It’s a hard knock life als moeder en nee, we klagen echt niet de hele tijd. In plaats van denken in problemen, kom ik met een fijn lijstje vol oplossingen! Heb jij ook wel eens van die “aha”-momentjes? Dat je denkt: “waarom wist ik dit niet eerder?”. Er zijn tal van life hacks voor moeders en er is al veel over geschreven, maar ik heb nu opsomming van handige tips gemaakt die helpen om je #momlife net iets makkelijker te maken! Lees je mee?

Life hacks voor moeders

Wij moeders klagen heus niet de hele dag, maar pittig is het af en toe wel. Moederen vergt veel creativiteit, maar ik heb regelmatig van die momentjes waarop ik dacht: “waarom wist ik dit niet eerder?“. Dan vertelt een vriendin bijvoorbeeld dat ze de kinderstoel van IKEA onder de douche gebruikt en dat vind ik dan zó slim gevonden! Ik weet zeker dat er veel meer moeders zijn die deze tip héél graag willen weten. En niet alleen deze tip: ik plaatste een oproepje op Instagram en kreeg superhandige tips binnen! Een fijn lijstje met life hacks voor moeders: handigheidjes die je #momlife nèt even iets makkelijker maken.

Life hacks voor moeders die je momlife nog net iets makkelijker maken moederschap tips weetjes handig nuttig - Mama's Meisje blog

Lodger swaddle clips

Suus was nog een mini en we wandelden heel wat af. Aangezien ze een zomerbaby was, wilde ik haar kwetsbare huidje goed beschermen tegen de zon. En dus maakte ik gebruik van een Dooky. Die zijn echt wel heel handig hoor, maar er is één nadeel: de beentjes komen vaak alsnog in de zon. In het begin kon ik die wel afdekken door er een hydrofiele doek overheen te leggen, maar zodra ze wat groter werd, trappelde ze die eraf. Lastig, dus dan maar goed smeren, dacht ik. Totdat ik tijdens een zomerfeest in Raalte een mama zag lopen met een kinderwagen die deels was afgedekt met een swaddle. Ze had daar hele handige klemmen voor, waarmee ze de doek aan de kap en aan de duwstang had bevestigd. Het was alsof ik ineens het licht zag, wat een slim idee! Ik ben op haar afgestapt en heb gevraagd waar ze die klemmen had gekocht. Ze vertelde me dat het om de Lodger swaddle clips ging. Uiteraard heb ik ze datzelfde weekend nog besteld en ik vind ze écht onmisbaar. Ook met de buggy gebruiken we ze nog! En gaat mama zonder kinderen op vakantie? Dan is het ook slim om ze in de koffer te stoppen, want ze houden je strandlaken óp je ligbedje!

LEES OOK: ZOMERSE LIFEHACKS – 9 ONMISBARE TIPS & TRICKS VOOR OUDERS!

Babyolie bij het verschonen

Als mama verschoon je natuurlijk een heleboel luiers. En ook al heb je nog zo de slag te pakken, er zitten luiers tussen die in de categorie ‘waarom?‘ vallen. Van die nare korreltjespoep die niet anders dan met flink boenen te verwijderen is. Een half pak billendoekjes en een worstelende baby later is het klusje dan eindelijk geklaard. Maar vanaf nu gaat dat veel makkelijker! Wij testten een tijdje geleden de nieuwe babylijn van Louis Widmer en in de bijgeleverde informatie stond dé tip die ik echt veel eerder had willen weten. Een onmisbare in het lijstje life hacks voor moeders! Gebruik babyolie bij het verschonen! Een milde babyolie in een sprayflacon. Bij het verschonen spray je een beetje op de babybilletjes en je veegt met de billendoekjes in een blink of the eye alle viezigheid weg. Geen geboen met doekjes, wat ook veel prettiger is voor je kleintje. Vooral als ze last hebben van tandjes :( Probeer het maar eens uit: luiers verschonen was nog nooit zó easy!

Rompers

Eerlijk gezegd denk ik dat de meeste mama’s deze life hack voor moeders wel kennen. Toch kan ie gewoon niet uit dit lijstje ontbreken. Wat doe je als je kleintje niet alleen haar luier heeft ondergepoept, maar ook gewoon de rest van haar outfit? Gelukkig wist ik al voor de geboorte van Suus dat je rompers naar beneden toe kunt uittrekken. Wel zo hygiënisch en geen plakpoep in het haar ;)

Ikea kinderstoel voor onder de douche

Zeg je life hacks, dan zeg je IKEA. Zeg je life hacks voor moeders, dan zeg je de ANTILOP hoge kinderstoel die je voor €12,99 bij IKEA kunt kopen! So far so good, maar wat moet je dan met die kinderstoel? Wij zijn verwend met een groot bad in de badkamer, maar er zijn natuurlijk ook gezinnen die géén bad in de badkamer hebben. Samen douchen met je baby is niet altijd handig en best wel een gedoe: waar laat je je baby als je zelf nog kletsnat bent? Op de grond gewikkeld in handdoeken is leuk als ze nog mini zijn, maar eigenwijze dreumessen blijven echt niet liggen. En gehurkt bij het babybadje in de douchecabine is ook niet echt je van het. Daarom is deze life hack zó handig! De IKEA kinderstoel voor onder de douche is vele malen praktischer: je hoeft geen baby te tillen tijdens het douchen en kunt de mini even omwikkelen met een swaddle als je jezelf snel afdroogt en aankleedt. Need I say more? Oh, en als je dan toch naar IKEA gaat, check dan ook deze tips:

#lifehacks handige tips om je #momlife nog makkelijker te maken lodger swaddle clips babyolie rompers verschoontips - Mama's Meisje blog

Duplo wassen in het zwembadje

In de categorie life hacks voor moeders is het wel erg prettig wanneer we niet álles zelf hoeven te doen. Dus zetten we de kleintjes aan het werk! Dat klinkt zieliger dan het is, want Duplo wassen in het zwembadje zorgt alleen maar voor een heleboel spetterplezier. Ik zeg: zomerse dag, laat het zwembadje vollopen voor de mini en knikker er de gehele Duplo collectie bij in. Aan het eind van de dag even laten drogen op een handdoek en klaar is mama. Twee vliegen in één klap, win-win: you name it. Er blijft gewoon tijd over voor een wijntje ’s avonds!

Cola tegen buikgriep

Alhoewel deze life hack steeds bekender wordt, zijn er nog steeds mensen die me fronsend aankijken als ik ‘m met ze deel. Niets is namelijk lastiger dan 24/7 naar de wc moeten rennen omdat je darmstelsel op hol is geslagen óf je alles eruit spuugt. En nog vervelender is het als dat je kids gebeurd. Jij als mama mag namelijk de troep weer opruimen, al doe je dat vast ‘met liefde’. Gelukkig is daar een oplossing voor en in het lijstje life hacks voor moeders is deze meer dan welkom. Ik ken ‘m al vanuit mijn jeugd, want op de Antillen leerde ik dat cola tegen buikgriep helpt. Wat moet je doen? Schenk een glas cola in, warm dit een halve minuut op in de magnetron en roer er daarna een schepje suiker doorheen. Vervolgens drink je dit op en je zult al snel merken dat het helpt tegen de misselijkheid en om je buik wat tot rust te manen. Wil je een upgrade? Dan eet je er ook nog zoute chips bij. Thank me later!

Laarzen in de wasmachine

Een geweldige tip die niet in deze lijst met handige life hacks voor moeders mag ontbreken, is het schoonmaken van laarzen in de wasmachine! Ik heb deze tip zelf getest en vertel je in deze blog meer over wat het met onze Bergstein laarsjes deed!

Brood knippen

Deze tip kwam meermaals binnen na mijn oproepje om life hacks voor moeders in te sturen. Brood knippen: ik had er werkelijk nog nooit van gehoord, maar ik vind het zó slim gevonden! No more korstjes proberen door te snijden met een broodmes, weg met broodsmeerstruggles! Brood knippen is het nieuwe brood snijden. Ik vind ‘m geweldig!

Ikea Trofast bak onder Tripp Trapp

Slabbetjes, luiers en billendoekjes: allemaal rommeltjes die beneden nodig zijn, maar waar laat je ze? Ik stoorde me er mateloos aan, die troepjes op tafel. Zelf maak ik daarom gebruik van een handige trolley, maar niet iedereen heeft daar ruimte voor of wil zo’n ding in haar huiskamer hebben staan. Je kunt stoppen met zoeken, want ik kreeg me toch een handige tip van een vriendin! De Ikea Trofast opbergbak past namelijk precies ónder de Tripp Trapp. Deze bak kun je afsluiten met een deksel, zodat er geen broodkruimeltjes in vallen. Voortaan heb je dus alles bij de hand én een opgeruimd interieur. Ik word er blij van!

collage ikea trolley raskog en ikea trofast opbergbak onder stokke tripp trapp stoel life hacks voor moeders - Mama's Meisje blog

Mis jij nog een tip in dit lijstje van life hacks voor moeders? Let me know! Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!
liefs karin - Mamas Meisje blog