Trucjes en tips de je leven een stuk makkelijker maken? Kom maar door met die lifehacks! Ik zette er vijf voor je op een rijtje die ik regelmatig toepas en graag met jullie deel. Ook ben ik erg benieuwd naar jouw lifehacks. Lees je mee?

Handige tips en trucs in het dagelijks leven

Zo af en toe kom je tips tegen of hoor je ze in je omgeving en vraag je je hardop af: ‘waarom wist ik dit niet eerder?‘. Vaak zijn het hele simpele dingen die je makkelijk toepast en waardoor ‘rotklusjes‘ ineens een stuk minder moeite kosten of vervelende probleempjes in een handomdraai zijn opgelost. Ik besloot deze zogenaamde lifehacks die ik regelmatig gebruik met jullie te delen. Wie weet ken je ze nog niet maar ben je er erg mee geholpen! Natuurlijk wil ik er ook iets voor terug hebben ;) Heb jij een handige tip of truc, een lifehack die ik niet mag missen? Deel hem dan met me! Ik zal je eeuwig dankbaar zijn :D

1. Wondermiddel: azijn

Ik wijdde al eens een heel artikel aan mijn favoriete wondermiddel in het huishouden: azijn! Het is goedkoop en werkelijk voor duizend en één dingen handig. Ik gebruik het vooral bij het ontkalken van de waterkoker en koffiezetapparaat, maar krijg er ook mijn douchekraan kalkvrij mee. Meer toepassingen lees je in dit artikel over azijn!

IMG 4025

2. Champignons snijden met eiersnijder

Deze tip zag ik jaren geleden eens voorbij komen via een vriendin op Facebook. Weet je hoe handig dit is? Geniaal bedacht! No more snijplank en plakjes champignons snijden. Nee, even schoonpoetsen met een kwastje en hop, met de eiersnijder heb je in no time het hele doosje in plakjes gesneden. Aangezien wij nogal fan zijn van champignons in onze maaltijden, gebruiken we deze superveel!

3. Stank of muffe geur uit de stofzuiger is verleden tijd

Wil je de boel eens lekker fris hebben en ga je flink aan de poets, komt er zo’n muffe stank uit de stofzuiger wanneer je ‘m aanzet. Tip van mijn moeder: zuig een koffiekopje waspoeder op en de stank is verleden tijd. In plaats daarvan ruik je de heerlijke geur van het waspoeder en zeg nou zelf: dat is toch een stuk aangenamer? Zelfs Hetty vindt ’t leuk… Ja mensen, ik heb een roze stofzuiger ;)

SAM 4846 001

4. Zilveren sieraden oppoetsen met sigarettenas

Zilveren sieraden die een beetje shine kunnen gebruiken en een soort zwarte waas laten zien? Met een stukje keukenpapier doop je in een asbak en poets je dus met sigarettenas je sieraden weer op tot ze glimmen. Aangezien wij zelf niet roken doe ik dit meestal bij mijn ouders. Ik moet dus wel even op zoek naar een gevulde asbak ;)

LEES OOK: Dingen die mijn leven als moeder makkelijker maken!

5. Geen etensgeurtjes meer in de koelkast

Voor kerst kreeg Erik van zijn werk een vleespakket mee, waar onder andere worst in zat. Die gaf nogal een sterke geur af en de hele koelkast stonk er naar. Mijn moeder weet nog wel eens wat, want ze adviseerde me een gebruikt theezakje (of als dat niet voldoende is: meerdere) in de koelkast te zetten. So I did en een halve dag later was er geen geur meer te bekennen. Super simpel en effectief! Aangezien ik nogal een theeleut ben, is er altijd thee in huis en dus hoefde ik geen middeltjes aan te schaffen.

SAM 4845 001

Ik ben vooral erg benieuwd naar jouw lifehacks! Welke tips en trucs maken het huishouden (of iets anders) een stuk makkelijker? En wat vind je van die van mij? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin