Een maand geleden schreef ik uitgebreid over mijn hernieuwde poging om die leefstijl-verander-goals weer prioriteit te maken. Zoals beloofd schreef ik weer een update: hoe is het afgelopen maand gegaan? Iets met een weegschaal die in de war is en nieuwe doelen voor komende maand, lees maar mee!

Geen ochtendmens

In mijn vorige leefstijl-verander-goals update las je het al: ik ben totaal géén ochtendmens. Ergens leek het me makkelijk om beweging als eerste onderdeel van de dag af te strepen en dus nam ik mezelf in maart voor om de wekker voortaan vroeger te zetten. Leuk plan, uitvoering: iets minder… Dit plan is in de prullenbak beland nadat ik voor eens en voor altijd concludeerde dat vroeg opstaan en gelijk in actie komen absoluut niet aan mij besteed is. Ik ben meer van de rustige opstart: aankleden, make-upje erop en ontbijten als de kids nog in bed liggen. Daarna gaat de turbo pas aan en moet iedereen op tijd op school/opvang zijn. Het plan werd dus bijgesteld, want dat er iets moest gebeuren, daar bestond geen twijfel over. En dus besloot ik mezelf iedere dag een dosis selfcare te gunnen in de vorm van beweging. Met de komst van het voorjaar zijn ook de dagen weer langer, dus geen excuus: wandelen kan zelfs nog ’s avonds, als de kids in bed liggen en Erik thuis is. Zo gezegd, zo gedaan!

app om wandeling te tracken - Mama's Meisje blog

Iedere dag minimaal een half uur bewegen

Zo’n struggle als bewegen de afgelopen maanden is geweest, zo makkelijk pakte ik nu de draad weer op. Het weer was grotendeels perfect voor mijn dagelijkse wandelingetjes, een enkele uitzondering daargelaten. Sinds mijn vorige blog heb ik iedere week minimaal 4 dagen gewandeld. Eén keer ben ik vergeten mijn app aan te zetten, dus is de wandeling niet geregistreerd. Daarnaast heb ik iedere week minimaal één keer een workout gedaan op mijn hometrainer. En ik ben nog een paar keer met Linn gaan fietsen. Is het gelukt om een maand lang iedere dag minimaal een half uur te bewegen? Dat niet, want in totaal heb ik 4 dagen in de afgelopen maand niets gedaan. Omdat ik geen zin had, moe was, eigenlijk geen hele boeiende reden. Toch zie ik dat niet als falen, maar kijk ik juist naar wat wél gelukt is en vind ik het fijn dat het makkelijk gaat om – na een dag of twee niets doen – het toch weer op te pakken. Ik wandel een kleine drie kwartier (3,5 kilometer) en als ik fiets, doe ik een workout van een half uur met verschillende tempo’s en weerstandsniveaus. Ondertussen luister ik naar podcasts. Zo heb ik De Brand in het Landhuis geluisterd, wat echt een aanrader is. Momenteel luister ik naar De Moord op Patrick, over een coldcase moordzaak. Daardoor gaan de wandelrondjes sneller en voelt het echt als me-time. Moet binnenkort wel op zoek naar andere wandelschoenen, want de Xsensible wandelschoenen die ik sinds 2019 heb, zijn tot op de draad versleten inmiddels. Ze zijn dan ook intensief gebruikt!

afvallen zonder dieet meer bewegen voedzaam eten - Mama's Meisje blog

De stand van zaken

Van soms een beetje veel bewegen en dan weer een tijdje niet, naar zo goed als iedere dag minimaal een half uur bewegen. Wat betekent dat voor mijn lijf? Als ik de weegschaal moet geloven, ben ik qua vetpercentage alleen maar gestegen. Misleidend, want mijn kleding zegt écht iets anders haha. Sowieso is het opmeten van mijn lichaam natuurlijk de meest betrouwbare manier: dat zal ik de volgende ronde weer eens doen. Mijn broeken zitten losser, mijn figuur verandert zichtbaar en dat voelt goed! Om mijn core te versterken ben ik sinds vorige week begonnen met dagelijkse squats en twee tot drie keer per week een serie buikspieren. Die laatste voel ik méga: dan loop ik echt een paar dagen met spierpijn in mijn buik rond. Stap voor stap probeer ik dat nu onderdeel van mijn routine te maken, best lastig hoor! Maar ik ga er weer voor en ondertussen probeer ik allerlei verleidingen te weerstaan. Bewuste momentjes in te plannen voor lekkere snaaidingen en verder vooral aan mijn basisvoeding te blijven vasthouden. Over iets meer dan een maandje (sorry, ik ga nog even op vakantie tussendoor) zal ik opnieuw een update schrijven om te laten weten hoe het me is vergaan. En doorrr!

Hoe ga jij op het lenteweer: lukt bewegen dan ook beter? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog