde ik ook tijdens deze derde zwangerschap mijn ervaringen bijhouden in een zwangerschapsdagboek. Vooral omdat het zo leuk is om later alle details nog terug te kunnen lezen. Bij hoeveel weken voelde ik de eerste schopjes? Hoe groot was mijn buik bij 20 weken? En wanneer hakten we de knoop door voor dé naam?

flatlay zwanger 9 maanden dagboek invulboek lifestyle2love - Mama's Meisje blog

Invulboek van Lifestyle2love

Ik kreeg het invulboek van Lifestyle2love toegestuurd en ging aan de slag. Als ZZP’er en moeder van twee met een druk huishouden kan het soms lastig zijn om het invullen van een zwangerschapsdagboek netjes bij te houden. Toch maken de vragen die in dit zwangerschapsdagboek staan, het erg leuk om te doen. Het doet me even stilstaan bij deze zwangerschap, die écht veel te snel voorbij gaat. Per 2 weken is er ruimte om de antwoorden in te vullen en kun je omcirkelen hoe je je voelt. Er komen diverse onderwerpen aan bod zoals de babykamer, of je aan zwangerschapsgym doet, welk eten je wel of niet lekker vindt, of je hebt nagedacht over borst- of flesvoeding en uiteraard hoe je toeleeft naar de bevalling. Ik vind dit 9 maanden dagboek mooi vormgegeven: hoofdzakelijk wit, met een stijlvol zwart lettertype en een gouden hartje op de kaft. Er is meer dan genoeg ruimte voor extra notities en het inplakken van foto’s. Omdat ik wekelijks een foto maak voor de zwangerschapsupdates op de blog, vind ik dit extra fijn. Ik heb ze afgedrukt in vierkant formaat en met washi tape ingeplakt. Ook kreeg ik er een leuk stickervel bij, waardoor het boek langzaam gevuld wordt met mijn persoonlijke touch.

binnenzijde invulboek zwangerschap negen maanden dagboek - Mama's Meisje blog

Een dierbaar aandenken

In tegenstelling tot veel andere zwangerschapsboeken, loopt dit zwangerschapsdagboek tot en met 42 weken zwangerschap. Zelf heb ik geen ervaring met ‘overtijd’ gaan, maar van vriendinnen heb ik begrepen dat je júíst daarover in een 9 maanden dagboek wilt kunnen schrijven, omdat je letterlijk en figuurlijk aan het aftellen bent. Daarna worden er veel vragen gesteld over het verloop van de bevalling. Naast deze vragen, zijn er ook pagina’s waarop je zelf je bevallingsverhaal kunt opschrijven en is er nog meer ruimte voor foto’s. Daar is deze mamarazzi erg blij mee, want ik maak graag en véél foto’s waaruit ik vervolgens nooit goed kan kiezen. Dan maar allemaal inplakken en dat is geen enkel probleem in het invulboek van Lifestyle2love. Ja, ik vergeet wel eens een weekje in te vullen, maar toch calculeer ik hier regelmatig tijd voor in zodat het boek straks compleet is. Een dierbaar aandenken aan een speciale tijd die nooit meer terugkomt…

Het ‘Zwanger | Mijn 9 maanden dagboek’ van Lifestyle2love kost €27,95 en bestel je makkelijk in de webshop. Bestellingen binnen Nederland worden altijd gratis verzonden!

WIN: Invulboek naar keuze!

Niet alleen ik werd verblijd met dit prachtige zwangerschapsdagboek… Ik mag ook één invulboek naar keuze weggeven! Wil je kans maken? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje en Lifestyle2love op Instagram
  • Like de foto over deze winactie op Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten welk invulboek van Lifestyle2love je graag zou willen winnen en waarom!
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 10 februari 2020. De winnaars krijgen uiterlijk 11 februari bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je beide social media kanalen volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking: disclaimer