Shame on me: mijn laatste leefstijl update op de blog verscheen in september en daarna was het stil. Tijd voor een update! Hoe gaat het met mijn leefstijl-verander-goals en hoe kijk ik op dat front terug op 2022? Lees maar mee!

Tegen alle verwachtingen in

In februari van dit jaar schreef ik een blog over mijn verwoede pogingen om af te vallen… Het afvallen lukte niet en ik voelde me er niet meer lekker bij. Van zelfbeeld issues en een laag zelfvertrouwen was geen sprake, maar ik voelde aan alles dat ik zo niet verder wilde. Ik gooide het roer om en besloot de Lazy Fitgirl methode te gaan volgen. Met een slag om de arm, want zoals je in mijn eerste blog hierover kunt lezen, liep ik bij voorbaat al tegen een aantal dingen aan. Zo gaat er dagelijks veel aandacht uit naar het glutenvrije dieet van onze dochter en passen wij daar op 5 van de 7 dagen ons avondeten op aan. Ook had ik in februari het voornemen om dan wél de overige maaltijden zoveel mogelijk aan te passen. Dat de boodschappen zó duur zouden worden, lag toen nog niet in de lijn der verwachting. Wat dit met mijn voedingspatroon heeft gedaan, vertel ik verderop uitgebreider. Ook gunde ik mezelf te weinig tijd om te bewegen en wilde ik dit, als essentieel onderdeel van mijn leefstijl-verander-goals, beter gaan aanpakken. Hoewel ik goede ervaringen had gelezen en mooie resultaten had gezien, bleef ik wel sceptisch over de methode. Maarrrrr ik begon en tegen alle verwachtingen in heb ik een mooi resultaat behaald in 2022!

Leefstijl update & terugblik 2022 - Mama's Meisje blog

Lazy Fitgirl methode resultaat

Ik printte de gratis werkboeken uit via de website van Lazy Fitgirl en ging stapsgewijs aan de slag. Zoals het mij altijd vergaat, was mijn aandacht er in het begin helemaal bij maar verslapte die op den duur. Toch weet ik mezelf continue te herpakken en dat geeft, samen met mijn Lazy Fitgirl methode resultaat, weer nieuwe motivatie. Ik heb alle resultaten op een rijtje gezet:

  • Na 1 maand: 20 centimeter verlies
  • Na 2 maanden: 17 centimeter verlies (37 in totaal)
  • Na 3 maanden: 4,5 centimeter verlies (41,5 in totaal)
  • Na 6 maanden: mijlpaal van 50 centimeter verlies!

Sinds die meting van 6 maanden heb ik nog één keer opnieuw gemeten. Dat was vorige maand (na 8 maanden), want toen wilde ik graag voor- en na foto’s plaatsen op Instagram. Momenteel sta ik qua centimeters redelijk stil (iets meer dan 50 centimeter verlies), maar dat is ook niet zo gek. De decemberdrukte is AAN en ik beweeg ineens een stuk minder dan in de vorige maanden. We hebben echt geluk gehad met het weer en dat het nog zo lang warm bleef. Mezelf kennende heb ik mijn beweegdoelen dan ook naar beneden toe bijgesteld om deze wintermaanden te overbruggen. Privé is het ook roerig en dat heeft effect op mijn motivatie. Het voelde steeds als falen wanneer ik volgens mezelf niet genoeg had bewogen en dat is een kant die ik niet op wil in dit proces. Dus: pas op de plaats, doelen bijstellen in de wetenschap dat ik ze weer lekker oppak als de rust is wedergekeerd en ik de ruimte en energie weer voel om de draad verder op te pakken. De één beweegt graag en geniet ervan, ik ben zo’n type die dat niet echt in haar genetisch pakket heeft zitten, haha. Momenteel lukt het om één keer per week te wandelen en meestal ook om één keer per week een work-out te doen op mijn SmartBike en daar neem ik voorlopig even genoegen mee!

Lazy Fitgirl methode resultaat Mamas Meisje blog

Voedzaam eten gaat makkelijker

Waar ik vlak na de start met Lazy Fitgirl nog veel zoekende was naar alternatieven, producten en dergelijke, heb ik inmiddels voor mezelf een aantal go to’s die goed bevallen. Ik kwam erachter dat je heel smaakvol en zonder allerlei gekke dieetproducten kunt blijven eten. Het enige wat ik in huis heb gehaald, was de suikervrije siroop van Sukrin. Verder kon ik voor alles terecht bij de supermarkt en lees ik meer etiketten dan ooit. Voedzaam eten gaat makkelijker nu ik een tijdje op weg ben en hoewel ik nog steeds tegen dingen aanloop, ben ik heel trots op het resultaat dat ik tot nu toe behaalde. Doordat de supermarktprijzen ontzettend zijn gestegen en ons boodschappenbudget niet eindeloos is, varieer ik minder dan ik zou willen. Zo zou ik wel vaker een lekkere maaltijdsalade voor lunch willen maken, maar dat zou behoorlijk in de papieren lopen. Maar ook in de budgethoek zijn er veel leefstijl-proof mogelijkheden en door alleen al te letten op de hoeveelheid suiker, vet en vezels ben ik al heel ver gekomen. Daarnaast pas ik de glutenvrije maaltijden minder aan dan ik zou willen. Ik zou hier heel gefrustreerd over kunnen zijn, maar heb het losgelaten. Want hoewel ik geen streefgewicht of focus op kilo’s heb, heb ik er voor mezelf zo’n twee jaar voor uitgetrokken om weer fitter en actiever te zijn. In februari 2023 ben ik al één jaar op weg en ik merk nú al veel verschil. Moet nog wennen aan een kledingmaat minder en bewonder mijzelf regelmatig in de spiegel. Tuurlijk, ook ik ervaar dipjes en eet soms tóch die zak chips leeg terwijl dat niet in de planning lag. Maar ik pak de draad weer op, geef mezelf de tijd en weet dat deze leefstijl mijn hele leven bij me blijft, dus geen tijdsdruk of dat soort ellende. En doorrrrr!

In het nieuwe jaar zal ik weer regelmatig een leefstijl update plaatsen! Hoe ervaar jij bewegen in de wintermaanden? En hebben de stijgende prijzen ook invloed op jouw leefstijl? Wat vind je van mijn Lazy Fitgirl methode resultaat? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog