Binnenkort sta ik in een magazine! Ik werd geïnterviewd én ging naar Amsterdam voor een fotoshoot in een magazine. In deze blog vertel ik meer over deze leuke ervaring, lees maar mee!

Oproepje op Twitter

In de loop der jaren is Mama’s Meisje al diverse keren in de media verschenen. Zowel online als in een krant of tijdschrift ben ik zichtbaar geweest en dat vind ik altijd enorm leuk. Soms werd ik benaderd door een journalist, soms reageerde ik op een oproepje dat ik voorbij zag komen. Zo ook deze keer. In het voorjaar zag ik op Twitter een oproepje waarbij mijn interesse gewekt werd. Ik kan nog niet precies vertellen waar het over gaat en voor welk tijdschrift dit is, maar ik voelde me gelijk aangesproken en stuurde de journaliste een berichtje. Al snel maakten we een telefonische afspraak waarbij ze mij enkele vragen stelde om erachter te komen of mijn verhaal goed aansloot bij het onderwerp. Dit werd vervolgens voorgelegd aan de redactie en na enkele weken kreeg ik te horen dat ze graag wilden dat ik mee zou werken aan het onderwerp. Superleuk en dat wilde ik graag! Een telefonisch interview werd ingepland. Nadat ik telefonisch de vragen heb beantwoord en mijn verhaal deed, ging de journaliste aan de slag. Een tijdje later kreeg ik een eerste preview te lezen om te checken of ik me herkende in hoe de journaliste mijn verhaal had opgetekend. Ik vond het heel mooi om te merken dat zij de kern eruit wist te halen en mijn héle lange verhaal wist samen te vatten tot precies dat waar het om draait. De zomervakantie begon en ik kreeg te horen dat het tweede gedeelte van mijn bijdrage tot na de vakantie zou worden uitgesteld. Even afwachten dus!

Mama's Meisje budget mamablogger in de media - Mama's Meisje blog

Foto’s maken in Amsterdam

Vlak na de zomervakantie kreeg ik een mailtje met meer informatie over de fotografie die bij het artikel hoort. Tot nu toe had ik alleen meegewerkt aan artikelen waarbij geen foto’s geplaatst werden of waarbij ik zelf een foto mocht meesturen. Deze keer zat er dus fotografie bij, echt heel leuk om dat eens mee te maken! En dus stond ik zondagochtend 11 september lekker vroeg op het station, klaar om de trein naar Amsterdam te pakken! Ik was zo’n drie uur uur onderweg – lichte paniek toen de trein ineens stilstond vóór Amersfoort maar het kwam goed – perfecte tijdspanne om de zondagse Foldertips te maken en te plaatsen, en eenmaal aangekomen op het Centraal Station besloot ik naar de locatie te wandelen. Zo vaak kom ik niet in Amsterdam en het zonnetje scheen, dus totaal geen straf. Als Toos Make-uploos by the way, want er zat zelfs styling en visagie bij deze foto’s. Woehoee! Na een klein half uurtje wandelen langs de Amsterdamse grachten kwam ik aan bij de fotostudio en werd ik heel vriendelijk verwelkomd. Ik mocht gelijk gaan zitten voor de make-up, superleuk om opgemaakt te worden door een professional! Daarna kreeg ik een prachtige blouse aan in een hele mooie kleur en toen was het tijd voor de foto’s.

Foto's maken in Amsterdam studio 237 - Mama's Meisje blog

En nu wachten op het resultaat…

Mijn gezicht ontspannen en fotogeniek zijn; ik vond het een uitdaging haha. Maar ik kreeg een voorproefje te zien en ben heel blij met wat ik zag. Daarna lunchten we met z’n allen en wandelde ik weer terug naar het station. Zonnetje erbij, ik liep op een brug nog een fotograaf tegen het lijf dus ben zo brutaal geweest om te vragen of hij een foto van me wilde maken. Alles voor the gram he! Op de terugweg had ik gelukkig geen vertraging en ik was precies op tijd thuis om aan te schuiven bij het eten. Het was een hele leuke dag en een bijzondere ervaring om zo’n interview + fotoshoot in een magazine mee te maken. En nu is het wachten op het resultaat! Eind oktober verschijnt het in de winkels en krijg ik ook een exemplaar toegestuurd, dus dan zal ik op social media delen hoe, wie, wat en waarom… Check mijn pagina In de media om te zien in welke bladen, tijdschriften en online media Mama’s Meisje verscheen!

Heb jij weleens met een interview en/of fotoshoot in een magazine of ander medium gestaan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog