Blijven lezen in de vakantie? Dat is soms een uitdaging voor kinderen, maar dankzij Het AVI-vakantieboek wordt oefenen met lezen een feestje! Ik vertel er graag meer over én mag een exemplaar weggeven!

Blijven lezen tijdens de schoolvakantie

In veel delen van het land in de zomervakantie al van start gegaan, maar wij tellen nog even af. De laatste schoolweek is aangebroken, de kinderen hebben kennisgemaakt met hun leerkracht voor volgend jaar en de rapporten zijn uitgedeeld. Enerzijds kruipt een schooljaar voorbij, anderzijds vlíégt het voorbij! Ik kan merken dat wij er hier in huize Mama’s Meisje enorm aan toe zijn om even in de relaxmodus te gaan. Zes weken lang minder vaak onze wekker hoeven zetten (wij moeten deels natuurlijk wel gewoon werken) en wel zien wat de dag brengt. Maar voor Suus is dit het eerste jaar dat zij (net als al haar klasgenoten) het advies in haar rapport kreeg: blijven lezen in de vakantie! Gelukkig vindt ze lezen enorm leuk, dus het zal grotendeels vanzelf gaan. Maar bezig zijn met taal kan op diverse manieren en de makers van Het AVI-vakantieboek goten dit samen in een geweldige zomervakantie tip. Ik vertel je daar graag meer over én mag een exemplaar weggeven!

Het AVI-vakantieboek review recensie ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Zomervakantie tip: Het AVI-vakantieboek

Zodra je kind leesonderwijs krijgt, maak je kennis met de AVI’s. AVI is een instrument om de leesvaardigheid te meten en om leesboeken te classificeren: het zegt iets over het leesniveau van je kind óf van een boek. Suus gaat na de zomervakantie van groep 3 naar groep 4 en heeft dit schooljaar leren lezen. Wij als ouders willen graag dat ze het leesniveau dat ze nu behaald heeft, behoudt. Stel je voor dat ze zes weken lang niet zou lezen? Dan daalt het leesniveau en dat geeft haar dan een kleine ‘achterstand’ bij het begin van het nieuwe schooljaar. Willen we niet, dus blijven lezen tijdens de schoolvakantie staat hier op het to do lijstje! Nu zal dat voor haar absoluut geen straf zijn: ze vindt lezen enorm leuk en pakt graag zelf een boek van de boekenplank. Maar met taal bezig zijn kan óók op andere manieren. Bijvoorbeeld door een puzzel te maken of je te buigen over een zoekplaat. In het AVI-vakantieboek vind je puzzels, strips, moppen en spelletjes om gedurende de zomervakantie spelenderwijs te oefenen met lezen. Er staan heel veel AVI-verhalen in van o.a. Jacques Vriens, Arend van Dam, Vivian den Hollander, Mirjam Mous, Janneke Schotveld en Marianne Busser & Ron Schröder. Lezen wordt een feestje dankzij De Grote Vakantietest en heel veel woordspelletjes zoals een doolhof, woordzoeker en rebus!

Het AVI-vakantieboek (Van Holkema & Warendorf, ISBN: 9789000381319) is aangemerkt als AVI M4-E4. Adviesprijs: €10,99 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

Blijven lezen tijdens de schoolvakantie - Mama's Meisje blog

WIN: Het AVI-vakantieboek

Niet alleen Suus ontving Het AVI-vakantieboek: ook jouw kind kan blijven lezen in de vakantie want we mogen één exemplaar van dit leuke doeboek weggeven! Wil je kans maken op deze geweldige prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten dat je meedoet
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 26 juli 2023. De winnaars krijgen uiterlijk 30 juli bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer